Reiki behandeling

Wat is Reiki

Veel mensen gebruiken de moderne Japanse techniek van reiki om hun geest en lichaam te genezen. Het woord "rei" (hogere wijsheid) en "ki" (levenskrachtenergie) worden gecombineerd om de praktijk te beschrijven van het wijselijk leiden van levensenergie om te ontspannen, te genezen en te inspireren. Hoewel reiki een spirituele oefening is, vereist het niet dat mensen een geloofssysteem aannemen. Sommige mensen zullen zelfs merken dat het hun bestaande overtuigingen helpt versterken.

Reiki-beoefenaars hebben genezing mogelijk gemaakt bij cliënten met een verscheidenheid aan ziekten en aandoeningen; veel mensen hebben deze praktijk in combinatie met de westerse geneeskunde gebruikt om de hersteltijden te verkorten en de ernst van bijwerkingen te verminderen.

Reiki en emotionele intelligentie

Wat is Reiki?

Mikao Usui, de grondlegger van reiki, ontwikkelde deze techniek in het begin van de 20e eeuw. Hij ervoer voor het eerst reiki-energieën op de 20e dag van boetedoening en vasten op de berg Kurama (in de buurt van Kyoto, Japan). Nadat hij een spiritueel ontwaken had bereikt, deelde hij deze helende energie met zijn familieleden en exploiteerde hij een populaire genezing kliniek in Tokio, waar tot aan de dood van Usui in 1926 meer dan 2000 studenten in heel Japan les gaven.

Reiki kwam naar de VS met Hawayo Takata, die deze kunst onderwees in verschillende klinieken op Hawaï. Voor haar dood in 1980 wijdde ze 22 meesters in, die deze praktijk over heel Amerika verspreidden. Tegenwoordig profiteren meer dan een miljoen reikimasters en vier miljoen beoefenaars van deze beoefening en delen deze met de wereld.

De energieën die reikibeoefenaars gebruiken vertonen overeenkomsten met de meridianen van de Chinese acupunctuur en het Indiase chakrasysteem. Reiki-energie breekt negatieve energie af en zorgt ervoor dat gezonde energie gemakkelijk door het lichaam van een persoon kan stromen. Net als massage- en lichaamswerk beoefenaars, gebruiken reikimasters aanraking om energie over te brengen naar het lichaam van de cliënt, vooral hun handen, nek en hoofd.

De gezondheidsvoordelen van Reiki

Reiki-energieën bevinden zich in onze geest, ons zenuwstelsel en in de aura's die zich vanuit ons lichaam uitstrekken. Massagetherapeuten duwen gifstoffen uit de zachte weefsels van hun cliënten in hun bloedbaan, zodat hun organen deze afvalproducten kunnen filteren en elimineren. Massage- en lichaamswerk sessies vergroten de flexibiliteit en bloedsomloop van de cliënt, net zoals verminderen tegelijkertijd de stress.

Ook duwen beoefenaars energieën door trage delen van het zenuwstelsel om negatieve gedachten en emoties op te ruimen. In het bijzonder kunnen therapeuten mensen helpen onbewuste energieblokkades te verwijderen, de functie van hun zenuwstelsel te vergroten en een gezonde communicatie tussen lichaam en geest te vergemakkelijken, waardoor stress verminderd net zoals genezing wordt bevorderd.

Hoe ziet een Reikisessie eruit?

Tijdens typische reikibehandelingen liggen cliënten volledig gekleed op massagetafels. Reiki kan echter ook zittend of staand worden ontvangen. Uw beoefenaar zal zijn handen op (of dicht bij) uw hoofd, schouders, buik en voeten leggen. Ze kunnen ook de byosen reikan ho (byosen scanning) techniek uitvoeren, waardoor ze ziektes en blokkades in je kunnen waarnemen. U kunt met uw behandelaar praten over uw specifieke behoeften en doelen voor uw sessie.

Reiki-beoefenaars houden elke positie 3 tot 10 minuten vast, afhankelijk van de hoeveelheid genezing die je nodig hebt. Uw hele genezingssessie duurt meestal 45 tot 90 minuten.

Reiki-energieën worden verondersteld aan te voelen als een stralend, gloeiend licht en kunnen voordelen bieden voor zowel de cliënt als de beoefenaar. Naast het verbeteren van je fysieke gezondheid, kunnen reikisessies ook een krachtig emotioneel en spiritueel ontwaken teweegbrengen. Je beoefenaar zal begrijpen of je moet lachen, huilen of op een andere manier je emoties moet loslaten.

Als u een hartaandoening heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u een sessie boekt.

Reiki voor zelfzorg

Sommige mensen die reiki hebben ervaren, kunnen overwegen het dagelijks te gebruiken om hun lichaam, geest en ziel te genezen. Ze geven aan dat ze de energie gebruiken om zich voor te bereiden op de dag, kalm te blijven in het drukke verkeer, te ontspannen na een lange werkdag en om hen te helpen in slaap te vallen. Deze praktische spirituele techniek past goed bij dagelijkse activiteiten zoals mensen helpen, tuinieren, anderen ontmoeten, maaltijden koken en tijd doorbrengen met familie en huisdieren.

Na het volgen van een reiki les op het eerste niveau, kun je deze technieken op elk moment van de dag gebruiken, wanneer je compassievolle zelfzorg nodig hebt:

Zelfbehandelingen: Maak er een dagelijkse gewoonte van om 20 tot 30 minuten de tijd te nemen om Reiki genezing op jezelf uit te voeren. Je kunt alle traditionele reiki handposities gebruiken of de byosen scantechniek gebruiken om je te concentreren op de gebieden die die dag het meeste werk nodig hebben. Experimenteer met verschillende technieken, maak aantekeningen van je voortgang en ontwikkel een unieke persoonlijke reiki praktijk voor jezelf.

Reiki affirmaties: Schrijf je doelen en verlangens op een indexkaart. Houd vervolgens de kaart in je hand en herhaal je affirmatie hardop terwijl je reiki-energie in de kaart druppelt. Maak hier een dagelijkse gewoonte van en houd je kaart altijd bij je; je kunt het activeren wanneer je een vrij moment hebt.

"Ga tegen de kwestie in": als je je moedig voelt, weiger dan de activiteiten te vermijden waar je bang voor bent. Als er negatieve emoties opkomen, gebruik dan reikitechnieken om de bijbehorende delen van je energielichaam los te laten en te helen. Je kunt jezelf de handen opleggen, een vriend laten helpen, of deze energieën mentaal richten (vooral als je in het openbaar bent en reiki gebruikt om je sociale angst het hoofd te bieden).


Massagetafel Design is leverancier van ergonomische massagetafels en behandeltafels


Reactie plaatsen
<