Vrouw geeft stoelmasssage

Wat is een Stoelmassage?

Stoelmassage

Voordelen van stoelmassage

Veel bedrijven kunnen ervoor kiezen om hun werknemers snelle stoelmassages te geven op de werkplek, tijdens evenementen en tijdens retraites. Onderzoek toont aan dat stoelmassages de focus, productiviteit en het moreel kunnen verbeteren. Medewerkers kunnen tijdens drukke dagen ontspannen met deze mini-massages om daarna met een helderder, rustiger hoofd en minder stress weer aan het werk te gaan.

Wat is een stoelmassage?

Hoewel stoelmassage sessies slechts 10-20 minuten kunnen duren,

kunnen deze mini-massage pauzes van grote waarde zijn. Massage is niet alleen een extraatje of een luxe. Met minder pijn, stress en afleiding door urenlang achter een bureau te hangen, kunnen medewerkers baat hebben bij een massage pauze door een moreel boost te ervaren en efficiënter te werken dan normaal.

Onderzoekers vonden een substantiële toename in focus bij verpleegkundigen die 10 minuten massages kregen tijdens hun werkuren. Tweewekelijkse sessies gedurende een periode van vier weken beschouwden zij als de meest effectieve interventie. Maar zelfs af en toe een stoelmassage op evenementen of op de werkplek kan werknemers helpen zich gewaardeerd te voelen, een betere gezondheid aan te moedigen en stressvermindering mogelijk te maken.

Experts zeggen dat massage op de werkplek de afgelopen tien jaar veel vaker voorkomt. Bedrijven zoals Google, Boeing en Eddie Bauer nemen massage op in hun fitness- en wellness programma's op de werkplek. Sommige belastingaccountantskantoren en winkelketens vinden massage een geweldige manier om het moreel op te krikken bij werknemers die lange dagen maken tijdens seizoensdrukte. Als bedrijven niets kunnen doen om de werkdruk van werknemers op drukke tijden van het jaar te verminderen, kunnen ze zich wenden tot massage om de spanning op de werkplek te verminderen.

Deze aanbiedingen verhogen niet alleen de productiviteit, maar kunnen bedrijven ook helpen nieuwe werknemers aan te trekken en de omloopsnelheid te verlagen. Sommige bedrijven hebben zelfs ontdekt dat massage arbeidsongevallen, schadeclaims en verzoeken om verlof vermindert.

Voordelen van stoelmassage

Onderzoek toont aan dat zelfs slechts 10 minuten massage je hartslag en bloeddruk kan verlagen. Massage kan ook een aantal andere voordelen bieden, waaronder:

  • Beter slapen
  • Minder stress en angst
  • Verminderde spierspanning
  • Verhoogde immuniteit
  • Verlichting van pijn in het bewegingsapparaat
  • Verhoogd bewegingsbereik

Onderzoek heeft uitgewezen dat werknemers die geen sociale steun op de werkplek hebben, deze stress vaak uiten als depressie. Veel werkgevers herkennen depressie op de werkplek niet of weten niet hoe ermee om te gaan. Depressie op het werk kan leiden tot meer ziekteverzuim, hoog personeelsverloop en vervroegd pensioen, maar sommige managers hebben geleerd dit te bestrijden door stress te behandelen met gezonde alternatieven zoals stoelmassage. Omdat massage niet in de algemene categorie van arbeidsvoorwaarden valt - die vaak verzekeringen, bonussen of vakantietijd omvatten - en de meeste werknemers misschien niet verwachten dat ze een massage op het werk krijgen, kan een massage op de werkplek aanvoelen als een geschenk van een werkgever. Massage op het werk kan voelen als een extra luxe, waardoor medewerkers oprecht dankbaar zijn.

Wat te verwachten van een stoelmassage

Tijdens uw stoelmassage zit u op een speciale stoel die uw hele lichaam ondersteunt.

U kunt volledig gekleed blijven terwijl uw massagetherapeut aan uw schouders, nek, armen, rug en handen werkt.

Een stoelmassage sessie duurt waarschijnlijk 10-20 minuten. Stoelmassage therapeuten brengen cliënten doorgaans in kleine stappen (vaak 10 minuten) in rekening en kunnen ook een opstart-/afbouwvergoeding vragen. Bij een bezoek aan uw werkplek kan een behandelaar u vragen een minimum aantal massages te bestellen. Als u een grote staf heeft, kunt u het beste aan uw therapeut vragen om een collega mee te nemen.

Praat kort met uw therapeut over uw behoeften voordat uw sessie begint. U kunt de therapeut bijvoorbeeld vragen zich te concentreren op eventuele knopen of krampen die u in uw rug of nek voelt. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, onthoud dan dat lange dagen werken kan leiden tot spanning in de schouders en de bovenrug. Wanneer je je nek rekt om over je bureau en computermonitor te buigen, moeten deze spieren harder werken en kunnen ze wat therapeutische aandacht gebruiken.

Veel mensen die op computers werken, zijn mogelijk vatbaarder voor carpaaltunnelsyndroom. U kunt uw massagetherapeut vragen om speciale aandacht te besteden aan uw schouders, armen, handen en vingers. Uw arts kan werken aan de spieren en het zachte weefsel rond de zenuwen die van uw nek naar uw vingertoppen gaan. Door verklevingen in deze weefsels los te maken, kan uw therapeut u mogelijk helpen een betere houding te krijgen en pijn of gevoelloosheid te verminderen.

Werknemers melden vaak een vermindering van symptomen zoals rugpijn, beperkt bewegingsbereik en gevoelloosheid gedurende meerdere stoelmassage sessies.

Reactie plaatsen
<