Pijn na een massage

Pijn na een massage? Waarom het gebeurt en wat kun je er aan doen

Waarom pijn na massage

Massagetherapie biedt een overvloed aan voordelen, zoals het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van probleemgebieden die pijn en ongemak kunnen veroorzaken. Terwijl de meerderheid van de massage klanten een grote opluchting voelt na een massage, kunnen sommigen daarna een beetje pijnlijk aanvoelen.

Dit artikel zal uitleggen te waarom deze pijn in de eerste plaats ontstaat en wat u moet doen als het u overkomt. Hoewel het volkomen normaal kan zijn om wat ongemak te voelen na een massage, vooral als een massagetherapeut veel druk heeft uitgeoefend, raden we altijd aan om met uw therapeut en/of een zorgverlener te praten voor meer informatie als u zich zorgen maakt.

Waarom treedt pijn na de massage op?

Het is belangrijk om er eerst op te wijzen dat pijn na een massage niet gelijk staat aan de effectiviteit ervan. Het is een veel voorkomende mythe dat een massage, om te laten zien dat het werkt, daarna pijn moet veroorzaken. Dit is helemaal niet waar en het hangt allemaal af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid druk die de massagetherapeut uitoefent en het type massage dat u ontvangt.

Pijn na de massage komt vaker voor als u een Deep Tissue Massage krijgt. Tijdens een behandeling rekt een therapeut de spieren uit om eventuele knopen, beklemming en pijn los te laten. Dit op zich kan achteraf een beetje ongemak veroorzaken, afhankelijk van de ernst van de pijn die je had tijdens de massage.

Als u geen regelmatig massages krijgt, kunt u naderhand wat pijn krijgen, voornamelijk omdat uw spieren niet gewend zijn aan sommige van de therapeutische technieken die de therapeut gebruikt. Ondertussen kunnen degenen die vaker massages krijgen, merken dat de strakheid, pijn of spanning in hun spieren na verloop van tijd verdwijnen.

Net als bij sporten, houdt massage in dat je je spieren traint. Als u een soort massage krijgt waarbij een diepe hoeveelheid druk in uw spieren wordt uitgeoefend om de pijn of het gespannen gevoel te helpen behandelen, kan dit mogelijk resulteren in microscopisch kleine tranen. Dit is een vergelijkbare gebeurtenis voor degenen die trainen, omdat dit gebeurt voor spieren om kracht op te bouwen, te herstellen en genezing te bevorderen.

Spieren moeten in een soepele, consistente staat zijn en wanneer er enige vorm van beklemming is, kunnen ze erg stijf worden. Wanneer een massage de spier manipuleert, ondergaat deze een soort genezingsproces. Hoewel spierscheuring geen garantie is voor degenen die een massage krijgen, kan het helpen verklaren waarom sommige massage klanten daarna pijn ervaren.

Massage nazorg tips

Voordat we ingaan op enkele van de dingen die u kunt doen na het ontvangen van een massage om eventuele pijn te minimaliseren, is het belangrijk op te merken dat op elk moment dat u een enorme hoeveelheid pijn opmerkt tijdens uw massage, u deze onmiddellijk meldt aan uw therapeut.  Massage is niet bedoeld om je meer pijn te bezorgen dan waarmee je binnenkomt, dus communiceren over wat werkt en wat niet is de sleutel. Hetzelfde geldt ook voor daarna; als uw spieren meer pijn doen dan een algemene pijn, laat het uw therapeut weten zodat u beter door uw volgende behandeling kunt gaan.

BLIJF GEHYDRATEERD: Of je nu wat pijn ervaart na een massage of niet, gehydrateerd blijven is altijd een goed idee. Water helpt je spieren energie te geven, wat helpt om zaken als het elektrolytenniveau in balans te houden, zodat je spieren op een optimaal niveau kunnen functioneren. Water helpt ook om de gewrichten gesmeerd te houden; de synoviale vloeistof rond uw gewrichten zorgt ervoor dat de gewrichten soepel blijven bewegen, maar voor degenen die uitgedroogd zijn, is er minder van deze vloeistof om de gewrichten te helpen beschermen. Omdat spieren voornamelijk uit water bestaan, kan het zeer nuttig zijn om gehydrateerd te blijven nadat uw spieren zijn uitgerekt na een massage, vooral daarna.

VOORZICHTIG STRETCH: Het in beweging houden van de zone(s) waar u een massage heeft gekregen, kan helpen bij eventuele pijn. Met speciale aandacht voor de gebieden die door de massage zijn gemanipuleerd, kan zachtjes rekken helpen om het bloed door die gebieden te laten stromen en de spieren los te houden. Dat gezegd hebbende, is het het beste om elke inspannende activiteit na een massage te vermijden, omdat uw spieren de kans moeten krijgen om te ontspannen en te genezen van de behandeling die u heeft gekregen.

NEEM EEN BAD: Baden kan een geweldige manier zijn om je spieren te laten weken en kan helpen om je lichaam ontspannen te houden. Het toevoegen van wat zout aan het bad kan ook helpen om ontstekingen te verminderen en de bloedsomloop te vergroten – allemaal goede dingen om pijn die kan optreden na een massage te voorkomen en/of te beheersen.

GEBRUIK EEN KOUD KOMPRES: Als u pijn ervaart in bepaalde delen van uw lichaam na een massage, kan een koud kompres helpen, vooral als u zwelling opmerkt. Gebruik een koud ijspak dat in een doek is gewikkeld, ijs het gebied of de gebieden die pijnlijk aanvoelen gedurende ongeveer tien minuten en haal het dan nog eens tien minuten van het gebied af.

KRIJG EEN GOEDE NACHTSLAAP: Slaap is een van de beste manieren voor uw lichaam om zichzelf te herstellen. Omdat massage de slaap kan helpen verbeteren, kan de combinatie van massage en slaap precies zijn wat je lichaam nodig heeft om echt de vruchten van de massage te plukken. Een goed moment om een massage te boeken is, indien mogelijk, wanneer u daarna even de tijd kunt nemen voor ontspanning. Het idee is om je ontspannen spieren na de massage zo lang mogelijk te verlengen, dus wat tijd om te rusten na het ontvangen van een massage kan enorm helpen.

PLAN UW VOLGENDE AFSPRAAK: Het ontvangen van consistente massagebehandelingen helpt om de meeste verbetering in uw lichaam naar voren te brengen. Denk aan een spier die strak en pijnlijk begint, maar door massage wordt uitgerekt. Na verloop van tijd begint die spier terug te keren naar die strakke en pijnlijke toestand als hij niet opnieuw wordt uitgerekt. Als de spier echter regelmatig aandacht krijgt en consequent wordt behandeld, zal hij dankzij het spiergeheugen voor langere tijd in die toestand blijven.

Massagetafel Design is leverancier van ergonomische massagetafels van hout voor de professionals. Neem contact op als u meer wilt weten over onze behandeltafels.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design.Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien.Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design.Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<