Schouder masseren

Wat is Massagetherapie

Alles wat u moet weten over massagetherapie

Massagetherapie is een oude vorm van genezing die teruggaat tot 2.700 v.G.T. / 4.700 jaar geleden. Massage is de manipulatie van zachte weefsels en gewrichten in het lichaam, wat helpt bij het genezingsproces.

Een massage kan stress verlichten, spieren kalmeren en pijn verlichten

Massagetherapie wat is dat?

Als je gestrest en pijnlijk bent, denk je misschien dat je niets anders kunt doen dan wat vrij verkrijgbare pijnstillers nemen en je dag doorploegen. Maar de erkende massagetherapeut zegt dat je niet hoeft te verbijten en het te verdragen.

Massage is een geweldig hulpmiddel voor ontspanning, pijnverlichting, het verlichten van spierspanning en meer. Lees meer over de meest voorkomende soorten massage en hun voordelen.

Wat is massagetherapie?

Uitgevoerd door een erkende massagetherapeut, omvat massagetherapie het gebruik van verschillende drukken, bewegingen en technieken om spieren en andere zachte weefsels in het lichaam te manipuleren. Met als doel uw zenuwstelsel te vertragen, kan massagetherapie worden gebruikt om stress en spanning los te laten, symptomen te verlichten, blessures te genezen en welzijn te ondersteunen.

Technieken

Massagetherapie bevat een verscheidenheid aan technieken; bijvoorbeeld effleurage. Massagetherapeuten doen dit door de weefsels voor de behandeling op te warmen met lichte, brede bewegingen. Daarentegen is petrissage een diepere, snellere kneedtechniek die de RMT zal gebruiken om in de diepere spierlagen te komen om pijn te helpen verlichten. Ook zijn er bindweefsels rondom uw spieren die "fascia" worden genoemd. Fascia is een band of vel bindweefsel dat alle botten, spieren, zenuwen en organen van het lichaam omringt. Uw therapeut zal ook geavanceerde technieken gebruiken, zoals myofascial release, om zich te concentreren op het verminderen van spierpijn en spanning. Dit is door de aangetaste fasciale lagen uit te rekken en te torsen.

Massagetherapie

Therapeuten passen deze technieken toe met hun handen, vingers en onderarmen. Verder is het van belang dat u na een behandeling de thuiszorg volgt die door de therapeut wordt aangestuurd. Want of je nu een spier moet koelen, verwarmen, strekken of versterken, het kan langer duren om resultaten te zien als de cliënt niet bereid is om het extra werk te doen.

Waarom heb jij massagetherapie nodig?

U kunt de vele voordelen van massage ervaren door er maandelijks een te ondergaan, of het nu voor ontspanning of een therapeutisch doel is. Een van de belangrijkste doelen van massage is het behandelen van pijn en het beheersen van stress. Hoofdpijn, angst, slaappatroon, spijsverteringsproblemen, spierspanning

Massage

Vele andere voordelen zijn onder meer:

 • Verlichte spierpijn
 • Verhoogd de spierflexibiliteit
 • Verbetert de slaapkwaliteit
 • Verbetert de bloedsomloop
 • Verlaagt de bloeddruk
 • Helpt de spijsvertering te verbeteren
 • Bevordert lymfestroom
 • Vermindert symptomen van angst/depressie
 • Verhoogt de immuunfunctie
 • Vermindert hoofdpijn
 • Vergroot het bewegingsbereik
 • Behoudt de gezondheid van de weke delen

Soorten massagetherapie

Massages zijn er in alle soorten en maten. Hier zijn enkele van de soorten die u bij een massagetherapie kunt vinden.

Zweedse massage

Zweedse massage

Gestrest voelen? Een Zweedse massage is de klassieke go-to voor grote ontspanning. Zweedse massage is typisch een volledige lichaamsmassage waarbij een zachte aanraking wordt gebruikt. Het is een goede keuze voor mensen die nieuw zijn in massages. “Het kan helpen om je zenuwstelsel te kalmeren. Zweedse massage is ook een goede manier om een ontspannen emotionele gemoedstoestand aan te moedigen, wat een directe invloed kan hebben op je spieren”.

Deep Tissue Massage

Deep Tissue Massage

Uw spieren kunnen gespannen raken door herhaaldelijk gebruik, zelfs door iets minder actiefs, zoals zitten, autorijden of gebogen over uw laptop.

Deep Tissue Massage komt in je spieren en pezen om die strakheid los te laten

Het is goed voor mensen met blessures, algemene spierspanning en chronische spierpijn.

Sportmassage

Sportmassages zijn vergelijkbaar met diepe weefselmassages, maar ze richten zich op de spieren die tegen een stootje kunnen als je aan het sporten bent of een andere repetitieve fysieke activiteit doet.

Atleten en dansers gebruiken hun lichaam anders dan de gemiddelde persoon
Een massagetherapeut met ervaring in sportmassage kan daar binnenkomen om spierstrakheid te doorbreken en sportblessures aan te pakken

Triggerpoint massage

Een knoop in je nek of een krappe plek in je rug staat bekend als een triggerpoint.

 Een triggerpoint is een kleine spierspasme of een strak plekje in het weefsel

Bij een triggerpoint massage gebruikt de massagetherapeut gerichte en directe druk om die plekken aan te pakken. Dit verhoogt de bloedtoevoer naar de gebieden, waardoor ze vrijkomen. Dit type massage kan ook nuttig zijn voor mensen met chronische pijn.

Myofasciale release

De fascia is een web van bindweefsel onder de huid.

Het ondersteunt de spieren en stelt ons in staat om vrij te bewegen

Wanneer u een myofasciale release krijgt, zal uw massagetherapeut de spieren en fascia kneden en strekken om spanning en strakheid weg te werken.

Het is een vorm van diep rekken die vaak wordt gebruikt in combinatie met andere therapeutische massagetechnieken
Het is geweldig om de beklemming in je nek, schouders en je boven- en onderrug te verminderen

Lymfatische massage

Lymfevloeistof heeft verschillende belangrijke functies, waaronder het op peil houden van het vochtgehalte en het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam. Lymfatische massage maakt gebruik van een zachte aanraking om het lymfevocht vrijer door het lichaam te laten stromen.

Lymfatische massage is geweldig voor mensen met een ontsteking - inclusief mensen met ziekten zoals artritis, evenals mensen die borstamputaties hebben ondergaan, waarbij vaak de lymfeklieren worden verwijderd

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage is geweldig om aanstaande moeders te helpen ontspannen en kunnen helpen de pijntjes en kwalen van het opgroeien van een baby aan te pakken.

Zwangerschap massages zijn geweldig om de heupen te ontlasten en kunnen helpen bij zwelling in de voeten en benen
En als moeder ontspannen is en zich goed voelt, profiteert de baby ook

Gezondheidsvoordelen van massage

Massagetherapie kan voor iedereen gunstig zijn, maar het is bekend dat het mensen helpt met verschillende aandoeningen zoals kanker, hartaandoeningen, maagproblemen en fibromyalgie. U moet ervoor zorgen dat u vóór uw eerste sessie met uw therapeut praat over eventuele medische problemen. Hier zijn enkele van de voordelen van massagetherapie.

Vermindert stress en angst

Dat gevoel van rust na een massage kan helpen bij het verminderen van stress en angst, zo blijkt uit een onderzoek. Je lichaam heeft twee zenuwstelsels: een sympathisch zenuwstelsel dat je "vecht- of vluchtreactie" aanstuurt in stressvolle situaties en een parasympathisch zenuwstelsel dat zich richt op routinematige en dagelijkse operaties die leiden tot ontspanning en rust. Men denkt dat een massage je parasympathische reactie verhoogt, wat gevoelens van angst kan verminderen.

Verbetert de slaap

Het krijgen van een massage kan cortisol (een stresshormoon) verlagen en de niveaus van serotonine en dopamine verhogen, neurotransmitters waarvan bekend is dat ze je humeur stabiliseren. Studies hebben aangetoond dat massagetherapie gunstig is voor mensen met slapeloosheid die verband houden met de menopauze en congestief hartfalen.

Vermindert pijn en spierspanning

Verschillende onderzoeken hebben onderzocht hoe massage kan helpen bij het verminderen van pijn, zoals acute rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en kniepijn. De resultaten laten zien dat de verlichting van korte duur kan zijn in plaats van langdurig en in sommige gevallen had een massage van 60 minuten meerdere keren per week betere resultaten dan minder of kortere massages.

Verbetert de immuunfunctie

Kan een massage je immuunsysteem een boost geven? Een studie suggereert dat regelmatige massages het niveau van witte bloedcellen in uw lichaam verhogen, die werken om virussen te bestrijden.

Verlicht constipatie

Een onderzoek toont aan dat voor degenen die last hebben van constipatie na een operatie, een buikmassage kan helpen bij de stoelgang.

Vermindert fibromyalgiesymptomen

Uit slaap, geheugen en stemming hebben onderzoeken aangetoond dat het gebruik van massage gedurende vijf weken de symptomen van fibromyalgie kan verbeteren, een chronische ziekte die spier- en gewrichtspijn en vermoeidheid veroorzaakt.

Verlicht pijn bij kanker

Voor mensen die kankerbehandelingen ondergaan, is de fysieke en emotionele tol groot. Velen hebben zich tot massage gewend om kankerpijn te verminderen, ontspanning te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Er zijn verschillende onderzoeken geweest, waarvan sommige zeggen dat massagetherapie de pijn bij kanker niet verbetert en andere die een positief effect laten zien.

Wie zou massagetherapie moeten proberen?

Velen van ons kunnen baat hebben bij een massage - het is een geweldige manier om het welzijn te verbeteren, te helpen bij pijn en meer. Als u een medische aandoening heeft, moet u contact opnemen met uw arts en een gesprek voeren met uw massagetherapeut. Voor degenen die zwanger zijn, kan een prenatale massage pijn en zwelling helpen verlichten.

Er zijn zoveel goede redenen om naar een massagetherapeut te gaan

Weet je niet zeker welk type massage bij jou past? U hoeft zich niet te verdiepen in de perfecte massage voordat u een afspraak boekt. In feite mixen en matchen massagetherapeuten vaak technieken om uw unieke zorgen aan te pakken.De verschillende soorten massage zijn niet exclusief van elkaarEen massagetherapeut gebruikt een combinatie van technieken om u te helpen ontspannen, strakke spieren kwijt te raken en andere problemen aan te pakken.

Reactie plaatsen
<