Kantoormassage: uw eerste stap naar gelukkigere werknemers
03 november 2021 
in Tips

Kantoormassage: uw eerste stap naar gelukkigere werknemers

Kantoormassage

De ideologieën achter wat een werkplek is en zou moeten zijn, hebben de afgelopen tien jaar enorme transformaties ondergaan, vooral als het gaat om kantoren.

Hoe graag we ons ook allemaal voorstellen, niet elk kantoor is zoals The Office.

Kantoren wijken langzaam af van de typische 9-5, pak en stropdas, zitten de hele dag achter hun bureau. Soort werkplek. Mensen zijn daar niet langer tevreden mee of nemen er genoegen mee - ze beginnen meer na te denken over de invloed van de werkplek op zowel hun mentale als fysieke welzijn en moedige werkplekken aan om er iets aan te doen.

Balans tussen werk en privéleven en welzijn op de werkplek zijn concepten die de laatste jaren een grote vlucht hebben genomen, vooral in de bedrijfswereld. Bedrijven willen ervoor zorgen dat hun werknemers gezond en gelukkig zijn, en programma's zoals deze zijn geweldige manieren om dat te doen.

Schema's worden flexibeler, werkruimtes worden ergonomischer en minder traditioneel, en ja - sommige kantoren brengen zelfs puppy's binnen om hun werknemers op te vrolijken na een lange week.

Maar een nieuwe kantoortrend wint terrein en we denken dat dit een van de beste tot nu toe zou kunnen zijn: Kantoormassage.

Ja, je leest het goed. Kantoormassages zijn de nieuwste trend in de bedrijfswereld. Als u op zoek was naar ideeën om het moreel van het personeel een boost te geven en welzijn centraal te stellen in uw kantoor, raden we u aan om kantoormassages eens te proberen - het zou zomaar uw eerste stap kunnen zijn naar gelukkigere (en gezondere) werknemers.

ontspannen productie

Eerste dingen eerst: wat is een Kantoormassage?

Voordat u deze nieuwe techniek in uw kantoor kunt introduceren, moet u beter begrijpen wat het eigenlijk is en de verschillende manieren waarop u het kunt implementeren.

Dus, ten eerste: kantoormassages verwijzen in wezen naar elk type massageservice die aan uw werknemers wordt aangeboden op hun werkplek (ook wel op kantoor genoemd).

Dit kan variëren van korte stoelmassages tot complete massages bij een massagepraktijk. Het type, de lengte en vooral de frequentie van de massages is aan jou en varieert sterk tussen elk bedrijf dat ze aanbiedt.

In het geval van een eenmalig evenement dient u op gepaste manier rekening te houden met het aantal medewerkers dat aanwezig zal zijn om massages te krijgen, zodat u het juiste aantal massagetherapeuten voor het evenement kunt boeken. De beste manier om ervoor te zorgen dat dit evenement soepel verloopt, is om de massage van elke medewerker vooraf te plannen.

productiviteit door massage

Programma's

Sommige kantoren kozen ervoor om massageprogramma's te implementeren, waardoor kantoormassages een regelmatige (of semi reguliere) gebeurtenis werden op kantoor. Als u een kantoormassage programma voor uw kantoor wilt maken, is de frequentie geheel aan u (en uw budget natuurlijk).

U kunt één dag per maand een masseuse op kantoor hebben die korte massages van 15 of 30 minuten aanbiedt, of u kunt een of twee masseuses één keer per week hetzelfde laten doen. Als u een groot kantoor heeft en de ruimte in uw budget heeft, kunt u zelfs een fulltime in office masseuse beschikbaar hebben die uw medewerkers naar eigen (redelijke) discretie kunnen gebruiken.

Hoe massages uw kantoor ten goede komen

Hoe komt een massageprogramma uw kantoor niet ten goede?

Fysiek

De hele dag in een waardeloze bureaustoel in dezelfde positie zitten, steeds weer dezelfde repetitieve bewegingen maken, is niet goed voor ons lichaam (of onze ziel, wat dat betreft). Het zorgt voor een slechte houding; belast de nek, schouders en rug; beïnvloedt de zenuwimpulsen in onze benen; en zorgt er zelfs voor dat onze spijsverteringsenzymen stoppen.

Een massage - zelfs een korte - kan deze problemen helpen verminderen of omkeren door spanning te verlichten, vloeistoffen in beweging te krijgen, neurale structuren te activeren en weefsels te verlengen.

Geestelijk

Afgezien van de voor de hand liggende fysieke problemen rond het leven aan een bureau, is er ook de mentale factor die verband houdt met kantoorwerk. Of je nu de hele dag achteraan zit om papierwerk te regelen of je vooraan in het middelpunt van de belangstelling staat, het werk kan stressvol zijn.

Deze stress kan uw hormonen, uw hartslag en zelfs uw bloeddruk verhogen. Gelukkig zijn hoofdhuidmassages geweldig om deze factoren weer in evenwicht te brengen (en zijn ze ook buitengewoon plezierig en ontspannend)- en er zijn geen massagetafels voor nodig... bel de masseuse gewoon naar mijn bureau!

begin met kantoormassages

Algehele comfort en tevredenheid

Door uw werknemers toegang te geven tot een masseuse, helpt u hen niet alleen om zich fysiek beter te voelen door hun pijntjes en kwalen weg te nemen, u zorgt ook voor hun mentale gezondheid door hen te helpen ontspannen en een klein deel van hun werkdag af te sluiten.

Dit alleen is genoeg om elke werknemer gelukkiger te maken op hun werkplek - maar bovendien laat u uw werknemers ook zien dat u om hun welzijn geeft en hen waardeert als teamlid.

Samen zijn dit geweldige manieren om de moraal een boost te geven en een betere en gelukkiger sfeer op kantoor te creëren, en ook om de productiviteit te verhogen - want als mensen zich beter voelen, presteren ze beter.

Maak van kantoormassages een ding in uw kantoor vandaag

De voordelen zijn duidelijk, het plan is eenvoudig - praat met de financiële afdeling en maak vandaag nog ruimte in uw budget voor een massageprogramma op kantoor.

Uw medewerkers zullen gelukkiger en gezonder zijn; prestaties en kwaliteit van het werk zullen zeker toenemen; en je wordt uitgeroepen tot baas van het jaar (oké, misschien is dat niet waar – maar je medewerkers zullen van je houden!).


Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<