Effect van massage op slaap en slaapkwaliteit
25 mei 2022 
in Tips

Effect van massage op slaap en slaapkwaliteit

Het blijvende effect van massage op slaap en slaapkwaliteit

Een vrouw in diepe slaap

De kwaliteit van uw gezondheid heeft een directe invloed op uw prestaties op het werk, uw betrokkenheid thuis, hoe goed u uw verplichtingen nakomt en uw sociale leven. Lichaamsbeweging, voeding, hygiëne en tijd maken voor ontspanning zijn onvermijdelijke factoren die helpen bij het ontwikkelen en behouden van een sterke lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Ontspanning is echter vaak een genegeerd aspect vanwege de snelle levensstijl en tijdsdruk. En over ontspanning gesproken, een goede nachtrust is een prioriteit die naar de achterbank wordt geschoven. Slapeloosheid of gewone slapeloosheid is het onvermogen om gedurende een aanzienlijke tijd regelmatig een gezonde slaap vast te houden. Het verstoort uw algehele gezondheid die uiteindelijk verslechtert met het risico op obesitas, chronische ziekten en middelenmisbruik. Chronische slapeloosheid veroorzaakt extreme vermoeidheid en heeft een negatieve invloed op de stemming en het algehele welzijn.

Een holistische remedie voor slapeloosheid

Veranderingen in levensstijl aanbrengen en bepaalde medicijnen spelen een cruciale rol bij het verbeteren van uw slaapconditie. Er is echter een gezonde en drugsvrije optie die de slaap verbetert en de slaapkwaliteit op natuurlijke manier verbetert, die ook het cognitief functioneren verbetert en het algehele uithoudingsvermogen verbetert.

In het begin is slapeloosheid te wijten aan stress en angst, chronische pijn en belangrijke veranderingen in het leven. Een holistische massagesessie is een evidencebased therapie die zich richt op het verminderen en elimineren van stress, spanningen en pijntjes om regelmatig een goede nachtrust te bevorderen en uiteindelijk de algehele gezondheid te bevorderen.

Slapen is gezond

Hoe werkt het?

Massagetherapie verbetert de slaap vooral op een aantal manieren. Ten eerste werkt het om stress en angst te verlichten door het stresshormoon cortisol effectief te verminderen en stimuleert het neurotransmitters zoals serotonine en dopamine die de stemming en cognitieve gezondheid verbeteren en stabiliseren. De dubbele werking van deze revolutionaire techniek stimuleert ontspanning die een gezonde en rustgevende slaap bevordert.

Een andere belangrijke rol van deze remedie is het beheersen van pijn en pijn als gevolg van stress en spanning. Lichamelijke pijn en slapeloosheid verergeren elkaar vaak, en het is een vicieuze cirkel waarbij een gebrek aan slaap de pijn verergert, en pijn zelf is een belangrijke oorzaak van een slechte slaapkwaliteit.

Individuen vinden het vaak moeilijk om bewust te ontspannen vanwege de gemakkelijke afleiding. Ze kunnen het ook saai vinden om geruime tijd stil te zitten, waardoor ontspanning moeilijk te bereiken is. Het is waar massage een diepgaande invloed heeft op lichaam en geest, en deskundige massagetherapeuten induceren langzame, rustgevende slagen om een ritme te creëren dat synchroniseert met lichaam en geest.

De techniek begint in een redelijk regelmatig tempo om een ritmisch effect te genereren dat tijdens de behandeling vertraagt. De mentale activiteit van het individu wordt gesynchroniseerd met continue slagen die de persoon uiteindelijk in een bevredigende en rustgevende slaap sussen.

De voordelen van massagetherapie zijn afgeleid van verschillende massages, waaronder Zweedse massage, reflexologie, Triggerpoint therapie en Deep Tissue massage. Ze kalmeren het zenuwstelsel, ontspannen gespannen spieren, verminderen/elimineren pijn en pijn, stimuleren de bloedsomloop, stimuleren bewust diep ademhalen en kalmeren de geest en elke centimeter van je lichaam die een diepe, rustgevende slaap veroorzaken.

State-of-the-art technieken

De verscheidenheid aan massages levert een uitgebalanceerde mix van verschillende slagen die samenhangend werken om een positief effect te hebben op uw slaappatroon en een soepele werking van het lichaam. De gerenommeerde massagetherapeuten geven een scala aan slagen, zoals:

  • Kneden en drukken op de rug en de dijen
  • Buigen van dijen en knieën
  • Kneden van de rectus- en schuine spieren
  • Zacht strelen van nek en buik
  • Over de benen wrijven en glijden

De ritmische combinatie van deze technieken en slagen baant zich een weg door de weefsels diep in je lichaam om een natuurlijk euforisch effect te creëren met verbeterde ontspanning.

Begin gelijk

Werken aan uw slaappatroon is betaalbaarder en zeer effectief door middel van massages voor de holistische reeks voordelen die beschikbaar zijn zonder enige bijwerkingen. Waarschijnlijk zijn de enige bijwerkingen die u zult ervaren andere voordelen die het fysieke en mentale uithoudingsvermogen bevorderen. Boek uw afspraak bij een massagepraktijk en begin uw wellness reis die uw geest, lichaam en zintuigen stimuleert met een goede nachtrust.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<