Vrouw ontvangt Zweedse Massage

Wat is Zweedse massage

Zweedse massage

Vrouw krijgt Zweedse Massage

Zweedse massage is een van de meest erkende categorieën van massagetechnieken. De belangrijkste aandachtspunten van Zweedse massage zijn het verhogen van de bloedstroom en bloedsomloop, het helpen bij het afvoeren van het lymfestelsel om de werking van het immuunsysteem te ondersteunen en het creëren van een meer ontspannen staat van zijn. Een onbelemmerde bloedstroom en lymfedrainage helpen beide om het lichaam in goede staat te houden en worden als essentieel beschouwd voor het in stand houden van de afweer van het lichaam tegen ziektes.

Wat is Zweedse massage?

Hoewel velen aannemen dat Zweedse massage uit Zweden komt, wordt Johan Georg Mezger (1838-1909), een Nederlandse man, vaak gecrediteerd met het formaliseren van het systeem dat bekend staat als Zweedse massage - in Europa soms ook wel 'klassieke massage' genoemd. Mezger kende Franse namen - effleurage, petrissage, wrijving en tapotement - toe aan de specifieke slagen die worden gebruikt bij Zweedse massagetoepassingen. In het Engels staan deze bewegingen bekend als strelen, kneden, wrijven (wrijving) en slaan.

Zweedse massage is voornamelijk gericht op het lichaam en is daarom een meer fysieke benadering van het verlichten van stress, pijn, pijn en spanning. Een voordeel van Zweedse massage is het vermogen om de verbinding tussen geest en brein te ontspannen - de geest is de energie en gedachten, en de hersenen zijn de fysieke materie. Men denkt dat dit bijdraagt aan een evenwichtiger, gestimuleerd en geïntegreerd systeem. Een gezonde geest-hersenverbinding kan ook bijdragen aan een betere lichamelijke gezondheid.

Hoewel Zweedse massage een agressievere toepassing lijkt te zijn dan andere massage- en lichaamswerktechnieken zoals shiatsu of acupressuur , hanteren beoefenaars een zachte benadering en kunnen ze zelfs shiatsu en acupressuur in hun sessies opnemen.

Zweedse massage op schouders

Hoe ziet een Zweedse massagesessie eruit?

Zweedse massage kan zachtaardig zijn, agressiever lijken in zijn benadering, of iets daar tussenin. Als cliënt kunt u lichte, gemiddelde of intense druk aanvragen en de beoefenaar vragen zijn aanraking dienovereenkomstig aan te passen. Sessies duren meestal 30-60 minuten.

Net als bij Thaise massage worden bij een Zweedse massage de gewrichten en spieren van de cliënt gecomprimeerd en uitgerekt. Dit kan een onmiddellijke afgifte van energie veroorzaken waardoor de huid kan gaan spoelen. Cliënten kunnen ook enkele tijdelijke pijntjes ervaren als het lichaam zich aanpast, afhankelijk van hun mate van flexibiliteit en eventuele huidige fysieke kwalen. Een persoon die bijvoorbeeld op het kantoor van een beoefenaar arriveert met een ultrastrakke spier die getraumatiseerd is, kan wat pijn ervaren terwijl het trauma wordt weggemasseerd en verwerkt. Bij massage kunnen gebieden met stress en pijn werken als blokkades voor de bloedsomloop van het lichaam, de energiestroom en het algehele welzijn.

Tijdens een Zweedse massagesessie:

Om de therapeutische voordelen te vergroten, zal uw behandelaar waarschijnlijk het volgende in uw Zweedse massagesessie opnemen:

  • Oliën, balsems, kruidentoepassingen of warmte kunnen op de huid worden aangebracht om lichaam en geest te kalmeren. Met deze externe toepassingen begint het lichaam stress los te laten en is het ontvankelijker voor de voordelen van de massagetechniek.
  • Zachte muziek wordt vaak gebruikt om te helpen bij de ontspanning.
  • Om de symbolische actie van het "loslaten" van stress en blokkades te vergemakkelijken, zullen veel Zweedse massagebeoefenaars de kamer verlaten en de cliënt uitnodigen om zich uit te kleden, met ofwel een laken of een grote handdoek die altijd de privéruimtes van de cliënt bedekt.
  • Strijken in vloeiende bewegingen, kneden om spieren los te maken, wrijven of wrijving met de beoefenaar met beide handen heen en weer in tegengestelde richtingen, en slaan (tikken of hakken op het lichaam met vingers of handen) worden allemaal in combinatie gebruikt. Deze bewegingen helpen het lichaam te ontspannen, de bloedsomloop te vergroten en de afvoer in het lymfestelsel te verbeteren.

De cliënt kan zich een beetje duizelig voelen aan het einde van de Zweedse massagesessie. Dit gevoel is te wijten aan de nieuwe en intense sensatie van de hernieuwde energie en circulatie van het lichaam. Cliënten worden aangemoedigd om indien mogelijk een dutje te doen, om het lichaam meer tijd te geven om van de ervaring te genieten, maar om op zijn minst enkele minuten stil te zitten.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Zweedse massage?

Zweedse massage helpt het lichaam zichzelf te genezen door de bloedsomloop en het lymfestelsel fysiek te manipuleren en te stimuleren. Dit werkt om energie te geven en gifstoffen in het lichaam te verwijderen. Ook kan door Zweedse massage vaak een hoog niveau van ontspanning worden bereikt, en deze ontspanning kan helpen het lichaam voor te bereiden om te fungeren als een open, ontvankelijk vat waarin genezing sneller kan plaatsvinden.

Studies hebben aangetoond dat Zweedse massage gunstig kan zijn voor specifieke aandoeningen zoals artritis in de knieën, symptomen van carpaaltunnelsyndroom, bloeddruk, problemen met het immuunsysteem, ernstige hoofdpijn en migraine en fibromyalgie.

Een onderzoek door de University of Miami Medical School heeft ook vastgesteld dat massagetherapie aanzienlijke voordelen voor de geestelijke gezondheid kan hebben. Deelnemers aan een vijf weken durend massage-experiment rapporteerden minder symptomen van depressie, verminderde angst en een beter algemeen sociaal functioneren in vergelijking met een groep die alleen standaard medische behandeling kreeg.

Zweedse massage voor zelfzorg

Een gezonder, energieker en levendiger persoon zal je helpen bij bijna elke ontmoeting, van thuis tot op het werk. Regelmatige Zweedse massage kan u helpen om een groter emotioneel evenwicht, een beter functionerend immuunsysteem en een gezondere levensstijl in het algemeen te behouden. Overweeg om de juiste Zweedse massageaanbieder te vinden om massagetherapie aan uw zelfzorgroutine toe te voegen. Dit zal ervoor zorgen dat u de beste verzorger voor anderen kunt zijn wanneer dat nodig is en kan er ook voor zorgen dat aan uw eigen behoeften wordt voldaan, wat meestal een doel is van elke zelfzorgroutine.


Reactie plaatsen
<