12 populaire massagetechnieken
24 november 2021 
in Tips

12 populaire massagetechnieken

12 populaire massagetechnieken en hoe ze u helpen

Ben je nieuw in massagetherapie? Of u nu een ervaren persoon bent die uw zelfzorg horizon wil verbreden of een nieuweling in massage, u zult waarschijnlijk versteld staan van het aantal beschikbare massagetherapie technieken en praktijken en de voordelen die ze u kunnen bieden.

Voor degenen onder u die voor het eerst massagetherapie proberen, of voor degenen die nieuwe technieken voor gezondheid en welzijn willen ontdekken, zijn hier 12 van de meest populaire massage- en lichaamswerk praktijken en wat informatie over hoe u er baat bij kunt hebben:

Acupressuur

Acupressuur therapeuten gebruiken hetzelfde meridiaansysteem als acupunctuur-beoefenaars, maar zonder de naalden!

Al meer dan 5000 jaar hebben beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunde deze traditionele geneeskunst ontwikkeld en verfijnd. Acupressuristen, zoals ze worden genoemd, gebruiken hun handen om druk uit te oefenen op triggerpoints door het hele lichaam. Er wordt aangenomen dat deze techniek de "vastzittende" lichaamsenergie deblokkeert en de weg opent voor helende energie om de geest en het lichaam terug te brengen naar een staat van welzijn.

Acupressuur is gebruikt voor de behandeling van seksuele disfunctie, stress en voor schoonheidsdoeleinden. Acupressie kan bijvoorbeeld de huid verbeteren, de gezichtsspieren versterken en het lichaam helpen verstoppingen te verlichten.

StoelmassageAromatherapie Massage

Oude culturen over de hele wereld hebben massage en aromatherapie beoefend. Chinese, Egyptische en Indiase beoefenaars hebben deze modaliteiten bijvoorbeeld in veel van hun medicinale tradities opgenomen. De oude Grieken en Romeinen gebruikten deze technieken niet alleen voor genezing en ontspanning, maar ook voor spirituele verlichting. Massagetherapeuten die massage en aromatherapie combineren, kunnen cliënten een diepere, meer ontspannende ervaring bieden dan een standaard massage.

Terwijl u uw massage krijgt, inhaleert u uw favoriete geur of laat uw behandelaar er een aanbevelen om aan uw individuele behoeften te voldoen, zoals lavendel voor stress en angst verlichting.

Stoelmassage

Veel mensen ervaren eerst de voordelen van massage en lichaamswerk in de vorm van stoelmassage. Stoelmassage therapeuten, soms gezien in winkelcentra en luchthavens, gebruiken speciale stoelen waarmee klanten volledig gekleed en meestal rechtop kunnen blijven.

Deze vaak snelle, rustgevende vorm van massage stelt mensen in staat om een snelle en gezonde pauze te nemen van hun drukke dag. Onderzoekers hebben aangetoond dat zelfs deze korte massage pauzes de hartslag, bloeddruk en natuurlijk het stress- en angstniveau van mensen verlagen.

Veel bedrijven hebben ontdekt dat het periodiek aanbieden van stoelmassage als een voordeel voor hun werknemers de productiviteit, focus en moreel verhoogt. In slechts 10-20 minuten kunnen uw medewerkers genieten van de stressvermindering, gezondheidsvoordelen en teambuilding ervaring van stoelmassage op het gemak van uw werkplek.

Gua Sha massageChinese massage

Chinese tui na massagebeoefenaars gebruiken ritmische compressiemethoden om "Qi" (lichaamsenergie) vrij te maken en in evenwicht te brengen. Deze massagetherapeuten combineren energiewerk en meridian release-elementen van verwante praktijken zoals acupressuur en acupunctuur, zonder gebruik te maken van naalden. Chinese massage  omvat ook veel van de wrijf- en kneedtechnieken die gebruikelijk zijn in de meeste westerse massagestijlen.

Gua Sha

Deze oude Chinese praktijk vertaalt zich ruwweg in het Engels als "koorts wegkrabben". Traditionele beoefenaars van gua sha gebruikten instrumenten van been, steen, jade of hoorn om de geoliede huid van hun cliënten te wrijven. Tegenwoordig hebben guasha-therapeuten de neiging om ronde plastic hulpmiddelen te gebruiken om hun cliënten een minder pijnlijke en modernere hygiënische ervaring te bieden. Guasha-beoefenaars gebruiken deze instrumenten om de rug en schouders van hun cliënten te wrijven om de bloedsomloop onder de huid te vergroten (vaak met behulp van een verzachtende, smerende balsem).

Medische onderzoekers hebben bewijs gevonden dat deze eenvoudige techniek het lichaam aanmoedigt om vele krachtige helende effecten vrij te geven. Terwijl het lichaam het bloed uit de behandelde gebieden (die vaak een paar dagen rood en vlekkerig lijken) weer opneemt, komen er chemicaliën vrij die infecties bestrijden, ontstekingen verminderen en cellen beschermen.

Rolfing massageHotstone massage

Hotstone masseurs verwarmen speciale stenen in een hygiënische oplossing en plaatsen ze op de rug van hun cliënten, in hun handpalmen en zelfs tussen hun tenen. Net als de populaire Zweedse massagestijl, kunnen hotstone massagetherapeuten oliën gebruiken om de oppervlakteweefsels van hun cliënten te smeren voordat ze diepe weefseltechnieken toepassen.

Uw hotstone masseur kan zelfs uw spieren in de lengte wrijven met de verwarmde stenen om nog meer spanning los te laten.

Lomi Lomi

Traditionele Hawaiiaanse genezers, 'kahunas' genaamd, gebruikten massagetechnieken in combinatie met meditatie, op planten gebaseerde geneeskunde en ademwerk. Ook wel Hawaiiaanse tempelgeneeskunde genoemd, kan lomi lomi-massage je helpen mana (levensenergie) te activeren om het welzijn te vergroten, de bloedsomloop te vergroten en de bloeddruk te verlagen.

Reflexologie massageMyofasciale release

Bindweefsels, fascia genaamd, lopen door je hele lichaam. Ze omringen en ondersteunen je spieren, wat betekent dat ze het bewegingsbereik kunnen belemmeren wanneer ze worden aangespannen door overmatig gebruik, letsel of chirurgisch herstel.

In tegenstelling tot massagetherapeuten, die werken aan spieren en zachte weefsels, richten beoefenaars van myofasciale afgifte zich op fasciale verlenging en verzachting om pijn te verminderen en de mobiliteit te vergroten.

Orthopedische massage

Orthopedische massagebeoefenaars richten zich op het corrigeren van misvormde botten en spieren met massagetherapie technieken. Deze therapeuten helpen hun cliënten om pijn te beheersen, een betere uitlijning en houding te bereiken en de gewrichtsfunctie te verbeteren.

Reiki massageReflexologie

Reflexologie therapeuten masseren de handen en voeten (voetreflex massage) van hun cliënten om innerlijke genezing te activeren. Deze praktijk vertoont veel overeenkomsten met acupressuur en acupunctuur, maar nogmaals, zonder naalden. Reflexologie beoefenaars manipuleren punten op het lichaam van hun patiënten die overeenkomen met interne organen.

Deze geneeswijze kan je autonome zenuwstelsel activeren en de hormoonproductie verhogen.

Rolfing

Deze massagetechniek, genoemd naar de oprichter, Ida Rolf, brengt misschien wat meer ongemak met zich mee dan sommige zachtere stijlen. Deze massagevorm, ook wel structurele integratie genoemd, kan uw houding en bewegingsbereik aanzienlijk verbeteren.

Rolfing beoefenaars helpen hun cliënten bij het bereiken van matig moeilijke yoga-achtige houdingen om hun bewegingsapparaat opnieuw op één lijn te brengen en hun lichaamsgewicht beter te dragen met een juiste houding.

Chinese massaggeRussische massage

Moderne Russische massage, ook wel Russische sportmassage genoemd, was ooit alleen beschikbaar voor atleten, zieken en gewonden. Russische (en Sovjet) artsen brachten de wetenschap en praktijk van massage vooruit op het slagveld en in de sportarena. Rusland, een relatief massage vriendelijke natie, heeft enkele van 's werelds beste massage onderzoekers en massagetherapeuten geleverd.

Russische badhuizen, banyas genaamd, bieden nog steeds traditionele Russische massage venik (of "twigging") behandelingen waarbij klanten (zachtjes) worden geslagen met eiken- of berkentakken. Moderne Russische massagebeoefenaars gebruiken hun handen echter om pijn te verlichten en het bewegingsbereik te vergroten met kneed-, percussie- en zelfs vibratietechnieken.

En er is meer!

Sommigen beschouwen Reiki als een vorm van massage; anderen zien het als energie- of lichaamswerk. Net als massagetherapeuten leggen Reiki-beoefenaars hun handen op het lichaam van hun cliënten; ze wrijven en kneden echter niet in zachte weefsels. Door simpelweg hun handen op een patiënt te leggen (tot 10 minuten per houding), wordt aangenomen dat Reikimasters in staat zijn om helende energie over te brengen en negatieve gedachten en emoties op te ruimen.


Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<