Vrouw staat op pier met armen wijd naar zonsondergang te kijken

Wat is Jin Shin Jyutsu?

Jin Shin Jyutsu

Vrouw zit op pier bij zonsondergang

Jin Shin Jyutsu,  de kunst van het gebruik van lichte, zachte aanraking om de natuurlijke energiestroom van het lichaam te herstellen, zou de geest kalmeren, de vitaliteit verhogen, emoties in evenwicht brengen, nadelige symptomen verlichten en het algehele welzijn verbeteren.

Wat is Jin Shin Jyutsu?

Deze benadering van massagetherapie, een oude Japanse praktijk, was al bekend vóór de tijd van de vroegste geschreven verslagen, maar werd in de vroege jaren 1900 herontdekt en ontwikkeld door Jiro Murai. Jin Shin Jyutsu, waarvan de Engelse betekenis "de kunst van De Schepper door de mens met mededogen" is, is een fysio-filosofie die vaardige creatie inhoudt in plaats van mechanische toepassing. Daarom wordt het door zijn beoefenaars beschouwd als meer een kunstvorm dan een techniek.

Jin Shin Jyutsu is vergelijkbaar met een eenvoudige, zachte vorm van acupressuur therapie. Er wordt slechts minimale druk gebruikt - de benadering omvat geen fysieke manipulatie van lichaamsweefsels. In plaats daarvan worden 26 punten of veiligheidsenergiesloten (SEL's) langs de energiekanalen van het lichaam gebruikt. Deze SEL's zijn specifieke delen van het lichaam waar energie geblokkeerd kan raken, en beoefenaars streven ernaar, door middel van behandeling, deze vrij te maken om de stroom van levensenergie langs zijn pad aan te moedigen ter bevordering van een betere gezondheid.

Massagetherapeuten die Jin Shin Jyutsu beoefenen, geloven dat er veel energiebanen in het menselijk lichaam zijn, elk met een specifieke functie, die helpen om het leven in stand te houden. Wanneer een of meer van deze energiebanen overbelast of geblokkeerd raken, kunnen zich ongemakkelijke of pijnlijke problemen voordoen. Door middel van Jin Shin Jyutsu kunnen massagetherapeuten helpen deze paden vrij te maken met zachte druk om innerlijke harmonie en balans te herwinnen.

Een kernprincipe van Jin Shin Jyutsu is het idee dat mensen zichzelf kunnen helpen door geleidelijk hun begrip van het zelf te vergroten. Voorstanders van de benadering geloven dat alle mensen het vermogen hebben om deze kunst te gebruiken, wat te zien is aan de manier waarop baby's op hun duimen zuigen om zichzelf te kalmeren of publieke figuren hun vingers vasthouden of specifieke delen van het lichaam aanraken als ze onder druk staan. Hoewel deze technieken mensen vaak helpen kalm te blijven of hun energie te vergroten, hebben ze de neiging om krachtiger en effectiever te worden wanneer een persoon zich ervan bewust is.

Wat gebeurt er in een Jin Shin Jyutsu-sessie?

Cliënten verwijderen schoenen voor deze vorm van massagetherapie, maar blijven volledig gekleed. Beoefenaars beoordelen eerst energiepulsen in de pols en beginnen dan lichte aanrakingen te gebruiken op specifieke delen van het lichaam, waarbij ze de juiste "stromen" toepassen om verschillende energiebanen te deblokkeren. (Een stroom is een opeenvolging van handplaatsingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de veiligheidsenergiesloten in het lichaam.) Lichte druk van de handen en vingers van de therapeut helpt om het energiesysteem van het lichaam in evenwicht te brengen.

In plaats van de zachte weefsels van het lichaam te manipuleren, gebruikt de beoefenaar zijn handen als "jumperkabels" om contact te maken met de 26 veiligheidsenergiesloten. Er wordt aangenomen dat wanneer de beoefenaar de juiste SEL's opent, de energie van de cliënt kan harmoniseren met het energie ritme van het universum. De beoefening van Jin Shin Jyutsu heeft geen invloed op de energievoorziening van de beoefenaar.

De ervaring van Jin Shin Jyutsu is voor iedereen anders, maar de meeste mensen melden gevoelens van diepe ontspanning. Het is niet ongebruikelijk dat cliënten tijdens de behandeling in slaap vallen. Na de sessie kan de beoefenaar de cliënt basistechnieken leren om thuis aan de voortdurende behoeften te voldoen.

Voordelen van Jin Shin Jyutsu

Door deze oefening te gebruiken, kunnen cliënten zich meer bewust worden van hun vermogen om zichzelf te harmoniseren met het natuurlijke ritme van het universum. Hoewel Jin Shin Jyutsu wordt gebruikt om fysieke verlichting te bieden, bevordert het ook het mentale en spirituele evenwicht.

Van Jin Shin Jyutsu is gemeld dat het het emotionele welzijn bevordert en helpt bij het aanpakken van fysieke bijwerkingen van chemotherapie, bestralingstherapie en chirurgie.

  • Het kan ook helpen bij problemen zoals:
  • Angst, stress, angst, algemene nervositeit
  • Problemen met de spijsvertering en het immuunsysteem
  • Pijn, vermoeidheid en slapeloosheid
  • Bloeddruk, hartkloppingen
  • Woede, verdriet en emotionele regulatie
  • Spierspanning

De benadering stimuleert verder een manier van leven die wordt gekenmerkt door rust, eenvoud, zelfbeheersing en geduld. De geest van het werk motiveert mensen vaak om langdurige beoefenaars of klanten te worden.

Reactie plaatsen
<