Cupping therapie, Cupping massage

Wat is Cupping? Hoe Kan Het Mijn Gezondheid Ten Goede Komen?

Wat is Cupping? 

Massagetherapie van het lichaam met Cupping

In de afgelopen tien jaar is cupping enorm in populariteit toegenomen, zoals blijkt uit de ronde kneuzingen die zichtbaar zijn bij een aantal beroemdheden en atleten. Massagetherapeuten kunnen cupping aanbieden om de sportprestaties te verbeteren, de algehele gezondheid te verbeteren, musculoskeletale problemen aan te pakken en zich te richten op acupunctuur of acupressuurmeridiaanpunten - de potentiële voordelen van cupping zijn talrijk.

Deze traditionele Chinese geneeskunde heeft veel overeenkomsten met acupressuur, acupunctuur en gua sha, die allemaal fysieke interventies gebruiken om de stroom van chi in evenwicht te brengen en te vergemakkelijken. Echter, aangezien cupping wordt genoemd in de Ebers Papyrus, 's werelds oudste medische tekst, waren de oude Egyptenaren misschien de eersten die cupping gebruikten. Kortom, deze populaire moderne praktijk dateert uit de vroegste verslagen van de geneeskunde en het gebruik ervan wordt in veel culturen ondersteund.

Hoe werkt Cupping?

Traditionele Chinese artsen hebben vacuümdruk gebruikt om spierspanning, pijn en ademhalingsaandoeningen te behandelen, zo ver terug als medische praktijken zijn geregistreerd. Tegenwoordig halen cupping-beoefenaars de lucht uit glazen bekers met handpompen, hoewel de traditionele methode, waarbij de bekers worden verwarmd, nog steeds kan worden gebruikt.

Wanneer de speciale cups worden verwarmd en op de huid worden geplaatst, zet de lucht binnenin uit en ontsnapt. Als de cups afkoelen, wordt er zuigkracht gecreëerd, en deze zuigkracht houdt de cups stevig tegen de huid, waardoor er geen lucht binnenkomt en de huid in de cup trekt, waardoor de weefsels worden uitgerekt en losgemaakt. Net als bij gua sha trekt cupping bloed naar de oppervlakte van het lichaam, waardoor hormonale reacties ontstaan die genezing stimuleren en ontstekingen bestrijden.

Dr. Brent Bauer, directeur van het Complementary and Integrative Medicine Program van de Mayo Clinic, benadrukt het tweeledige karakter van deze traditionele praktijk en zegt dat we het gebruik van behandelingen moeten overwegen die de tand des tijds hebben doorstaan, maar deze alleen vanwege hun leeftijd moeten vermijden. Sommige traditionele en complementaire behandelingen zijn ontkracht door hedendaagse artsen, maar vele andere zijn gevalideerd door een aantal artsen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.

Welke symptomen behandelt Cupping?

De Egyptenaren gebruikten cupping om pijn, duizeligheid, koorts en onregelmatige of moeilijke menstruatiecycli te behandelen. Ze gebruikten het ook om de eetlust te stimuleren en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te versnellen.

Tegenwoordig weten we dat cupping spieradhesie loslaat, zachte weefsels ontspant (zodat ze gifstoffen kunnen afgeven en sneller genezen) en het lymfestelsel stimuleert.

Mensen gebruiken cupping om verschillende problemen te behandelen, waaronder:

  • Congestie, bronchitis en astma
  • Immuunstoornissen
  • Spijsverteringsproblemen
  • migraine
  • Depressie

Wat is Chi? 

Chi (ook "ki" en "qi") is een veelbesproken concept. Het woord verwijst naar de levende energie in ons allemaal, andere levende wezens en de wereld waarin we leven.

Tegenwoordig zijn wetenschappelijke onderzoekers net begonnen met het observeren van de fysieke manifestaties van de levenskracht die bekend staat als chi. Shin Lin, een professor biologie en biomechanica aan de UC Irvine (en tai chi-beoefenaar op hoog niveau) gebruikt geavanceerde apparaten om de warmte, elektriciteit en fotonen te meten die door het lichaam worden uitgestraald tijdens verschillende tai chi-oefeningen.

Toegenomen populariteit van cupping in de afgelopen jaren

Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio gebruikten veel Amerikaanse atleten cupping om hun hersteltijden tussen evenementen en oefensessies te verbeteren. Meerdere medaille winnende Olympische zwemmers Michael Phelps en Natalie Coughlin meldden dat ze cupping gebruikten om hun prestaties te verbeteren en zijn sindsdien symbolen geworden van de heropleving van cupping. Alexander Naddour, een Olympisch turner, heeft gezegd dat hij cupping als zijn meest effectieve gezondheids- en fitnessgeheim beschouwt.

Een aantal acteurs en andere beroemdheden hebben cupping-kneuzingen gezien en hebben gesproken over hun gebruik van de oefening om fitness en welzijn te ondersteunen. Dit spraakmakende gebruik van cupping heeft ertoe geleid dat veel mensen hun massagetherapeuten hebben gevraagd om deze populaire behandeling te combineren met hun massagetherapiesessies. Chris Martin, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Kelly Osborn en Victoria Beckham hebben allemaal cupping-"hickies" gedragen en deze traditionele behandeling gepromoot.

Cupping, Cupping massage

Hoe verschilt moderne cupping van traditionele cupping?

Amerikaanse beoefenaars hebben de neiging om cupping als een op zichzelf staande therapie te gebruiken, terwijl beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunde deze behandeling doorgaans gebruiken in combinatie met een verscheidenheid aan andere diagnostische procedures, voedingssuggesties en gezondheidsinterventies.

Amerikanen hebben misschien de neiging om cupping-behandelingen te zoeken om spieren los te maken en de bloedstroom te vergroten, terwijl degenen die in of uit oostelijke delen van de wereld wonen, vaker proberen gestagneerde energie los te maken en / of de chi-stroom te vergroten.

Wat te verwachten van een cupping-behandeling?

Personen die voor de eerste keer cupping-behandelingen zoeken, zullen waarschijnlijk veel vragen hebben over de praktijk en de voordelen ervan. Neem de tijd om deze vragen, en eventuele bedenkingen, met de behandelaar te delen. Een goede beoefenaar zal deze interesse verwelkomen en alle zorgen grondig aanpakken. Elke lichaamswerk beoefenaar zal waarschijnlijk ook vragen stellen over de gezondheidsgeschiedenis van een cliënt en eventuele pijn- of flexibiliteitsproblemen die moeten worden aangepakt.

Uw massagetherapeut kan eerst een lichte algemene massage uitvoeren, waarbij verdere druk wordt uitgeoefend op de lichaamsdelen die zijn aangewezen voor de cupping-sessie. Sommige beoefenaars kunnen cliënten voorbereiden met een "glijbeker", waarmee ze snel op verschillende lichaamsdelen kunnen zuigen.

Een typische cupping-sessie omvat stationaire cups, die op de schouders, rug, heupen en benen worden aangebracht. Beoefenaars kunnen tussen de vier en zes kopjes per keer gebruiken, waarbij ze ongeveer 10 minuten aan het lichaam blijven zitten. Indien nodig/gevraagd door de cliënt worden dan cups op andere lichaamsdelen aangebracht. Na het voltooien van een paar "sets" cupping, kunnen beoefenaars een diepe weefselmassage uitvoeren om verdere ontspanning van de spieren van een cliënt te vergemakkelijken.

Cupping op chinese methode

Overwegingen voor cupping-therapie

Cupping-klanten kunnen wat stekend voelen wanneer beoefenaars voor het eerst cups aanbrengen. Glidercups kunnen ook milde tot matige pijn veroorzaken. Misschien wel het meest opvallende aspect van cupping zijn de grote roodpaarse cirkelvormige kneuzingen die ongeveer een week blijven hangen en enigszins zacht kunnen zijn. Veel mensen vinden deze ervaringen echter de moeite waard. In feite melden cupping-cliënten vaak meer en langdurigere pijnverlichting na cupping-sessies dan na standaard massagetherapiesessies. 

Reactie plaatsen
<