Vrouw danst op het strand

Wat is Hellerwork structurele integratie

Hellerwork structurele integratie

Vrolijke vrouw dankzij Hellerwork

Hellerwork Structurele Integratie  is een vorm van alternatieve therapie die mensen helpt ongezonde bewegingspatronen los te laten en te elimineren. Deze bewegingspatronen zijn niet beperkt tot het fysieke lichaam - men denkt dat ze in sommige gevallen ook verband kunnen houden met psychologische en spirituele ontwikkelingen in de loop van de tijd.

Hellerwork combineert diepe massage met humanistische psychologische technieken die liefde en heropvoeding benadrukken om een holistisch proces te vormen om de impact van bewegingspatronen op lichaam, geest en ziel aan te pakken. De theorieën die deze praktijk ondersteunen, zijn in het verleden zwaar onder de loep genomen, omdat ze tot nu toe weinig wetenschappelijke feiten hebben.

Vrouw geniet van vrijheid

Wat is Hellerwork structurele integratie?

Structurele integratie is de naam die wordt gegeven aan de therapeutische benadering die in de jaren '70 door Dr. Ida Rolf is vastgesteld, ook wel bekend als Rolfing. Rolf geloofde dat het energieveld van het lichaam zou kunnen profiteren van zwaartekrachtuitlijning met de planeet. Toen Joseph Heller Rolfs benadering aanpaste om Hellerwork Structurele Integratie te creëren, richtte hij de aandacht weg van de zwaartekracht (hoewel het concept nog steeds aanwezig is) en benadrukte hij in plaats daarvan het belang van het loslaten van spanning van het vezelige materiaal dat de spieren in het lichaam bedekt en scheidt - de fascia. Het diepe massagegedeelte van Heller's methode omvat directe manipulatie van de fascia.

Naast het richten op de fascia door middel van diepe massage, omvat Hellerwork Structurele Integratie bewegingseducatie en dialoog om zelfbewustzijn te bevorderen. Bewust zijn van je fysieke gewaarwordingen en waarnemingen is een noodzakelijk onderdeel van het leren bewegen op een nieuwe manier, volgens deze drievoudige benadering. Bewegingseducatie is gebaseerd op het holistische idee dat lichaam, geest en ziel samen bewegen en elkaar op verschillende manieren beïnvloeden.

Wat gebeurt er in een Hellerwork-sessie?

Hellerwork Structurele Integratie-sessies zijn vergelijkbaar met Rolfing-sessies omdat ze beide een diepe, krachtige en vaak pijnlijke massage van de spieren en bindweefsels omvatten. De persoon die de massage ontvangt, blijft betrokken en neemt actief deel door dingen te doen zoals rollen of druk uitoefenen op de beoefenaar. Deelnemers verwijderen traditioneel alle kleding behalve onderkleding om het diepste niveau van massage te bereiken.

De door Heller ontwikkelde technieken bouwen voort op Rolfs benadering door componenten van gesprekstherapie en bewegingseducatie toe te voegen. De dialoog die tijdens de sessie tot stand is gekomen, legt de nadruk op inspiratie, onvoorwaardelijke liefde en koesterende emoties. Een bewustzijn van iemands fysieke bewegingen en gerelateerde sensaties wordt tijdens gesprekstherapie tot stand gebracht door middel van principes van somatische psychologie, en bewegingseducatie - hoe te staan, hoe te lopen, enzovoort - wordt tijdens de sessie gegeven door middel van directe instructies

Vlij na Hellerwork structurele integratie behandeling

Voordelen van Hellerwork structurele integratie

Wetenschappelijk bewijs voor deze benadering is nog steeds beperkt, hoewel de componenten van massage en gesprekstherapie (procesdialoog, zoals het wordt genoemd in de Hellerwork-aanpak) beide uitgebreid bewezen hebben symptomen van depressie en angst te verminderen en fysieke spanning te verminderen.

Hoewel er meer wetenschappelijk bewijs nodig is om evidence-based ondersteuning te bieden voor de benadering, impliceert anekdotische ondersteuning dat deze benadering van massagetherapie voor velen diepe en diepgaande positieve effecten kan hebben op de emotionele gezondheid, evenals op iemands fysieke welzijn en spiritualiteit.

Voorzorgsmaatregelen voor structurele integratie van Hellerwork

De grootste zorg met betrekking tot de technieken van Heller komt van het gebruik van Deep Tissue massage. Pijn wordt vaak gemeld bij dit type massage, en de behandeling brengt het risico met zich mee dat stolsels losraken, infecties worden verspreid en/of een aantal andere bestaande gezondheidsproblemen verergeren. Er zijn echter ook aanwijzingen dat Deep Tissue massage een veilig en effectief middel is om spierspanning te verlichten, langdurige pijn te verminderen, het herstel van blessures te versnellen en de bloedsomloop te verbeteren bij mensen die geen van deze complicerende aandoeningen hebben. Het wordt aanbevolen dat iedereen die geïnteresseerd is in het bijwonen van een Hellerwork-sessie, eerst toestemming vraagt aan hun huisarts.

Hoewel het pratende gedeelte van Hellerwork voor sommigen van groot voordeel kan zijn, hebben beoefenaars niet noodzakelijkerwijs een vergunning om psychotherapie te geven (hoewel sommigen dat wel kunnen zijn), en mensen die therapie zoeken bij een gecertificeerde beoefenaar van de geestelijke gezondheidszorg, moeten zich hiervan bewust zijn

Reactie plaatsen
<