Massagetherapie om gezondheidsproblemen te behandelen
29 maart 2023 
in Tips

Massagetherapie om gezondheidsproblemen te behandelen

Massagetherapie om u te helpen verschillende kritieke gezondheidsproblemen te behandelen

OntspanningsmassageOntspanningsmassage

Er zijn veel soorten massages, maar er is geen sluitend bewijs dat de ene beter voor je is dan de andere. Anderen willen diepe weefsel- of drukpuntmassages, terwijl sommigen genieten van Zweedse massages waarbij de huid wordt gekneed. Hoofdpijn, lage rugpijn, jichtige kniepijn, nekpijn en fibromyalgie zijn enkele veelvoorkomende vormen van fysieke pijn die baat kunnen hebben bij een massage. Volgens ervaren massagetherapeuten kan het ontvangen van een massage het ongemak verminderen dat wordt veroorzaakt door verwondingen en gezondheidsproblemen.

Massage voor de behandeling van specifieke aandoeningen

hotstone massageHotstone Massage

Uitgebreid onderzoek heeft geconcludeerd dat massagetherapie onder andere de volgende gezondheidsvoordelen kan hebben:

 •   Subacute/chronische lage rugpijn
 •   Vertraagde spierpijn (DOMS)
 •   Stress en angst
 •   Verwondingen aan zacht weefsel
 •   Hoge bloeddruk
 •   Slapeloosheid

Twee van de directe voordelen van massage zijn diepe ontspanning en kalmte. Dit gebeurt omdat massage ervoor zorgt dat de hersenchemicaliën (neurotransmitters) zoals endorfines worden vrijgegeven, die verantwoordelijk zijn voor sensaties van welzijn.

Adrenaline-, cortisol- en noradrenalinespiegels zijn allemaal verlaagd als gevolg van stress. Volgens studies wordt het immuunsysteem beschadigd door hoge niveaus van stresshormonen.

Voordelen van een massagetherapie

Verschillende voordelen van het ondergaan van massagetherapie zijn:

 •   Vermindering van spierspanning
 •   Verbeterde doorbloeding
 •   Stimuleren van de activiteit van het lymfestelsel
 •   Afname van stresshormonen
 •   Ontspanning
 •   Verbeterde flexibiliteit en gewrichtsmobiliteit
 •   Een betere huidskleur
 •   Verbeterde genezing van wonden in zacht weefsel
 •   Verhoogde mentale scherpte
 •   Minder stress en verdriet

Betekenis van massagetherapie

Afgaand op de ontelbare voordelen van massagetherapie, is massagetherapie niet langer beperkt tot weekendjes weg en spa dagen. Als u een van de hierboven genoemde ziekten heeft, kunnen deze een essentieel onderdeel van uw leven worden. Zoek een gekwalificeerde therapeut met ervaring in het werken met cliënten die bepaalde problemen in gedachten hebben, en onthoud dat uw lichaam met de juiste ondersteuning kan genezen en op zijn best kan presteren. Een therapeutische massage zorgt voor je hele wezen, inclusief je geest, lichaam en ziel.

Verschillende soorten massagetherapieën

Doorgaans worden oliën door massagetherapeuten gebruikt om het voor hun handen gemakkelijker te maken om over de huid van een cliënt te glijden. Voor hetzelfde effect kan af en toe een laken of dun stuk stof worden gebruikt.

 • Myotherapie omvat het identificeren en behandelen van pijn, disfunctie en verwondingen van zacht weefsel die beweging en mobiliteit beïnvloeden. De zachte weefselstructuur (spieren, pezen, ligamenten en fascia) van het menselijk lichaam wordt hersteld en onderhouden door het gebruik van myotherapie
 • Remediërende zorg verwijst naar de objectieve identificatie, diagnose en behandeling van de symptomen en onderliggende oorzaken van biomechanische disfunctie of letsel met behulp van bepaalde mobilisatietechnieken om het lichaam terug te brengen naar zijn normale staat van gezondheid en functioneren
 • Therapeutische massage. Ook wel "Westerse" of "Zweedse" massage, therapeutische massage genoemd. Deze techniek, een van de geliefdste soorten massage, heeft tot doel ontspanning te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren
 • Reflexologie is gebaseerd op het idee dat bepaalde lichaamsdelen het hele wezen weerspiegelen. De voeten, handen, gezicht en oren hebben reflexpunten die verband houden met elk lichaamsaspect. Wanneer er druk wordt uitgeoefend, reageren deze punten, waardoor het natuurlijke genezingsproces van het lichaam wordt bevorderd

Sportmassage is een massagetoepassing, geen specifieke massagetechniek. Afhankelijk van de aard van de blessure of aandoening, het stadium van training of wedstrijd en de beoordeling van de oefenmasseur, zal een bepaalde methode of behandelingskuur worden gebruikt. Sportmassagetherapeuten bieden een mix van technieken die bedoeld zijn om de prestaties te verbeteren en het herstel van overbelaste spieren te bespoedigen

Massagetherapie in een notendop

Zowel de fysieke als de mentale voordelen van massage kunnen u helpen te decomprimeren. Het helpt het hele lichaam te kalmeren, je gespannen spieren te verstevigen en de bloedsomloop en het bewegingsbereik te verbeteren. Volgens de massagetherapeuten kalmeert het ook het zenuwstelsel, vermindert het hoofdpijn en bevordert het een goede nachtrust. Ondanks dat het de meest populaire vorm van massage is, heeft massage veel voordelen voor de gezondheid. Het wordt al ongeveer honderd jaar gebruikt om het immuunsysteem en de bloedcirculatie te verbeteren.

The Takeaway

Hoewel er bijna te veel voordelen van massagetherapie zijn om hier op te sommen, omvatten sommige ervan stressverlichting, het verminderen of zelfs elimineren van spier- en ligamentpijn, en helpen bij slaapproblemen. Ja, zelfs slaap kan worden beïnvloed omdat het een van de beste manieren is om ontspanning te bevorderen, wat resulteert in een diepere en vruchtbare slaap. Ook helpt het vinden van een lokale massagetherapeut je om van je hoofdpijn af te komen, te genezen van verwondingen aan spieren en weke delen en stress te vermijden.


Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<