Aromatherapie

Wat is Aromatherapie Massage

Aromatherapie Massage

Masseur geeft Aromatherapie massage

Aromatherapiemassage combineert twee krachtige en populaire technieken voor meer helende kracht, stressvermindering en pijnverlichting. De enorme reeks essentiële oliën die kan worden ingeademd of plaatselijk kan worden aangebracht, kan helende, kalmerende en ontspannende effecten bieden. Misschien vindt u dat aromatherapiemassage de extra therapeutische en psychologische zorg biedt die u nodig heeft om het meeste uit uw massagesessie te halen.

Wat is aromatherapie massage?

Mensen beoefenen al minstens vier millennia massage. Massage werd bijna 200 jaar geleden in de Verenigde Staten geïntroduceerd en is de afgelopen decennia in populariteit toegenomen. Onderzoekers hebben ontdekt dat massagetherapie kalmerende en helende signalen door het hele lichaam stuurt, wat een breed scala aan positieve veranderingen teweegbrengt. Massage kan alle lichaamssystemen aantasten, maar stimuleert in de eerste plaats de bloedsomloop, het zenuwstelsel, het lymfestelsel en het bewegingsapparaat.

Aromatherapie kan een nog oudere vorm van behandeling zijn, die bijna 6000 jaar teruggaat. De oude Egyptenaren, Chinezen, Indiërs, Romeinen en Grieken gebruikten aromatische oliën voor genezing, als parfum en bij religieuze ceremonies. In de afgelopen eeuw hebben wetenschappers de helende eigenschappen van veel essentiële oliën aangetoond. In de Eerste Wereldoorlog gebruikten beoefenaars deze verbindingen om brandwonden, wonden, infecties en zelfs gangreen te behandelen. Naast fysieke genezing bieden etherische oliën veel persoonlijke en psychologische voordelen.

Aromatherapie beoefenaars behandelen hun klanten met een breed scala aan essentiële oliën:

  • Wierook, lavendelenroos om angst en bezorgdheid te verminderen
  • Neroli olie voor bloeddruk en stress
  • Oranjebloesemolie voor rust en kalmte
  • Pepermunt of citroen om misselijkheid en braken te verzachten
  • Tea tree olie om bacteriële/schimmelinfecties en ontstekingen te bestrijden
  • Rozemarijnolie voor flexibiliteit en beweging
  • Gember of dwergden voor pijn

In combinatie met massagetechnieken kan aromatherapie een extra niveau van ontspanning en genezing bieden. Geïnhaleerde geuren kunnen inwerken op de geest en emoties van de cliënt om ontspanning en het loslaten van stress aan te moedigen. Wanneer ze in de huid worden gewreven, kunnen massageoliën die essentiële oliën bevatten (in de juiste balans) een krachtige verlichting bieden van pijn en ontsteking.

Voordelen van aromatherapie massage

Veel massagetherapeuten gebruiken aromatische en essentiële oliën als aanvulling op hun massagepraktijk. Mensen die een depressie ervaren, kunnen verbeteringen zien bij het toevoegen van aromatherapie-massage aan hun huidige regimes van psychotherapie en medicatie. De hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor geur, emotie en geheugen zijn nauw verwant. Experts geloven dat bepaalde aroma's positieve herinneringen en gevoelens oproepen en kunnen bijdragen aan de verlichting van angst. Iedereen heeft verschillende persoonlijke associaties met verschillende geuren. Dit, in combinatie met een zeker geloof in aromatherapiebehandelingen, helpt bij het bepalen van de mate van genezing die een bepaalde persoon kan ervaren.

Onderzoekers hebben een aantal klinische onderzoeken naar aromatherapie uitgevoerd. Ze hebben ontdekt dat essentiële oliën een positief effect hebben op veel mensen, vooral zwangere vrouwen (die mogelijk geen andere vormen van verlichting kunnen gebruiken).

Beoefenaars kunnen ook etherische oliën gebruiken om haaruitval, slapeloosheid, opwinding, constipatie, pijn, jeuk en psoriasis te behandelen.

Een Relax Sensation PRO of Falkner Lady Mary zijn voorbeelden van geschikte massagetafels voor Aromatherapie massage.

Wat te verwachten van een aromatherapie massagesessie?

Massagetherapeuten gebruiken vaak geuren in de massageruimte om ontspanning en het loslaten van stress aan te moedigen. Als je een favoriete geur (of een mix van geuren) hebt, wil je er misschien een paar meenemen en de beoefenaar vragen deze te gebruiken tijdens je massagesessie. Als u niet zeker weet welke geur u moet kiezen, moet uw therapeut er een voor u kunnen kiezen die past bij uw individuele behoeften.

Praat voordat uw sessie begint met uw therapeut over uw doelen voor de sessie en hoe zij aromatherapie kunnen gebruiken om de effecten van uw massage te maximaliseren. Ontdek of ze essentiële oliën mengen met de massageoliën die ze op je huid zullen gebruiken, of ze in de lucht verspreiden om te inhaleren. Zorg ervoor dat u uw geurvoorkeuren deelt, evenals eventuele allergieën of gevoeligheden.

Aromatherapie massagesessies kunnen slechts 15 minuten en tot 90 minuten duren. Uw massagetherapeut geeft u alle privacy die u nodig heeft en pauzeert of stopt uw sessie als u zich ongemakkelijk voelt of een vraag moet stellen.

Zodra u en uw behandelaar uw intake evaluatie hebben afgerond en eventuele vragen en zorgen hebben opgelost, zal uw therapeut waarschijnlijk de kamer verlaten zodat u zich kunt uitkleden. U kunt het niveau van uitkleden kiezen waar u zich het prettigst bij voelt en uzelf vervolgens bedekken met een laken. Uw massagetherapeut zal discrete drapeer technieken gebruiken om dit laken alleen opzij te schuiven van de lichaamsdelen waaraan momenteel wordt gewerkt.

Zorg ervoor dat u tijdens de hele ervaring met uw behandelaar communiceert en eventuele ongemakken deelt. Neem na je massage voldoende water en rust en probeer in een ontspannen gemoedstoestand te blijven.

Voorzorgsmaatregelen voor aromatherapie massage

Als u een zeer gevoelig persoon bent, wilt u misschien huidcontact met essentiële oliën vermijden (en mogelijk zelfs vermijden om ze in te ademen). Als je een hekel hebt aan zware geuren en parfums, vraag dan je behandelaar om tijdens je massage slechts een kleine hoeveelheid essentiële oliën te gebruiken. Zoals bij alle soorten massage, moet u de behandeling vermijden als u diep-veneuze trombose (bloedstolsels) heeft. Praat met uw arts om te zien of aromatherapie-massage geschikt voor u is, vooral als u een voorgeschiedenis heeft van allergieën.

Als je zwanger bent, kunnen etherische oliën en massage de broodnodige verlichting bieden. Zorg er echter voor dat u de goedkeuring van uw arts krijgt. Bij het selecteren van een therapeut, kan het nuttig zijn om een massagetherapeut te kiezen met een specifieke opleiding voor het werken aan zwangere vrouwen.

Reactie plaatsen
<