Wat is Thaise massage

Thaise Massage wat is dat

Wat is een Thaise Massage

Thaise massage, massage, wellness

Thaise massage (ook wel Nuat Thai genoemd) is een holistische, hands-on methode om de mind body en spirit als geheel te genezen. Andere massagetechnieken, zoals shiatsu en acupressuur, kunnen in een Thaise massagesessie worden verwerkt. Deze therapeutische praktijk combineert vaak verschillende technieken om te ontspannen en de natuurlijke energiestroom van het lichaam te herstellen.

Om een synergetische relatie tussen de beoefenaar en de klant te creëren, passen Thaise massagebeoefenaars de aanraking net zo aan, afhankelijk van de behoeften van de klant. Als de beoefenaar bijvoorbeeld knopen in de nek voelt, of als de spieren van de cliënt als knopen aanvoelen, kunnen ze meer druk uitoefenen of de spieren iets langer strekken om het ongemak te verlichten.

Thaise massage was oorspronkelijk bekend als Thaise yoga, vanwege de geassisteerde toepassing van yogahoudingen. Het is ontstaan in India rond 563 voor Christus tot 483 voor Christus. Thaise massage heeft zijn wortels in de traditionele Chinese geneeskunde, het Theravada boeddhisme (een systeem gebaseerd op de eerste leringen van Boeddha) en de Ayurvedische leringen, die een vorm van oude gezondheid en genezing zijn technieken.

Hoe ziet een Thaise massagesessie eruit?

Traditioneel werden er geen oliën of balsems gebruikt in het Thaise massageproces, omdat de ontvanger tijdens de hele oefening volledig gekleed blijft. Tegenwoordig kunnen echter kruiden kompressen - kompressen en wikkels gemaakt van natuurlijke elementen - en andere moderne toepassingen, zoals muziek, geuren of warmte, worden gebruikt om de cliënt te ontspannen voorafgaand aan de massage. Loszittende kleding wordt aanbevolen, vanwege de yogabewegingen die worden uitgevoerd met de hulp van de beoefenaar.

Tijdens een Thaise massagesessie assisteert de beoefenaar het lichaam met vloeiende yogabewegingen en is hij altijd door aanraking verbonden met de cliënt. Gewrichten in nek, voeten, heupen, knieën, armen en benen worden gestrekt om eventuele energieblokkades op te heffen. Acupressuurpunten kunnen ook langs de meridianen van het lichaam worden getikt om andere energiebeperkingen op te heffen. Deze beperkingen of blokkades kunnen worden veroorzaakt door schade als gevolg van verwondingen, knopen en strakke spieren als gevolg van stress of een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen.

Schommelende bewegingen, ook toegepast bij shiatsu, kunnen een ontspannende en verzorgende uitstraling aan de sessie geven. Deze beweging brengt de geest en het lichaam onbewust terug naar een tijd waarin stress niet bestond en de wereld veilig was, waarvan wordt aangenomen dat het helpt om het mind body en spirit systeem alles los te laten dat de natuurlijke stroom van energie blokkeert.

Uw persoonlijke ervaring en hoe u zich zult voelen aan het einde van uw sessie kan afhangen van uw mentale en fysieke omstandigheden en van uw openheid voor het proces. Een open geest voor elke lichaamswerk sessie kan het lichaam zelf meer ontvankelijk maken voor de positieve veranderingen die een sessie kan bieden. Het visualiseren van een positief resultaat kan het mind body en spirit systeem als geheel aanmoedigen om blokkades op te heffen voor een topervaring in uw eerste sessie.

Ik hou van Thaise Massage

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Thaise massage?

Een Thaise massagesessie richt zich op het losmaken van de gewrichten en het strekken van spieren, gewrichtsbanden en weefsels voor een betere doorbloeding en meer energie. Een betere, onbeperkte doorbloeding en een evenwichtiger systeem kunnen het lichaam op de volgende manieren ondersteunen:

Geblokkeerde energie door stress, een blessure of ziekte kan zich manifesteren als pijn, vermoeidheid, depressie en angst. Het deblokkeren van de stroom en het zo houden kan bijdragen aan een betere mobiliteit, een helderdere geest en meer energie om de dingen te doen die je leuk vindt.

De ontspanning die wordt bevorderd door Thaise massage kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk en kan helpen melkzuur uit de spieren vrij te maken, zodat het lichaam een rijkere, gezondere bloedstroom kan bevorderen, wat op zijn beurt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam kan versnellen.

Thaise massage helpt bij de vertering en eliminatie van het lichaam.

Zowel type 1 als type 2 diabetici hebben een goede bloedsomloop nodig om hun lichaam gezond te houden. Thaise massage is een concreet voordeel voor iedereen die aan deze ziekte lijdt.

Een hoger niveau van flexibiliteit kan worden bereikt door Thaise massage, en deze verhoogde flexibiliteit kan helpen om blessures door inspanning te verminderen en een gezondere levensstijl te garanderen.

Thaise massage gebruiken voor zelfzorg

Veel mensen hebben het zo druk met werk en gezin dat ze de neiging hebben zichzelf op de laatste plaats te zetten. Er is bijna altijd iets anders dat belangrijker of urgenter lijkt dan zijzelf. Een van de beste manieren om anderen te helpen, is echter door zelfzorg te oefenen om in goede gezondheid te blijven, meer gemoedsrust te creëren en de beste verzorger te zijn die je kunt zijn. Door van zelfzorg een prioriteit te maken, wordt in het algemeen een beter welzijn gegarandeerd.

Verbinding maken met de juiste beoefenaar voor een Thaise massagesessie, of regelmatige Thaise massagesessies plannen, kan u helpen om u flexibeler en energieker te voelen en uw mind body en spirit systeem te versterken. Met doorlopende Thaise massage heb je het vermogen om een flexibel, hernieuwd, sterk en duurzaam mind body en spirit systeem te verwerven - een systeem dat jou ondersteunt en op zijn beurt de mensen om je heen ondersteunt.

Reactie plaatsen
<