Lomi Lomi Massage met armen

Wat is Lomi Lomi massage?

Lomi Lomi Massage

Lomi Lomi massage met olieLomi Lomi Massage met olie

In Hawaï zijn veel massagetherapeuten gespecialiseerd in een soort holistische massage die zijn wortels heeft in oude Polynesische tradities. Lomi Lomi massagetherapeuten gebruiken een combinatie van traditionele inheemse Hawaiiaanse geneeskundetechnieken en een geloof in het delen van mana (levensenergie) in het huidige moment. Een Lomi Lomi massagetherapeut kan je helpen je mana te activeren om je beter te voelen, je gezondheid te verbeteren en spiritueel evenwicht te krijgen.

Wat is Lomi Lomi massage?

Hoewel de term lomi lomi 'massage' betekent, verwijzen mensen op een aantal manieren naar dit soort lichaamswerk:

 • Hawaiiaanse tempel carrosserie
 • Lomi lomi . in traditionele stijl
 • Lomi lomi . in tempelstijl
 • Massage “Liefdevolle Handen”
 • Hawaiiaanse massage

Hawaiiaanse beoefenaars genaamd Kahunas ontwikkelden en verfijnden lomi lomi op basis van oude Polynesische methoden. Deze volgelingen van de Hawaiiaanse Huna-filosofie verbinden hun unieke spiritualiteit met lomi lomi en vele andere geneeskunsten. Experts beschrijven Huna als een staat van zijn. Lomi lomi staat soms bekend als "Loving Hands" -massage omdat veel van het werk door liefde wordt gedaan, waarbij de beoefenaar liefdevolle handen en een liefdevol hart gebruikt om genezing te vergemakkelijken.

Kahunas beoefenen vaak lomi lomi in combinatie met meditatie, plantengeneeskunde en ademwerk. Ze werken met een levensenergie genaamd mana, die veel overeenkomsten vertoont met qi in Chinese acupunctuur/ acupressuur en ki in Japanse reiki. Ze gebruiken ook technieken die vergelijkbaar zijn met die van westerse therapeuten, zoals wrijven, kneden en aaien. Onderzoekers hebben bijvoorbeeld ontdekt dat inheemse Hawaiiaanse gemeenschappen met beperkte toegang tot gezondheidszorg lomi lomi gebruiken om genezing van lichamelijke aandoeningen te vergemakkelijken. Deze subtiele, op het hart gebaseerde praktijk kan goed werken in combinatie met de westerse geneeskunde.

Voordelen van Lomi Lomi massage

Hoewel lomi lomi beoefenaars veel meer bieden dan fysieke genezing, kan hun werk cliënten op veel praktische manieren helpen:

 • Meer gezondheid en welzijn
 • Betere flexibiliteit
 • Verhoogd bewegingsbereik
 • Betere houding
 • Verbeterde bloed- en lymfestroom
 • Afval en toxine verwijderen
 • Snellere genezing
 • Verbeterde circulatie
 • Meer vitaliteit
 • Verhoogde immuunrespons
 • Lage bloeddruk
 • Langzamere hartslag

Hawaiianen en Lomi Lomi beoefenaars begrijpen hoe overtuigingen en ideeën lichaamsenergie kunnen blokkeren, net als gespannen spieren. Lomi lomi massagetherapeuten passen vloeiende, soepele technieken en een liefdevolle benadering toe om cliënten te helpen overtuigingen die beperkend kunnen zijn, oude patronen en ongewenst gedrag los te laten. Je holistische lomi lomi ervaring heeft het vermogen om op alle niveaus te genezen, niet alleen op het fysieke niveau, en kan je misschien helpen om een betere algehele gezondheid en geluk te bereiken.

Harbor Gym massageruimteMassagetafel Simplex -  speciaal ontwikkeld voor Lomi Lomi Massage

Wat te verwachten van een Lomi Lomi sessie

Je lomi lomi beoefenaar zal waarschijnlijk een combinatie van vloeiende hand- en armbewegingen, inheemse planten, vulkanisch gesteente en gezang gebruiken om de mana in je lichaam te activeren. De benadering is holistisch en creëert een verbinding tussen lichaam en geest om u op alle niveaus te behandelen: geest, lichaam, emotie en geest.

Zorg ervoor dat je je lomi lomi massagetherapeut vraagt hoeveel je moet uitkleden en waarmee je tijdens de sessie wordt behandeld. In tegenstelling tot andere vormen van massage, omvat lomi lomi vegende bewegingen van het hele lichaam. Uw behandelaar zal u waarschijnlijk laten bedekken met een kleine handdoek - niet het grote laken of meerdere handdoeken die u mogelijk hebt ervaren bij andere massagestijlen. Het kan ook zijn dat u gevraagd wordt om direct op de massagetafel te gaan liggen en niet op een handdoek of laken.

Voordat je lomi lomi-ervaring begint, kan je beoefenaar in stilte bij je zitten, misschien terwijl hij zijn handen zachtjes op je rug laat rusten. Ze zeggen misschien een stille zegen om u te vragen om genezen te worden.

Uw lomi lomi therapeut zal intuïtief een unieke therapie voor u creëren. Geen twee massages zijn ooit hetzelfde. Sommige delen van je sessie zullen zeer langzame bewegingen bevatten, en andere zullen sneller zijn. Uw beoefenaar zal waarschijnlijk lange, vloeiende, continue bewegingen gebruiken om uw spieren zacht en stevig te trainen. Dit soort aanraking is bedoeld om je lichaam te voeden, zodat je kunt ontspannen en genieten van het moment.

Uw behandelaar zal niet alleen hun handen gebruiken, maar ook hun onderarmen om lange, ononderbroken bewegingen over het hele lichaam te geven om uw lichaam te verzachten. Om je een gevoel van diepe harmonie en balans te geven, kunnen ze tegelijkertijd op verschillende delen van je lichaam werken. Ze zullen u waarschijnlijk helpen uw gewrichten uit te rekken en te draaien om alle geblokkeerde energie die ze voelen vrij te maken.

Beoefenaars combineren zingen, zingen en dansen met ademwerk om de energiestroom te ondersteunen. Vooral neuriën kan energie versterken en blokkades opheffen. In de Huna filosofie verbindt adem zich met energie en verbetert het de energiestroom.

U kunt tijdens uw lomi lomi massage emotionele ontladingen ervaren, die uw beoefenaar zal begrijpen en aanpassen. Na je sessie kan je therapeut weer in stilte bij je zitten en nog een zegen uitspreken om alle negatieve gedachten en emoties die je lichamelijke gezondheid zouden kunnen beïnvloeden, weg te nemen.

Het helende effect van je lomi lomi-ervaring kan lang na je sessie aanhouden, vooral als je een krachtige emotionele bevrijding hebt. Als je van je massage geniet en dieper wilt gaan, overweeg dan om door twee beoefenaars gemasseerd te worden - een ervaring die je een nog dieper niveau van ontspanning kan geven.

Reactie plaatsen
<