Vrouw aan strand bij zonsondergang

Wat is Lichaamstaal (BodyTalk)

Lichaamstaal (BodyTalk)

Vrouw aan het strand springt omhoog

Het Lichaamstaal (BodyTalk)-systeem werd halverwege de jaren negentig ontwikkeld door de Australische chiropractor en acupuncturist Dr. John Veltheim. Op basis van zijn kennis van chiropractische geneeskunde, acupunctuur, yoga, toegepaste kinesiologie en moderne fysica, creëerde Dr. Veltheim een nieuwe, integrale benadering van holistische genezing. In plaats van zich alleen te concentreren op de symptomen die cliënten ervaren, probeert Lichaamstaal (BodyTalk) de oorzaak aan te pakken.

Lichaamstaal (BodyTalk)-beoefenaars proberen de behoeften van de hele persoon aan te pakken, inclusief lichaam, geest en ziel. De aanpak wordt gebruikt om de energiesystemen van het lichaam opnieuw in evenwicht te brengen of opnieuw te synchroniseren, zodat het individu optimaal kan functioneren. Hoewel Lichaamstaal (BodyTalk) het meest wordt gebruikt bij mensen, kan het ook op dieren en zelfs planten worden gebruikt.

Vrouw zit bovenop rots

Basisprincipes van Lichaamstaal (BodyTalk)

Lichaamstaal (BodyTalk) is gebaseerd op het idee dat alles in het universum met elkaar verbonden is. Dit principe is ook van toepassing op het lichaam, waarin elke cel, elk orgaan en elk lichaamsdeel in constante communicatie staat met elke andere cel, elk orgaan en elk deel van het lichaam. Veel van deze communicatie vindt plaats via een systeem van energiebanen in het lichaam. Er wordt aangenomen dat wanneer deze communicatiekanalen gecompromitteerd raken, er een onbalans ontstaat en symptomen beginnen te verschijnen. Dit compromis kan het gevolg zijn van problemen zoals lichamelijk letsel, ziekte, emotionele stress, trauma of voedseladditieven.

Een tweede principe van Lichaamstaal (BodyTalk) is dat het lichaam een aangeboren vermogen heeft om zichzelf te genezen. De rol van de Lichaamstaal (BodyTalk)-beoefenaar is eenvoudigweg gebruik te maken van de natuurlijke wijsheid van het lichaam en het lichaam te helpen bij het identificeren en corrigeren van storingen in het energiesysteem.

Wat gebeurt er in een Lichaamstaal (BodyTalk)-sessie?

Een typische Lichaamstaal (BodyTalk)-sessie duurt tussen de 15-45 minuten. Aan het begin van de sessie zal de behandelaar met de cliënt praten over hun gezondheid en eventuele problemen die hen tot behandeling hebben gebracht. Nadat deze beoordeling is voltooid, zal de cliënt achterover leunen in een stoel of op de behandeltafel terwijl de behandelaar neuromusculaire biofeedback uitvoert met behulp van de arm van de cliënt.

Neuromusculaire biofeedback, een soort spiertest die vergelijkbaar is met toegepaste kinesiologie, helpt de beoefenaar om ja/nee-communicatie met het lichaam van de cliënt tot stand te brengen. Door deze techniek te gebruiken kan de beoefenaar het lichaam vragen welke communicatiekanalen zijn verzwakt en de specifieke volgorde waarin ze moeten worden gecorrigeerd of "afgestemd" voor een optimale genezing.

Om deze afstemming te bereiken, houdt de beoefenaar het punt van het lichaam dat een onbalans heeft vast terwijl hij zachtjes op het hoofd van de cliënt tikt, gevolgd door het borstbeen. Er wordt gedacht dat tikken op het hoofd de hersenen stimuleert, die vervolgens het lichaam het signaal geven om de defecte verbindingen te herstellen en zichzelf in evenwicht te brengen. Aangenomen wordt dat tikken op het borstbeen het hart helpt om de herinnering aan de nieuw herstelde verbinding op te slaan.

Veel mensen ervaren symptomatische verlichting na slechts twee of drie sessies. Cliënten liggen meestal met hun gezicht naar boven op een massagetafel en blijven volledig gekleed. Ze worden echter aangemoedigd om loszittende kleding te dragen en er kan worden gevraagd om sieraden en gespen te verwijderen.

Vrouw zit in bloemenveld

Voordelen van Lichaamstaal (BodyTalk)

Lichaamstaal (BodyTalk) wordt beschouwd als een snelle, veilige en effectieve manier om iemands algehele gezondheid, energie en welzijn te verbeteren. Het kan door bijna iedereen worden gebruikt, inclusief zwangere personen, pasgeboren baby's, jonge kinderen en ouderen. Hoewel de aanpak volkomen veilig en zachtaardig is, kunnen cliënten een dag of twee na hun sessie ontgiftingssymptomen ervaren, omdat het lichaam werkt om een staat van evenwicht te herstellen.

Lichaamstaal (BodyTalk) is gebruikt in combinatie met andere vormen van therapie om mensen te helpen met voedsel- en eetproblemen. Het kan ook worden gebruikt om stress, allergieën, hoofdpijn, emotionele problemen en vermoeidheid te verlichten, terwijl het de stemming en het fysieke evenwicht verbetert.

Een groot voordeel van de Lichaamstaal (BodyTalk)-aanpak is dat cliënten niet hoeven te praten over de zorgen die ze momenteel ervaren. Een ervaren Lichaamstaal (BodyTalk)-therapeut kan neuromusculaire biofeedback gebruiken om snel gebieden te lokaliseren die uit balans zijn en de natuurlijke communicatielijnen van het lichaam te herstellen om een betere gezondheid te bevorderen. Dit voorkomt dat cliënten zich problemen moeten herinneren of bewust moeten aanpakken die bijzonder gênant, complex of pijnlijk kunnen zijn.

Reactie plaatsen
<