orthopedische massage

Orthopedische Massage

Orthopedische massage maakt gebruik van anatomische wetenschap en een verscheidenheid aan lichaamsmanipulatie technieken om een meetbare, betekenisvolle impact op cliënten te creëren. Het kan een uitstekende aanvullende behandeling zijn voor arts of chirurgische zorg en fysiotherapie.

Vrouw heeft orthopedische massage nodig

Wat is orthopedische massage?

Orthopedisch chirurgen corrigeren skeletafwijkingen en verwondingen. Orthopedische massagetherapeuten gebruiken technieken voor uitlijning en loslaten om cliënten te helpen herstellen van verwondingen en operaties. Met moderne medische technieken en een op feiten gebaseerde benadering van massage, kunnen deze beoefenaars u helpen uw symptomen op te lossen zonder uw bestaande aandoeningen te verergeren. Om er zeker van te zijn dat orthopedische massage geschikt voor u is, moet u eerst met uw arts praten, vooral als u zwanger bent of diep-veneuze trombose (bloedstolsels) heeft.

Meer therapeutisch en medisch gebaseerd dan veel andere lichaamswerk stijlen, vertoont orthopedische massage veel overeenkomsten met Russische massage, fysiotherapie en Rolfing. Beoefenaars van deze "meer fysieke dan emotionele" massagestijl brengen gedetailleerde anatomische kennis in de praktijk. Ze begrijpen de manieren waarop zachte weefsels (spieren, pezen en fascia) het bewegingsapparaat beïnvloeden en trigger gebieden manipuleren om lichamelijke spanning los te laten, pijn te verminderen en de mobiliteit te vergroten.

Deskundige orthopedische massagetherapeuten weten dat pijn in een deel van het lichaam kan worden veroorzaakt door een verkeerde uitlijning, verkleving of iets anders in een schijnbaar niet-gerelateerd gebied. Net zoals acupressuur  en reflexologie therapeuten de grondoorzaken van de pijn van cliënten in deze energiemeridiaan systeem zoeken, vinden orthopedische massagebeoefenaars de oorsprong van pijn en verkeerde uitlijning in de fysieke verbindingen tussen spieren, zachte weefsels, pezen, botten en fascia.

Voordelen van orthopedische massage

Experts hebben aangetoond dat massage patiënten helpt na orthopedische chirurgie, zowel in klinieken als thuis. In een onderzoek onder 60 patiënten die herstelden van artroscopische knie procedures, ontdekten onderzoekers dat massagetherapie een betaalbaar, veilig en effectief alternatief bood voor pijnstillers op recept. Deze waarnemers geloven dat massage het parasympathische zenuwstelsel van patiënten in staat stelde te reageren door endorfines af te scheiden.

Hoewel orthopedische massage voordelen biedt aan patiënten met veel symptomen en aandoeningen, is aangetoond dat het bijzonder effectief is voor bepaalde lichamelijke verwondingen, waaronder:

 • Rugpijn en spasmen
 • Carpaal tunnel syndroom
 • Bevroren schouder
 • Kniepijn
 • Planetaire fasciitis
 • tendinitis
 • Tennis- en golfellebogen
 • Whiplash blessures

Wat te verwachten van een orthopedische massagesessie?

Uw behandelaar zal gewoonlijk beginnen met u te praten om meer te weten te komen over uw medische geschiedenis en uw behandeldoelen te begrijpen. De behandelaar zal dan rekening houden met factoren die bijdragen en u helpen bij het opstellen en onderhouden van een behandelplan. Uw sessie zal waarschijnlijk een uur of langer duren.

Uw orthopedisch massagetherapeut zal over het algemeen verschillende technieken van zacht weefsel gebruiken om uw spieren en pezen los te maken:

 • Actieve betrokkenheid – Beoefenaars gebruiken actieve betrokkenheid (of AE) om diepe, moeilijk toegankelijke spieren te bereiken, overbelastingsblessures te behandelen en cliënten met goed ontwikkelde spieren te helpen. Uw beoefenaar zal uw spieren samendrukken, ze in de lengte strelen en loodrechte bewegingen toepassen. Het is met name nuttig voor het aanpakken van specifiek gelokaliseerde spierverstrakkingsblessures zoals whiplash en lumbale pijn.
 • Spierenergie techniek – Met deze methode biedt uw beoefenaar weerstand terwijl u vrijwillig bepaalde spieren samentrekt. MET kan pijn helpen verminderen, vooral rugpijn.
 • Myofasciale release - Uw skeletspieren en bindweefsels kunnen op hun plaats worden gehouden door strakke fasciale weefsels. Om deze technieken uit te voeren, zal uw beoefenaar lichte druk uitoefenen op uw lichaam om het rekken van de fascia te vergemakkelijken.
 • Zenuwmobilisatietechnieken - Ook wel neurale mobilisatie en neurodynamica genoemd, deze methode kan de functie van het zenuwstelsel verbeteren door een gespannen zenuw te identificeren en de bron van pijn te lokaliseren.
 • Positionele afgifte – Deze zachte behandeling is veilig voor gebruik op ontstoken en pijnlijke weefsels die te gevoelig zijn voor andere methoden. Uw behandelaar zal uw zachte weefsels manipuleren in "gemakkelijke houdingen", die uw pijn tijdelijk kunnen verlichten. Door deze weefsels een minuut of langer op de juiste plaats te houden, kunnen ze langer en zachter worden, waardoor de voorwaarden worden geschapen voor langdurige pijn en symptoomverlichting.
 • PNF-strekking - Deze algemene klinische en sportrevalidatietherapie, ook wel proprioceptieve neuromusculaire facilitatie genoemd, kan uw passieve en actieve bewegingsbereik vergroten.
 • Triggerpoint therapie - Uw behandelaar zal ellebogen, knokkels en vingers gebruiken om variabele druk uit te oefenen op bepaalde trigger gebieden. Korte intervallen (10-30 seconden) van deze behandeling (ook bekend als neuromusculaire therapie) geven melkzuur vrij en verhogen de bloedsomloop.

Zorg ervoor dat u zowel voor als tijdens uw sessie met uw behandelaar communiceert. U zult waarschijnlijk betere resultaten krijgen als uw therapeut uw pijnniveau en tolerantie begrijpt. U kunt uw therapeut ook helpen de exacte locatie van uw ongemak te bepalen terwijl hij uw verwante lichaamsdelen manipuleren en uitrekken. U kunt uw massagetherapie  sessie altijd pauzeren of stoppen als u overweldigende pijn, ongemak of emotionele problemen ervaart.

Uw behandelaar kan rekoefeningen of andere zelfzorg oefeningen voorstellen die u kunt gebruiken om de voordelen van uw therapie na de sessie uit te breiden. Zoals bij elk ander type massage, moet u ervoor zorgen dat u daarna rehydrateert, omdat uw lichaam waarschijnlijk melkzuur en andere gifstoffen uit uw systeem zal moeten spoelen.

Massagetafel Design is leverancier van ergonomische massagetafels van hout voor de professionals

Reactie plaatsen
<