Ontspannen persoon met bloem achter het oor ligt op een massagemat met gesloten ogen terwijl de rug wordt gemasseerd

Wat is Balinese massage

Balinese massage

Balinese massage van het hoofd

Ontspannen persoon met bloem achter het oor ligt op een massagemat met gesloten ogen terwijl het hoofd wordt gemasseerd

Balinese massage, een traditionele Indonesische therapie, combineert hands-on lichaamswerk met aromatherapie. Dit type massagetherapie is afgeleid van een mix van culturele invloeden, waarvan vele afkomstig zijn uit andere delen van Azië. Ontspanning wordt benadrukt in Balinese massage, en van beoefenaars wordt verwacht dat ze een omgeving creëren die bijdraagt aan dit doel.

Het massagegedeelte van deze praktijk is meestal intens en diep, en sommige technieken zijn ontleend aan onder andere de bijbehorende gebieden van acupressuur en reflexologie .

Wat is Massage Balinese?

Traditionele medische praktijken uit India, China en andere delen van Azië hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van massage op het Indonesische eiland Bali. Deze gevarieerde achtergrond geeft de praktijk een meerlagige kwaliteit, met unieke technieken uit vakgebieden die anders misschien niet waren gecombineerd. Vanuit een westers perspectief combineert Balinese massage methoden die wetenschappelijk kunnen worden getest (diepe massage) met methoden die buiten het domein van objectief onderzoek vallen (energie- of geest gebaseerde theorieën zoals acupressuur en reflexologie).

Essentiële oliën worden ook gebruikt bij Balinese massage, zowel om de massage te versterken als om een extra bron van ontspanning te bieden in de vorm van aromatherapie. Dit gebruik van oliën, of aromatherapie, is gebaseerd op de traditionele overtuiging dat deze stoffen, die worden geproduceerd uit geconcentreerd plantaardig materiaal, door contact of geur een verscheidenheid aan ziekten kunnen voorkomen en/of behandelen. Essentiële oliën zijn echter niet in verband gebracht met dergelijke effecten in experimentele proeven en lijken niet in verband te worden gebracht met specifieke theorieën over spiritualiteit of energie. Zo wordt aromatherapie door sommigen beschouwd als het meest onzekere aspect van Balinese massage, wat de voordelen betreft.

Wat te verwachten van een Balinese massagesessie

Een sessie Balinese massage vindt plaats in een ontspannen sfeer, hoewel deze sfeer in specifieke omstandigheden tussen beoefenaars kan verschillen - sommigen kunnen een vredig landschap gebruiken, terwijl anderen zachte muziek en natuurlijke verlichting kunnen gebruiken, enzovoort).

Mensen die deze massage krijgen, kunnen zich uitkleden tot onder hun ondergoed, of helemaal, en gaan op een traditionele massagetafel of bank liggen. De massage, die het hele lichaam is, zal waarschijnlijk wat intens zijn, omdat de masseuse de huid en onderliggende spieren zal kneden, drukken, vouwen en op andere manieren manipuleren. Op een bepaald moment in de sessie zullen essentiële oliën worden geïntroduceerd om te helpen bij het massageproces en om ontspannende geuren af te geven.

De sessie kan tot een uur of langer duren. Veel mensen willen misschien douchen na het ontvangen van een Balinese massage om sporen van de gebruikte oliën te verwijderen.

De meest ideale massagetafel voor een Balinese massage is de Relax Sensation Simplex of Relax Sensation PRO.

Voordelen van massage Balinese

Momenteel is er weinig bestaand onderzoek dat Balinese massage op een wetenschappelijke manier evalueert. Dit kan gedeeltelijk te wijten zijn aan het spirituele aspect van de benadering, maar wat de reden ook is, de aangeboden voordelen zijn grotendeels niet wetenschappelijk bevestigd, buiten het bewijs dat diepe massage ondersteunt als een manier om pijn te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren, enzovoort.

Volgens anekdotisch bewijs rapporteren veel van die personen die een Balinese massage krijgen positieve resultaten, zoals meer energie en een verbetering van het algehele gevoel van welzijn.

Voorzorgsmaatregelen voor Balinese massage

Degenen die geïnteresseerd zijn in het ontvangen van Balinese massage worden aangemoedigd om twee belangrijke risico's in overweging te nemen:

Het gebruik van diepe massagetechnieken kan riskant zijn als de ontvanger een of meerdere onderliggende gezondheidsproblemen heeft. Zo kan een bloedstolsel losraken of abcessen scheuren. Zoals bij elke vorm van massage, willen degenen die ernaar zoeken misschien eerst de goedkeuring van hun primaire zorgverlener vragen.

Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde soorten essentiële oliën en weten het misschien niet eens. Ernstige reacties zijn gemeld, en bezorgde personen willen misschien allergietesten ondergaan als preventieve maatregel voordat essentiële oliën worden aangebracht.

Reactie plaatsen
<