6 geestelijke gezondheidsvoordelen van massagetherapie
01 december 2021 
in Tips

6 geestelijke gezondheidsvoordelen van massagetherapie

Gezondheidsvoordelen van massagetherapie

De huidige medische onderzoekers hebben ontdekt dat massagetherapie voordelen kan bieden aan mensen met psychische problemen zoals depressie en angst. Experts hebben aangetoond dat veel soorten massagetherapie een geweldige aanvulling kunnen zijn op psychotherapie voor de behandeling van bepaalde aandoeningen. Hier zijn enkele aandoeningen waar massagetherapie een effect op kan hebben:

Depressie en angst

Depressie en angst zijn twee van de meest voorkomende psychische problemen en beide kunnen een negatieve invloed hebben op het leven. Studies hebben aangetoond dat massagetherapie symptomen van depressie en angst kan verminderen.

Onderzoekers van het Taiwanese E-Da Hospital en College of Medicine beoordeelden 17 wetenschappelijke onderzoeken waarbij 786 mensen betrokken waren. De bevindingen toonden aan dat massage veel positieve voordelen had voor mensen met een depressie en leidde tot een vermindering van de symptomen. Aan de Japanse Kyushu-universiteit ontdekte een team van experts dat gezichtsmassage de fysiologische problemen van de deelnemers verlichtte. Ze concludeerden dat massage het sympathische zenuwstelsel van de deelnemers activeerde, hun angst verminderde en hun humeur verbeterde.

Vraag uw behandelaar voor uw volgende massage om u te helpen bij het kiezen van behandelingsopties die uw depressie, angst of andere psychische problemen aanpakken.

Depressie

Neurotransmitter en hormoonbalans

Onderzoekers hebben aangetoond dat massagetherapie neurotransmitters activeert die angst kunnen verminderen en de stresshormoonspiegels kunnen verlagen. Aan de University of Miami School of Medicine ontdekten onderzoekers dat massagetherapie positieve effecten had op mensen met een reeks psychische problemen, waaronder depressie, eetstoornissen en stress. Het onderzoeksteam vond ongeveer 30% toename in serotonine- en dopaminegehalte bij de deelnemers aan de studie die een massage ondergingen, evenals een afname van het stresshormoon cortisol. Deze bevindingen suggereren dat massage verantwoordelijk was voor een toename van feel-good neurotransmitters en een afname van stress.

Bloeddruk- en bloedsomloopproblemen

Een massagetherapeut kan u helpen uw hartslag te verlagen, evenals uw systolische (pompende) en diastolische (rustende) hoge bloeddruk.

Aan de Isfahan University of Medical Sciences in Iran vergeleek een onderzoeker twee groepen van 25 vrouwen. Eén groep kreeg drie keer per week 10-15 minuten Zweedse massage gedurende in totaal 10 sessies; de vrouwen in de andere groep ontspanden zich in dezelfde omgeving, maar kregen geen massages. De onderzoekers ontdekten dat massage een verlaging van de systolische en diastolische bloeddruk veroorzaakte die tot drie dagen na de behandeling aanhield.

Een onderzoeker aan de Universiteit van Zuid-Florida bestudeerde de effecten van rugmassage op hypertensie (hoge bloeddruk) en vond bloeddrukverlagingen bij studiedeelnemers die massage kregen. Die verminderingen duurden twee dagen na de behandeling.

Als u hoge bloeddruk ervaart, overleg dan met uw arts over het toevoegen van massagetherapie aan uw huidige behandelingskuur. Hoewel massage veel mensen helpt, is het misschien niet voor iedereen een aanbevolen oplossing, vooral niet als u diep-veneuze trombose (bloedstolsels) heeft. Zorg ervoor dat u met uw arts praat voordat u een massageafspraak plant.

Bloeddruk meten

Symptomen van ziekte of ziekte verlichten

Mensen met levensbedreigende ziekten of aandoeningen ervaren vaak angst en depressie die hun toestand kunnen verergeren. Massagetherapie kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verhogen, waardoor mentale en fysiologische middelen vrijkomen om ziekten te bestrijden. Veel artsen bevelen massage aan als aanvullende therapie bij medische zorg vanwege de helende kracht en het lage aantal bijwerkingen.

In het Columbia University Medical Center bestudeerden experts kinderen met kanker en ontdekten dat massagetherapie hielp bij het beheersen van veel bijwerkingen van kankerbehandeling, waaronder pijn, angst, depressie, hoge bloeddruk en verminderde immuunfunctie.

Een onderzoeksteam van de Universiteit van Miami ontdekte dat deelnemers aan de studie met aids minder angst, stress, woede en algemene stemmingsproblemen hadden na het ontvangen van massagetherapie en het leren van ontspanningstechnieken voor thuiszorg. De mensen die door massagetherapeuten werden behandeld, hadden lagere niveaus van norepinefrine (een neurotransmitter die verband houdt met depressie) in vergelijking met een controlegroep.

Geestelijke gezondheid van veteranen

Onderzoekers publiceerden onlangs een paper in het tijdschrift Military Medicine waarin het re-integratieproces wordt beschreven voor leden van de Nationale Garde die terugkeren uit Irak en Afghanistan. De onderzoekers volgden acht weken lang militairen en hun partners als onderdeel van een pilotprogramma om behandelingen voor terugkerende veteranen te ontwikkelen. Ze ontdekten dat massagetherapie veteranen hielp bij het verlichten van pijn, prikkelbaarheid, spanning, zorgen, angst en depressie.

In het Fort Bliss Restoration and Resilience Center begeleidt klinisch psycholoog John Fortunato mensen die posttraumatische stress ervaren door een rigoureus en uitgebreid regime van therapieën, waaronder verschillende soorten massage. Deze therapieën hielpen veteranen hun hyper geactiveerde overlevingsmechanismen uit te schakelen, weer te leren ontspannen en de gezonde slaap te krijgen die hun lichaam nodig had. Van de 37 militairen in het programma moesten er maar twee medisch worden ontslagen. Twaalf van de militairen keerden terug in actieve dienst.

Werkgerelateerde stress bij zorgprofessionals

Onderzoekers van de Mayo Clinic hebben onlangs 38 verpleegkundigen bestudeerd die gedurende 10 weken onder werktijd eenmaal per week stoelmassage kregen (een van de snelste en eenvoudigste vormen van massagetherapie). De beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die massagetherapie kregen, ervoeren een vermindering van veel stressgerelateerde symptomen, waaronder gewrichts- en spierpijn, schouderspanning, vermoeidheid, hoofdpijn en slapeloosheid.

Ongeacht uw soort werk, regelmatige massagetherapie kan uw gezondheid, welzijn en uithoudingsvermogen verbeteren. Veel organisaties huren massagetherapeuten in om het stressniveau van werknemers te verlagen en de productiviteit te verbeteren. Niet alleen kan een massage pauze goed voelen en het moreel verbeteren, uit onderzoek blijkt dat het ook de efficiëntie op de werkplek kan verbeteren.

Relax aan het meer

Is massagetherapie geschikt voor u?

Als u denkt dat massagetherapie geschikt voor u is, raadpleeg dan voor de zekerheid uw arts. Zoek een gediplomeerde massagetherapeut met een gespecialiseerde opleiding voor het werken met al bestaande aandoeningen, zodat de therapeut aan uw specifieke behoeften kan voldoen en de voordelen die massagetherapie kan bieden, kan maximaliseren. Deel details van uw medische geschiedenis, tests, behandelingen en andere relevante informatie met uw massagetherapeut, zodat uw sessies dienovereenkomstig kunnen worden aangepast.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<