Deep Tissue massage van de rug

Wat is Deep Tissue massage

Deep Tissue massage

masseuse die deep tissue massage op de schouders geeft

Veel mensen zoeken massagetherapie - de handmatige manipulatie van spieren en pezen onder de huid - voor verlichting van elke vorm van fysieke pijn. Deep Tissue massagetherapie is vaak de favoriete massage voor atleten die hulp willen bij het genezen van verschillende blessures of voor mensen die hulp zoeken bij het beheersen van chronische pijn of spierspanning.

In stijl vergelijkbaar met Zweedse massage - een van de meest populaire vormen van ontspanningsmassage - Deep Tissue massage zich op de binnenste lagen van de spieren, pezen en fascia van het lichaam (het dicht geweven weefsel dat delen in het lichaam met elkaar verbindt). Deep Tissue massage kan ook voor ontspanning zorgen, maar massagetherapeuten die gespecialiseerd zijn in diep weefsel gebruiken doorgaans veel sterkere druk.

Wat is diepe weefselmassage?

Deze benadering van massage werd al in de late jaren 1800 in de Verenigde Staten beoefend, maar was geen populaire vorm van massage totdat massagetherapeut Therese Pfrimmer richtlijnen en methoden voor deze techniek opstelde in haar boek uit 1949, Muscles: Your Invisible Bonds. Tegenwoordig wordt de techniek vaak gebruikt door sportgeneeskundigen en fysiotherapeuten.

Onderzoek heeft aangetoond dat slechts 45 tot 60 minuten Deep Tissue massage de bloeddruk kan verlagen, de stresshormoonspiegels kan verlagen en de hartslag kan verlagen. Een studie van de Universiteit van Maryland wees uit dat Deep Tissue massage zelfs effectiever was voor de behandeling van chronische pijn dan sommige andere medische behandelingsopties. Een van de meest voorkomende boosdoeners voor chronische pijn is een ontsteking in het zachte weefsel van het lichaam, en door de bloedstroom door het lichaam te vergroten, is deze massagetechniek vaak in staat om die ontsteking te verminderen. Massagetherapeuten kunnen ook werken om clusters van strak weefsel als gevolg van fysieke stress los te maken, waardoor gespannen spieren verder worden verlicht.

Naast fysieke voordelen, kan Deep Tissue massagetherapie ook voordelen voor de geestelijke gezondheid hebben. Massage kan de afgifte van serotonine - een feel-good neurotransmitter - die wordt geassocieerd met gevoelens van geluk en plezier, verhogen.

Deep Tissue massage op de schouder

Wat te verwachten van een Deep Tissue Massage-sessie?

Voordat een sessie begint, wordt de cliënt meestal naar de behandelkamer geleid en gevraagd om zijn kleren uit te doen en onder een laken of deken op de massagetafel te gaan liggen. In de meeste gevallen, en op basis van het comfortniveau, is het aan de klant om te bepalen of hij ondergoed aan laat. Cliënten zullen over het algemeen het grootste deel van de sessie bedekt zijn met een laken. Degenen die privacykwesties hebben, kunnen deze met de massagetherapeut bespreken voordat de sessie begint.

Een sessie van Deep Tissue massage begint meestal met ontspanningsmethoden die zijn geleend van Zweedse of traditionele massage. De massagetherapeut kan zich de eerste minuten concentreren op het opwarmen en losmaken van de spieren aan het oppervlak van het gebied waaraan wordt gewerkt, omdat het plooibaarder maken van deze spieren het voor de therapeut gemakkelijker maakt om later de diepere spieren en pezen te bereiken. Een enkele sessie kan zich richten op een bepaald deel van het lichaam of het hele lichaam omvatten. De massagetherapeut en cliënt hebben meestal voorafgaand aan de sessie een gesprek om de specifieke behandeldoelen van de cliënt te bepalen.

Technieken voor Deep Tissue massage

Sommige slagen die massagetherapeuten gebruiken bij diepe weefselmassage omvatten kneden, tikken, cirkelvormige bewegingen en langwerpige bewegingen, en ze kunnen naast knokkels en vingertoppen ook ellebogen en onderarmen gebruiken voor verhoogde druk. De massagetherapeut kan de cliënt vragen om door enkele van de langzamere, langgerekte bewegingen te ademen, omdat meer zuurstof kan helpen om het lichaam te ontspannen.

Druk kan worden aangepast op basis van comfort. Een veel voorkomende misvatting van Deep Tissue massage is dat het pijn zou doen. Pijn is eigenlijk contraproductief bij een massagesessie, omdat een cliënt die zich schrap zet tegen eventuele pijnlijke slagen van de massagetherapeut, de spieren alleen maar strakker en minder buigzaam maakt. Het is belangrijk om een open communicatielijn te hebben met een massagetherapeut, zodat druk en beweging tijdens de sessie kunnen worden veranderd.

Na de sessie kan de cliënt gevoeligheid of pijn ervaren, en de massagetherapeut kan ijs of warmte aanbevelen om eventuele pijn te verlichten. Het kan ook nuttig zijn om direct na de sessie water te drinken om eventuele gifstoffen weg te spoelen en de spieren van het lichaam te hydrateren. Zelfs als de cliënt na de massage geen pijn ervaart, kunnen eenvoudige rekoefeningen eventuele stijfheid voorkomen. Het wordt over het algemeen aanbevolen om inspannende activiteiten na een massage te vermijden om het lichaam de tijd te geven om te herstellen.

Reactie plaatsen
<