Zwangerschapsmassage

Wat is Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage (Prenatale) Massage

Zwangerschapsmassage verwijst naar massagetechnieken die worden uitgevoerd op zwangere personen. Prenatale massage wordt al millennia gebruikt en is in de loop van de jaren geëvolueerd met strategieën van verschillende methoden.

Zwangere vrouw

Wat is zwangerschapsmassage?

Zwangerschapsmassage, een speciale vorm van massagetherapie, is ontworpen om tegemoet te komen aan de massage behoeften tijdens de zwangerschap. De oorsprong van zwangerschapsmassage gaat waarschijnlijk terug naar de uitvinding van massage zelf. Oude teksten toegeschreven aan de Ayurvedische geneeskunde (ontwikkeld in India als een van 's werelds eerste medische systemen) beschrijven al 3000 jaar geleden zachte massages voor zwangere vrouwen.

Moderne versies kunnen verschillende technieken bevatten, maar Zweedse massage is misschien het meest vertrouwd vanwege het brede scala aan toepassingen (het kan op elk deel van het lichaam worden gebruikt) en voordelen (gespierd, bloedsomloop, psychologisch en meer).

Het is gebleken dat zwangerschapsmassage depressie vermindert en tegelijkertijd pijn en algemeen ongemak verlicht. Het is echter absoluut noodzakelijk dat dit type massage wordt uitgevoerd door een getrainde professional, omdat onjuiste procedures zowel moeder als foetus kunnen schaden. Zwangerschapsmassage wordt niet aanbevolen voor vrouwen die risicovolle zwangerschappen ondergaan, tenzij specifiek geadviseerd door hun zwangerschapszorgverlener. Anders lijkt zwangerschapsmassage voordelen te bieden die van toepassing kunnen zijn op de meerderheid van de zwangere vrouwen.Hoe kan zwangerschapsmassage helpen?

Studies suggereren dat zwangerschapsmassage op een aantal manieren gunstig is. Massage tijdens de zwangerschap kan gevoelens van angst en depressie verminderen en tegelijkertijd zwelling, spierpijn en gewrichtspijn verminderen. Degenen die zwangerschapsmassage krijgen, kunnen ook beter slapen. Zwangerschapsmassage is ook in verband gebracht met verbeterde arbeidsresultaten en gezondere pasgeborenen. Deze steekproef van resultaten, hoewel relatief klein, toont aan dat zwangerschapsmassage in veel gevallen nuttig kan zijn tijdens de zwangerschap.

Sommige voordelen van zwangerschapsmassage maken het ideaal voor de behandeling van specifieke aandoeningen die tijdens de zwangerschap kunnen optreden. Veel mensen ontwikkelen gezwollen beenspieren en aanhoudende pijn in de late zwangerschap, omdat de verschuiving van de baarmoeder een verhoogde druk op de heupzenuw veroorzaakt. Zwangerschapsmassage kan dit probleem helpen verlichten door de spanning van aangrenzende spiergroepen los te laten en de druk weg te leiden van de zenuw.

Prenatale Massage

Hoe ziet een zwangerschapsmassage sessie eruit?

Qua sfeer en algemene ervaring zijn zwangerschapsmassage sessies doorgaans vergelijkbaar met sessies in de meeste andere soorten massage. Cliënten worden verzocht zich uit te kleden, maar blijven volledig bedekt door een laken, met uitzondering van het lichaamsdeel waaraan wordt gewerkt. De kamer kan zwak verlicht en stil zijn, maar sommige massagetherapeuten kunnen zachte muziek spelen om ontspanning aan te moedigen.

Deelnemers wordt meestal gevraagd om op één zij te liggen tijdens het ontvangen van de massage, maar een paar massageklinieken kunnen tafels hebben met verstelbare "kussens" voor de buik en borsten, waardoor zwangere cliënten met hun gezicht naar beneden kunnen liggen. Sommige massage ontvangers vinden deze houding comfortabel en bevrijdend omdat ze thuis niet op die manier kunnen liggen. De benadering met de voorkant naar beneden kan echter riskant zijn, omdat een gebrek aan ondersteuning op de buik de ligamenten van de baarmoeder en de omliggende gebieden kan belasten. 

Om deze reden mogen lege gaten die de buik laten "bengelen" nooit worden gebruikt.


De eigenlijke massage is naar verluidt vergelijkbaar met andere door Zweden beïnvloede benaderingen, maar bij zwangerschapsmassage wordt er minder druk uitgeoefend op de onderrug.Voorzorgsmaatregelen voor zwangerschapsmassage

Massage kan deel uitmaken van een gezonde prenatale zorgroutine als twee kritische richtlijnen worden gevolgd. Degenen die massage overwegen, moeten het idee altijd eerst bespreken met hun reguliere prenatale zorgverlener om ervoor te zorgen dat ze geen verhoogd risico lopen op complicaties. Zwangerschapsmassage wordt meestal niet aanbevolen voor mensen met risicovolle zwangerschappen of voor iedereen met verhoogde hypertensie. Massage kan in elk stadium van de zwangerschap veilig worden uitgevoerd, maar veel therapeuten vermijden massages tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap vanwege het verhoogde risico op een miskraam in die periode.

Het is ook essentieel dat degenen die op zoek zijn naar massage een getrainde, gecertificeerde massagetherapeut kiezen om hun zwangerschapsmassage te geven. Massagetherapeuten die geen training hebben gevolgd in zwangerschapsmassage, zijn mogelijk niet in staat om waarschuwingssignalen te herkennen die kunnen wijzen op ernstige problemen, zoals bloedstolsels, en het kan zijn dat ze niet de nodige training hebben gehad in het voorkomen van schade zoals baarmoederband belasting.


Massagetafel Design is leverancier van ergonomische (Zwangerschaps)massagetafels en behandeltafels van hout. 

Reactie plaatsen
<