buikmassage

Voordelen van een buikmassage

Buikmassage

Als u denkt aan een massage, denkt u niet meteen aan een buikmassage! Het masseren van de buik heeft echter veel gezondheidsvoordelen.

Maagmassage is een praktijk die al eeuwen bestaat. Het is aangetoond dat het de spijsvertering en maagklachten verbetert en de immuunfunctie van het lichaam verbetert.

Naast het verlichten van darmgerelateerde pijn en spijsverteringsproblemen, kan maagmassage ook worden gebruikt om zwakke buikspieren te versterken, waardoor de houding wordt verbeterd en letsel wordt voorkomen.

Buikmassage is een vorm van massage die vaak wordt verwaarloosd. Hier zijn enkele van de redenen waarom het in een praktijk zou moeten worden opgenomen.

Wat is buikmassage?

Een buikmassage is een zachte vorm van massage, gericht op het ontspannen en genezen van de spieren rond de buik.

Een massagetherapeut kan een reeks technieken gebruiken, die allemaal pijnloos en niet-invasief zijn. U kunt een buikmassage krijgen om een aantal symptomen te behandelen, waaronder constipatie, een opgeblazen gevoel en spierstijfheid.

Buikmassage kan een positief effect hebben op zowel het fysieke als het mentale welzijn, waardoor cliënten verlichting kunnen vinden van pijn en angst met betrekking tot de maag, het spijsverteringsstelsel en de voortplantingsorganen, waaronder de bekkenbodem.

Voordelen van buikmassage

1. Verbetert de spijsverteringsfunctie

Maagmassage heeft zijn wortels in de oude Chinese geneeskunde. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om het lichaam te ontgiften en de spijsvertering te verbeteren. Omdat emotionele stress in de darmen wordt vastgehouden, kan het masseren van de maag helpen om de spanning te verminderen en het emotionele lichaam te genezen, wat resulteert in minder spijsverteringsklachten. . Naarmate de spieren in de maag ontspannen, wordt de spijsvertering gestimuleerd en kunnen klanten minder last hebben van maagklachten zoals gasvorming, een opgeblazen gevoel en krampen. Zachte druk die met de klok mee rond de maag wordt uitgeoefend, kan zowel mensen met ernstige spijsverteringsproblemen als mensen met een endotracheale tube helpen.

2. Verlicht constipatie

Masseren van de maag kan constipatie verlichten en de stoelgang en frequentie helpen verbeteren. Terwijl de buikspieren ontspannen met zachte, aanhoudende druk, wordt het spijsverteringsstelsel 'wakker' en brengt alles in beweging. Uit onderzoek naar buikmassage en constipatie bleek dat de groep die een massage op de maag kreeg, een vermindering van constipatie en een toename van regelmatige, gezonde stoelgang ervoer. Het opnemen van essentiële oliën zoals pepermunt kan ook de voordelen van buikmassage versterken. Massagetherapeuten kunnen zich ook concentreren op de CV6- en CV12-acupressuurpunten om constipatiesymptomen verder te verbeteren.

3. Verhoogt het immuunsysteem

Een aanzienlijk deel van ons immuunsysteem bevindt zich in de darm. Een gezonde darm draagt bij aan een betere algehele gezondheid en immuniteit, en helpt ons lichaam om virussen en ziekten te bestrijden. Door een buikmassage te krijgen, wordt het lymfestelsel gestimuleerd, wat leidt tot ontgifting en een boost van het natuurlijke afweersysteem van het lichaam.

4. Verbetert de houding

De buikspieren vormen je kernspiergroep. Als de spieren in de kern zwak of te strak zijn, kan dit leiden tot een slechte vorm en een slechte houding met blessures tot gevolg. Buikmassage kan dit verhelpen door de buikspieren los te maken en de elasticiteit te verbeteren. Dit maakt de spieren vloeiender en in staat om een volledig bewegingsbereik en functie te bereiken.

5. Laat fysieke spanning en emotionele stress los

De meeste mensen hebben een "knoop in de darm" gevoeld wanneer ze gestrest of angstig zijn. Dit ongemakkelijke gevoel kan gepaard gaan met opgesloten gas- en spierspasmen, waaronder bekkenbodemdisfunctie. De handeling van buikmassage heeft zowel psychologische als fysieke voordelen. Ten eerste zorgt massage voor ontspanning, waardoor het zenuwstelsel kan reguleren en een gevoel van rust in lichaam en geest kan opwekken. Ten tweede maakt fysieke druk die op de maag wordt uitgeoefend alle knopen of fysieke spanning los die gepaard gaan met emotionele stress.

6. Verlicht PMS-pijn

Degenen die PMS ervaren, zijn geen vreemden voor maag-gerelateerde problemen, waaronder pijn, krampen, een opgeblazen gevoel, gas en indigestie. Van menstruatie tot ovulatie en reproductieve problemen zoals PCOS en endometriose, vrouwenlichamen zijn gevoelig voor pijn en gevoeligheden in de buik- en bekkenregio. Buikmassage kan fungeren als een natuurlijke pijnverlichting voor PMS en gerelateerde symptomen door spierspasmen te verminderen, de maag- en bekkenbodemspieren te ontspannen en de algehele stemming te verbeteren.

Buikmassage in uw praktijk opnemen

De zachte, helende voordelen van buikmassage maken het een must in elke massagepraktijk of behandelplan. Door zowel de lichamelijke als de psychische gezondheid te bevorderen, verbetert buikmassage de kwaliteit van leven en is het een geweldige manier om cruciale lichaamsfuncties te reguleren voor een optimale gezondheid en vitaliteit.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design.Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien.Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design.Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<