Healing Touch

Wat is Healing Touch

Healing Touch

Healing Touch, een praktijk gebaseerd op de overtuiging dat mensen geassocieerde energievelden of bio velden hebben, die interageren met andere mensen en de omgeving in het algemeen, wordt gecategoriseerd als een energietherapie, wat een soort alternatieve therapiebenadering is.

Het herstel van gezonde energievelden zou de gezondheid van lichaam, geest en ziel bevorderen. Beoefenaars van Healing Touch therapie streven ernaar om eventuele disfuncties in deze bio velden te corrigeren door hun handen te gebruiken om er rechtstreeks mee te communiceren. Deze benadering van genezing wordt vaak gebruikt in combinatie met andere alternatieve gezondheidsbehandelingen en als complementaire benadering met moderne medische therapieën.

Wat is Healing Touch?

Healing Touch werd eind jaren tachtig ontwikkeld door de Amerikaanse verpleegster Janet Mentgen en wordt sindsdien als alternatieve therapie gebruikt. De theorieën die alternatieve therapieën ondersteunen - technieken die buiten de gangbare benaderingen in de westerse geneeskunde vallen - zijn vaak moeilijk wetenschappelijk te verifiëren. Sommige, zoals Healing Touch, worden echter ondersteund door anekdotisch bewijs van therapie ontvangers en zijn in verband gebracht met aanzienlijke verbeteringen in zowel fysiek als psychologisch welzijn.

Als vorm van energietherapie kan Healing Touch worden beschreven aan de hand van verschillende bestaande kaders uit onder meer de holistische geneeskunde en kwantumfysica. Hoewel de terminologieën per methode kunnen verschillen, blijven de basisprincipes hetzelfde: lichaamsenergie, die wordt geassocieerd met algemeen welzijn, kan worden gemanipuleerd door interacties met de eigen energievelden van de beoefenaar. Net als veel andere benaderingen van op energie gebaseerde genezing, heeft Healing Touch zijn wortels in sjamanistische geneeskrachtige tradities en Aziatische geneeswijzen zoals acupunctuur en qigong.

Wat te verwachten van een Healing Touch sessie?

Typische Healing Touch sessies voor het hele lichaam duren 40 tot 60 minuten, maar kunnen korter zijn als de behandeling gericht is op gelokaliseerde verwondingen. De eerste sessie, die begint met een interviewproces dat extra tijd in beslag neemt, is over het algemeen langer. Tijdens het interview zal de behandelaar kennis nemen van de fysieke, psychologische en spirituele gezondheid van de persoon in verband met hun gestelde doelen voor de behandeling. Ze beantwoorden ook alle vragen die de persoon heeft over de Healing Touch therapie. De algemene introductie ervaring is bedoeld om een gevoel van ontspanning en vertrouwen te creëren dat de sessie en alle toekomstige activiteiten zal ondersteunen.

Cliënten, die tijdens het hele proces volledig gekleed blijven, liggen traditioneel met hun gezicht naar boven op een massagetafel om een Healing Touch sessie voor het hele lichaam te beginnen. Beoefenaars bewegen hun handen over het oppervlak van lichaamsgebieden, hetzij door zachte aanraking te gebruiken of door iets boven het oppervlak van het lichaam te blijven, waar (theoretisch) de energievelden kunnen worden gemanipuleerd zonder de huid direct aan te raken. Via dit proces proberen Healing Touch therapeuten een persoon te beoordelen op onevenwichtigheden en deze informatie vervolgens te gebruiken om de juiste technieken voor elke individuele sessie te kiezen, of het nu gaat om zachte of bijna-aanraking met de handen.

Aan het einde van de eerste sessie wordt de initiële energiebeoordeling herhaald en zal de Healing Touch therapeut de resultaten met de cliënt bespreken en hun vragen beantwoorden voordat toekomstige sessies worden ingepland.

Voordelen van Healing Touch

Beschikbaar onderzoek suggereert dat Healing Touch gunstig kan zijn in een aantal medische situaties, in combinatie met de gebruikelijke medische behandeling (Healing Touch wordt niet beschouwd als een vervanging voor standaardzorg).

Anekdotisch bewijs ondersteunt het gebruik van Healing Touch tijdens herstel van medische procedures en wanneer wonden genezen, voor degenen die chronische of acute pijn ervaren, als een behandeling voor fibromyalgie, om slaapproblemen aan te pakken, om vermoeidheid door kankerbehandelingen te helpen verminderen en om het immuunsysteem. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat het het voordeel kan hebben dat het ontspanning bevordert, wanneer het wordt gegeven vóór medische procedures

Cliënten die behandelingen met Healing Touch therapie hebben ondergaan, rapporteren vaak subjectieve verbeteringen in hun algehele welzijn, zoals:

  • Verminderde stress
  • Verminderde symptomen van angst en depressie
  • Versterkte spiritualiteit
  • Verminderde pijn

Voorzorgsmaatregelen om te overwegen bij Healing Touch

Het is niet bekend dat deze niet-invasieve benadering van op energie gebaseerde genezing geen inherente risico's met zich meebrengt. Het fysieke aspect van de therapie is minimaal en kan zelfs zonder als een cliënt niet aangeraakt wil worden.

Mensen die deelnemen aan Healing Touch therapie moeten er echter op worden gewezen dat ze tijdens hun sessies een tijdelijke verergering van de symptomen kunnen ervaren. Ze kunnen ook verschuivingen in perceptie ervaren die verontrustend of anderszins onaangenaam kunnen zijn. Kinderen en oudere volwassenen kunnen deze sterker ervaren of er meer door worden beïnvloed, dus sessies met deze groepen kunnen korter of minder intens zijn. In ieder geval kan enige mentale voorbereiding nuttig zijn.

Reactie plaatsen
<