Hot Stone Massage is een weldaad

Wat is Hotstone Massage

Hotstone massage

Hotstone massage op de rugHotstone massage

Hotstone massage vertoont veel overeenkomsten met Zweedse massage, een van de meest populaire vormen van lichaamswerk. Voor deze techniek plaatsen massagetherapeuten verwarmde stenen op het lichaam van hun cliënten om spieren en zachte weefsels te ontspannen voor (of na) een massage. U kunt genieten van het ontspannende gevoel van de warme stenen en u kunt verschillende fysieke en emotionele voordelen ervaren. Als uw spieren bijzonder strak en pijnlijk zijn, kan deze extra behandeling een positief verschil maken in de resultaten van uw massagetherapie.

Wat is hotstone massage?

Al meer dan twee millennia gebruiken Chinese beoefenaars verwarmde stenen om de orgaanfunctie te verbeteren. Oude culturen op veel continenten hebben stenen gebruikt voor genezing. Vrouwelijke verzorgers in Spanje gebruikten warme en koude stenen om menstruatiepijn te verzachten, te helpen bij de bevalling en bloedingen na de geboorte te verminderen. Klassieke Griekse en Romeinse beoefenaars gebruikten warmte, koude en stenen voor genezing, wat leidde tot de moderne praktijk van hydrotherapie.

Toen hotstone therapie tegen het einde van de 20e eeuw opnieuw werd geïntroduceerd bij het gewone publiek, won het snel aan populariteit als een ontspannende, effectieve en luxueuze behandeling. Veel craniosacraal-, reiki- en polariteitstherapeuten gebruiken nu verwarmde stenen in combinatie met hun behandelingen.

Hotstone massagetherapeuten gebruiken meestal gladde rivierstenen gemaakt van basalt. Doordat basalt veel ijzer bevat, kunnen deze stenen de gehele behandeling warm blijven. Sommige beoefenaars gebruiken basalt van lavastromen. Deze stenen bevatten magnesium en calcium (naast ijzer), wat voor extra genezing kan zorgen.

Hotstone massage is een uitstekende aanvulling op andere populaire soorten massage. Genieten van deze therapie in combinatie met een Zweedse of diepe weefselmassage maakt uw spieren losser, helpt u te ontspannen en stelt uw massagetherapeut in staat om aan uw diepste weefsels te werken. In tegenstelling tot een typische massage, waarbij uw beoefenaar alleen uw oppervlakteproblemen behandelt, brengt hotstone-massage uw lichaam in een diepe staat van ontspanning die kan helpen bij genezing, pijnverlichting en therapeutische voordelen biedt.

Zweedse massage, een naaste verwant van hotstone massage, is een op olie gebaseerde massagetherapie waarbij lange, soepele bewegingen, kneden, tikken en percussieve technieken worden gebruikt. Beoefenaars gebruiken vaak wrijvingstechnieken (wrijven) om triggerpoints en littekenweefsel los te maken. Dit type massage opent weefsels op oppervlakteniveau en verhoogt de bloedsomloop.

Een andere soortgelijke praktijk, Deep Tissue massage, omvat de bindweefsels die uw lichaam bij elkaar houden en uw spieren, pezen en organen ondersteunen en omringen. Door deze weefsels te verzachten en te verlengen, hebben uw spieren meer bewegingsruimte, waardoor u meer flexibiliteit, prestaties en ademhaling krijgt. Deep Tissue massagetherapeuten werken ook aan de verklevingen die spiervezels aan elkaar plakken na een blessure of overbelasting.

Hot Stone massage met Basalt stenenOntspannen tijdens HotStone Massage

De gezondheidsvoordelen van hotstone-massage

Wanneer hete stenen in contact komen met het lichaam, veroorzaken ze hyperemie (verhoogde bloedsomloop bij elke steen).

Hotstone massage heeft een aantal gerapporteerde therapeutische voordelen, waaronder:

  • Vermindering van stress en angst
  • Pijnstilling
  • Spierontspanning
  • vrijkomen van toxines
  • Mentale helderheid
  • Verminderde depressiesymptomen
  • Verhoogd metabolisme
  • Verbeterde circulatie
  • Preventie van slapeloosheid

Voorzorgsmaatregelen voor hotstone massage

Als u last heeft van artritis, kan de warmte van de massagestenen voor een geweldige ontspanning, mobiliteit en pijnverlichting zorgen. Hotstone massage is echter niet geschikt voor alle artritispatiënten - vraag het aan uw arts voordat u deze therapie uitprobeert.

Hotstone massage wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of mensen met bepaalde huidaandoeningen. Mensen met hartaandoeningen, diabetes en hoge bloeddruk moeten hotstone massage vermijden. Ook moeten patiënten die lijden aan diep-veneuze trombose (bloedstolsels) deze en alle andere vormen van massage vermijden. Als u denkt dat massage met hete stenen nuttig voor u kan zijn, vraag dan uw arts voordat u uw eerste afspraak plant.

Wat kunt u verwachten van uw eerste hotstone massagesessie?

Voorafgaand aan uw sessie zal uw behandelaar de stenen opwarmen in een hygiënische oplossing om infectieoverdracht te voorkomen. Ze zullen weten hoeveel ze de stenen moeten afkoelen, zodat je kunt genieten van een stimulerende (maar niet ondraaglijke) ervaring. Zeg het meteen als de stenen te heet voor je zijn of als ze te veel druk uitoefenen op een gevoelig deel van je lichaam.

Uw hotstone massagetherapeut kan hete stenen op uw rug en handen en zelfs tussen uw tenen plaatsen. Veel mensen genieten van hotstone therapie langs hun ruggengraat of in de handpalmen. Net als bij Zweedse massage gebruiken hotstone massagebeoefenaars vaak oliën om je lichaam te smeren, schrapen te voorkomen en lichaamswerk met Deep Tissue te vergemakkelijken.

Uw massagetherapeut kan uw spieren (met olie) in de lengte strelen met grote, platte stenen. Ze kunnen de stenen ook op energietriggerpunten plaatsen, op een vergelijkbare manier als acupressuurtherapie. Terwijl de stenen afkoelen, kan uw hotstone massagetherapeut ze vervangen door verwarmde stenen om uw spieren los te maken en uw massage te verdiepen.

Een typische hotstonemassage duurt ongeveer een uur. Zorg ervoor dat je je lichaam daarna hydrateert en voldoende rust krijgt.

Reactie plaatsen
<