vrouw op massagetafel ontvangt gezichtsreflexologie

Wat is Gezichtsreflexologie

Wat is Gezichtsreflexologie

Gezichtsreflexologie

Reflexologie, een praktijk die al duizenden jaren bestaat, kwam het meest voor in oosterse culturen, met name het oude Egypte. Gebouwd rond het concept dat drukpunten op het lichaam correleren met organen en andere delen van het lichaam, werkt het via de bloedsomloop, het zenuwstelsel en de natuurlijke energiestroom in het lichaam. De meeste reflexologie gebruikt de handen en voeten om deze andere gebieden te stimuleren, maar hetzelfde kan worden bereikt door gezichtsreflexologie.

Tellingen variëren afhankelijk van wanneer gezichtsreflexologie werd ontwikkeld. Een variatie op de modaliteit is de Vietnamese therapie van Dien Chan, ook wel multireflexologie genoemd. Deze behandeling, ontwikkeld in de jaren 80, wordt beschouwd als een van de fundamenten van elke gezichtsreflexologie die tegenwoordig wordt toegepast. Men hoeft niet per se een Dien Chan-beoefenaar te zijn om gezichtsreflexologie aan te bieden.

Hoewel het gebaseerd is op oude principes van traditionele reflexologie, is gezichtsreflexologie gemoderniseerd met verschillende nieuwe theorieën en bedoelingen. Sommige praktijken voor gezichtsreflexologie zijn bijvoorbeeld gericht op esthetische en zichtbare effecten van de behandeling (in wezen een op massage gebaseerde facelift), terwijl andere interne problemen aanpakken, zoals orgaanstoornissen, sinusitis, problemen met de bloedsomloop en zelfs kanker.

Drukpunten gezichtsreflexologie

In het Westen wordt reflexologie ook wel zonetherapie genoemd, vanuit de theorie dat tien zones in de lengterichting op het lichaam lopen. De buitenrand van de linkervoet bevindt zich bijvoorbeeld in een zone met de buitenkant van de linkerheup, linkerarm, linkerschouder, linkeroor, enzovoort. Door middel van reflexologie kan een professional alle delen van het lichaam aanspreken en behandelen door uitsluitend op de voeten, handen of gezicht te werken. Door druk uit te oefenen op elk punt, kan de therapeut de energiestroom naar het corresponderende reflexgebied stimuleren, ontstekingen verminderen en genezing bevorderen.

Enkele reflexpunten op het gezicht en het overeenkomstige deel van het lichaam:

  • Kin: nier, blaas
  • Onderlip: darmen
  • Bovenlip: maag
  • Boven de lip: milt
  • Puntje van de neus: hart
  • Zijkanten van de neus: longen
  • Oren: nieren
  • Wenkbrauwen: nieren, lever
  • Bovenhoeken van het voorhoofd: galblaas

Voordelen van gezichtsreflexologie

Na reflexologie melden mensen dat ze warmte, tintelingen, meer ontspanning en andere positieve sensaties voelen. Hoewel de meeste onderzoeken tot nu toe gericht waren op hand- of voetreflexologie, waren de overweldigende resultaten van dit onderzoek positief. Mensen die een reflexologiebehandeling ondergaan, vertonen verminderde stress en angst, een betere algehele gezondheid, verbeterde genezing van blessures en minder moeite met inslapen en doorslapen. Van gezichtsreflexologie is specifiek aangetoond dat het slapeloosheid bij proefpersonen vermindert.

Voorstanders van reflexologie zeggen dat het de energiestroom in het lichaam stimuleert en helende energie naar specifieke gebieden van zorg of verwondingen leidt. Beoefenaars gebruiken gezichtsreflexologie om de bloedcirculatie te bevorderen, de band tussen de gezichtshuid en spieren te versterken en spierspanning te verminderen. Deze effecten zijn niet alleen gericht op andere delen van het lichaam, maar kunnen ook resulteren in een verbeterde gelaatskleur en strakker worden van de huid.

Typische gezichtsreflexologiebehandeling

Behandelingen variëren en zijn grotendeels afhankelijk van de gezondheidsproblemen van de cliënt en van de behandelaar. De een kan ervoor kiezen om gezichtsreflexologie in een massage op te nemen, terwijl een ander de dienst op zichzelf kan aanbieden. Gezichtsreflexologie alleen kan een behandeling van 30-60 minuten zijn. Cliënten blijven volledig gekleed en liggen met hun gezicht naar boven op een massagetafel. Gezichtsreflexologie bevat over het algemeen geen oliën, hoewel beoefenaars andere rekwisieten kunnen gebruiken, zoals warme handdoeken, vochtige washandjes, oogkussens of een licht geurende nevel om de behandeling te verbeteren.

De behandeling zal waarschijnlijk beginnen met wat lichte bewegingen over het hele gezicht en zacht strijken naar de haarlijn en naar buiten richting de oren. De therapeut kan de cliënt vragen om enige beweging, zoals het openen en sluiten van de mond, om te controleren op bewegingsbereik, klikken, pijn of andere problemen. Bij het focussen op drukpunten rond het gezicht, kan de beoefenaar in kleine cirkels bewegen om deze punten te stimuleren of gewoon de vingers laten rusten met lichte druk op elke plek.

Gezichtsreflexologie is een niet-invasieve, ontspannende ervaring die zowel acute als resultaten voor het hele lichaam kan hebben, zelfs bij kleine of specifieke gebieden.

Contra-indicaties van gezichtsreflexologie

De meeste onderzoeken met betrekking tot reflexologie hebben specifiek de gezondheidsvoordelen van voet- of handreflexologie onderzocht, niet gezichtsreflexologie. Meer onderzoek zal helpen bij het identificeren van specifieke verbanden tussen gezichtsreflexologie en eventuele bijbehorende risico's. In de tussentijd is het het beste om voorzichtig te zijn door elke gezichtsreflexologiebehandeling te vermijden als u acute pijn rond uw gezicht, nek of oren heeft. Andere aandoeningen die gezichtsreflexologie kunnen verbieden, kunnen zijn:


bloedingen

Zwelling

brandwonden

Kneuzingen

Kapotte huid of besmettelijke huidproblemen

Zoals bij elke lichaamsbehandeling , moet gezichtsreflexologie worden uitgevoerd door een getrainde, erkende professional . Communiceer duidelijk eventuele gezondheidsproblemen die u ervaart wanneer u vóór de sessie contact opneemt met een therapeut, en spreek altijd als u pijn of ongemak ervaart tijdens een behandeling.

Reactie plaatsen
<