Hoe belangrijk is voortdurend bijscholing voor de massagetherapeuten?
06 oktober 2021 
in Tips

Hoe belangrijk is voortdurend bijscholing voor de massagetherapeuten?

Hoe belangrijk is voortdurend bijscholing voor de massagetherapeuten?

massage opleiding voor massagetherapeut

Voor de meeste studierichtingen is het duidelijk dat voortdurend bijscholing niet alleen belangrijk, maar ook noodzakelijk is.

Technieken evolueren voortdurend om effectiever en efficiënter te worden en ideologieën veranderen en vorderen altijd. Om nog maar te zwijgen van de constante toestroom van nieuwe informatie, feiten, problemen en oplossingen die we krijgen door lopend onderzoek dat de manier verandert waarop we ons werk zien en de eisen die aan ons worden gesteld, en de technologische doorbraken die de manier waarop we ons werk uitvoeren veranderen.

Als dit waar is, en verwacht wordt, voor beroepen zoals boekhouding, verpleegkunde of lesgeven, waarom zou het dan niet waar zijn voor massagetherapie?

Het belang van voortdurend bijscholing voor massagetherapeuten wordt vaak onderschat.

Degenen die niet zijn opgeleid in massagetherapie, beschouwen massages vaak als een prettige manier om te ontspannen aan het einde van een stressvolle week, of iets om van te genieten tijdens een strandvakantie - maar de discipline is meer dan dat. Degenen die deel uitmaken van het beroep * moeten * dat begrijpen, en vervolgens het belang om niet alleen open te staan voor continu leren, maar er ook naar te streven.

Om uw vraag te beantwoorden hoe belangrijk voortdurend bijscholing is voor massagetherapeuten, het is zeer belangrijk.
Blijf lezen om erachter te komen waarom.


Waarom voortdurend bijscholing belangrijk is voor massagetherapeuten

Massagetherapie is misschien geen perfect gevestigde of begrepen praktijk, maar het is een complexe. Het houdt in dat spiritualiteit en wetenschap samenwerken in een mix van kennis en creatief begrip waarvoor zorgvuldig uitgevoerde technieken en processen nodig zijn. Natuurlijk is ervaring een van de belangrijkste aspecten van het ontwikkelen en verbeteren van je praktijk als massagetherapeut, maar ervaring leert je niet alles.

Ervaring is essentieel voor uw praktijk - in staat zijn om uw stijl te vinden, uw techniek aan te scherpen, te leren hoe u verschillende situaties uit het echte leven kunt benaderen en relaties met uw klanten op te bouwen - maar deze aspecten van uw praktijk zijn ook afhankelijk van een educatieve basis.

Deze basis wordt gelegd tijdens uw initiële certificeringscursussen en -training - u leert de geschiedenis, de ideologieën en natuurlijk de technische aspecten rond uw gekozen focus - maar daar houdt het niet op.

Hoewel voortdurend bijscholing ideaal is voor alle massagetherapeuten, hangt de mate van belang ervan wel enigszins af van het 'spoor' van massagetherapie dat u beoefent. In de breedste zin zijn er twee sporen: persoonlijke zorgservice en zorgmodaliteit.


PERSOONLIJKE VERZORGINGSSERVICE VERSUS GEZONDHEIDSZORGMODALITEIT

Zoals we al eerder zeiden, is voortdurend opleiding belangrijk voor jou als massagetherapeut, welk pad je ook kiest. Bepaalde gebieden van massagetherapie vereisen echter meer voortdurend bijscholing dan andere.

Op het gebied van persoonlijke verzorging is voortdurend bijscholing min of meer een bijkomend voordeel - u kunt uw techniek en vaardigheden verbeteren op een manier die uw praktijk en uw klanten ten goede komt. In termen van zorgmodaliteit is het een noodzaak - de gezondheid en veiligheid van uw klanten, in dit spoor, vereist voortdurend bijscholing.

Persoonlijke verzorging

Dit 'genre', zullen we zeggen, van massagetherapie, is gericht op algemene ontspanning en verbetering van het welzijn. Deze massages zijn bedoeld om plezierig, ontspannend en stressverlichtend te zijn, maar worden niet gebruikt als specifieke behandelingen voor enige vorm van pijn, verwonding of ziekte.

Zorgmodaliteit

Massages onder deze track zijn specifiek bedoeld om pijn aan te pakken en te elimineren en om blessures bij uw cliënten te behandelen. Om deze reden is voortdurend bijscholing een must. Een massage die verkeerd wordt uitgevoerd of waar niet nodig is, brengt het potentieel met zich mee om de cliënt nog meer schade toe te brengen of te verwonden.

HET IS EEN VEREISTE

Hoewel het logisch zou zijn dat elk van de eerder genoemde tracks verschillende vereisten zou hebben vanwege hun extreem verschillende aard, is dat niet het geval. Omdat er geen daadwerkelijke licentieverschillen zijn om onderscheid te maken tussen die in het traject persoonlijke verzorging en die in het traject zorgmodaliteit, zou het onmogelijk zijn om verschillende opleidingseisen te dicteren en af te dwingen.

Om deze reden is voortdurend bijscholing eigenlijk standaard een vereiste voor iedereen in het beroep van massagetherapie.

Dit lijkt misschien een last voor degenen in het traject van persoonlijke verzorging die het gevoel hebben dat ze het niet nodig hebben, of voor degenen die gewoon vinden dat die ervaring zwaarder weegt dan alles wat ze in een klaslokaal zouden kunnen leren, maar dat zou niet moeten.

Het is absoluut noodzakelijk om het belang van voortdurend bijscholing voor iedereen te begrijpen.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe voortdurend bijscholing belangrijk is voor elke praktiserende massagetherapeut.
Voortgezette opleiding:

  • Vult de leemten van uw basisopleiding op - zelfs de beste licentieprogramma's bereiden u niet perfect voor op de complexiteit van het klinische werk, permanente educatie zult u zelfverzekerder en competenter maken wanneer u met klanten werkt
  • Beschermt het publiek - er zijn gevallen waarin het verkeerde type massage in het verkeerde gebied meer kwaad dan goed kan doen, en hoe meer opleiding je hebt, hoe beter je dergelijke situaties kunt vermijden
  • Komt uw praktijk ten goede - hoe meer aanvullende trainingen u volgt, hoe meer mogelijkheden u heeft om ofwel uw praktijk meer te diversifiëren of een specifiek gebied van massagetherapie onder de knie te krijgen
  • Plaatst u boven de rest - cliënten zullen zich zekerder voelen bij een therapeut die meerdere referenties heeft en toont hun bereidheid en verlangen om hun opleiding voort te zetten om zichzelf en hun vaardigheden te verbeteren

Handen op rug klant - massagetips

Het antwoord is duidelijk

Zoals u kunt zien, is voortdurend bijscholing van onschatbare waarde, niet alleen voor u als therapeut en voor uw praktijk, maar ook voor uw cliënten. Het moet iets zijn waar je als professional naar streeft.

Voortdurend bijscholing gaat niet alleen over het leren van een paar "nieuwe bewegingen" - het gaat over het begrijpen en omarmen van uw vaardigheden, het gebruiken en veranderen van technieken om aan de behoeften van uw klanten te voldoen, het benaderen van nieuwe of uitdagende situaties met de kennis en het vertrouwen om een verschil te maken, en over het begrijpen en voortbouwen op de relaties die u met uw klanten heeft.


Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<