5 tips voor het verminderen van burn-out bij massagetherapie
04 mei 2022 
in Tips

5 tips voor het verminderen van burn-out bij massagetherapie

Tips voor het verminderen van burn-out bij massagetherapie

Oudere vrouw met burn-out

Burn-out, een probleem dat over het algemeen voortkomt uit werkgerelateerde stress, treft vooral massagetherapeuten en mensen in andere beroepen in de gezondheidszorg. Het is niet iets om te negeren of voorbij te laten gaan, omdat het gepaard kan gaan met ernstige psychische problemen zoals depressie, isolatie en trauma. Het is niet nodig om drastische veranderingen aan te brengen, maar door af en toe je focus te verleggen en te luisteren naar je emotionele en mentale toestand, kun je meer balans in je leven bereiken en de dagelijkse burn-out die je voelt verminderen.

Streef naar meer balans

De balans tussen werk en privéleven betekent verschillende dingen voor verschillende mensen - sommigen kunnen hun bedrijf in evenwicht brengen door meer tijd met een partner en kinderen door te brengen, terwijl anderen misschien een nieuwe hobby introduceren of een nieuwe vaardigheid leren om zich evenwichtiger te voelen. Een onderzoek uit 2003 toonde bijvoorbeeld een positieve verbetering aan bij zorgverleners die recreatief muziek begonnen te maken.

Als je non-stop hebt gewerkt, kan zelfs een korte vakantie voor meer harmonie zorgen tussen je carrière en je persoonlijke leven. Als vakantie gewoon niet haalbaar is, heroverweeg dan de uren die je op je werk steekt. Evalueer of ze u goed van dienst zijn als beoefenaar, maar ook als mens die tijd nodig heeft om te rusten en op te laden. Als er steeds meer avonden of weekenden bezet zijn geraakt met werk, is het misschien tijd om de prioriteiten opnieuw te stellen.

vrouw zit op kleed buiten bij brug

Geef je zelfzorg een boost

Studies tonen aan dat gezondheidswerkers berucht zijn voor het verwaarlozen van zelfzorg. Als uw praktijk bijzonder gehaast of hectisch aanvoelt, kunt u er baat bij hebben meer tijd te besteden aan uw eigen zorg en welzijn. Jezelf trakteren op een spa-dag is misschien niet altijd realistisch, maar eenvoudige activiteiten zoals gehydrateerd blijven, stretchen, korte wandelingen maken of een dagboek bijhouden, hoe kort ook, kunnen een burn-out effectief helpen verlichten.

Mindfulness-activiteiten hebben bijzonder positieve effecten op burn-out en zijn een duurzame manier om burn-out te voorkomen en een zelfzorgroutine op te nemen. Meditatie, mindful bewegen en loopmeditatie vereisen geen rekwisieten of extra voorbereiding. Bovendien kunnen ze overal worden gedaan. Als meditatie nieuw voor je is, probeer dan een gratis app te downloaden om het proces te vergemakkelijken.

Probeer nieuwe dingen

Bodywork is een immens terrein en biedt tal van professionele mogelijkheden die slechts een paar uur bijscholing of workshops vereisen. Als je praktijk minder bevredigend begint te voelen, overweeg dan om een aanvullende onderneming te overwegen.

Na jaren Zweedse massage te hebben beoefend, zou je bijvoorbeeld geïnteresseerd kunnen zijn in een therapeutische hot stone behandeling. Of misschien trekken omstandigheden in je persoonlijke leven je naar op mindfulness gebaseerde benaderingen of energiewerk, zoals Jin Shin Do en reiki. Als uw kantooromgeving het toelaat, kunt u overwegen een spabad aan te schaffen en bepaalde soorten hydrotherapie aan te bieden.

Het verwerven van nieuwe vaardigheden kan uw massagetherapie praktijk nieuw leven inblazen, klanten aantrekken en helpen behouden, en u kennis laten maken met verschillende lichaamswerk modaliteiten. Je nieuwe aanpak stelt je misschien in staat creatiever te zijn en meer aandacht te besteden aan je eigen behoeften, en je kunt je goed voelen omdat je de tijd hebt genomen voor ontdekking en zelfverbetering.

Vrouw zit gestrest achter computer

Verander uw marketingstrategie

Door anders te marketen kun je een nieuw publiek bereiken, nieuwe vaardigheden leren en je praktijk een boost geven op een manier die beter bij je past. Adverteer uw diensten bijvoorbeeld in een plaatselijke sportschool en poets uw kennis over sportmassage op om een nieuw type klanten aan te trekken. U kunt ook contact opnemen met uw lokale hospice-organisatie om uw diensten aan te bieden. Zelfs als uw betrokkenheid strikt vrijwillig is, kunt u connecties maken die resulteren in meer klanten.

Je zou ook kunnen overwegen om je in marketing te verdiepen via nieuwe soorten sociale media. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat dit uw go-to-strategie wordt, creëren op afbeeldingen gebaseerde platforms zoals Instagram en Pinterest een unieke merkkans. Investeer wat tijd in het onderzoeken van deze wegen, het volgen van bodywork- en gezondheidsaccounts en het plaatsen van enkele afbeeldingen van uw kantoorruimte, om te beginnen.

Zoek je eigen therapie

Massagetherapeuten wordt altijd geadviseerd om regelmatig massages te ondergaan, zowel om de technieken van anderen te ervaren en voor dezelfde voordelen die hun cliënten ontvangen: minder stress en angst, minder spierspanning en vermoeidheid, en verhoogde serotonine- en dopaminegehalten (om depressie tegen te gaan). Van alle mensen kennen massagetherapeuten de vele manieren waarop lichaamswerk meerdere aspecten van het leven kan verbeteren, en ze zijn uniek gepositioneerd om verschillende soorten lichaamswerk te ontvangen vanwege professionele connecties.

Als u een burn-out ervaart in uw bedrijf, emotionele toestand, lichamelijk welzijn of geestelijke gezondheid, kunt u beginnen met het aanpakken van deze gebieden door een massagebehandeling te ondergaan. In veel gevallen moet burn-out van de zorgverlener of mededogenmoeheid ook worden beschouwd als een serieus probleem dat de moeite waard is om met een beroepsbeoefenaar in de geestelijke gezondheidszorg te bespreken.

Weersta de verleiding om burn-out meteen af te doen als een fase waar je vanzelf doorheen gaat. Hoewel dit het geval kan zijn, kunnen gevoelens die verband houden met burn-out ook diep geworteld zijn in verdriet, trauma of depressie. Hoe dan ook, overleg met een psychotherapeut kan je helpen de wortels van die emoties te identificeren en een pad te vinden om vooruit te komen.

Zorgverleners zijn bijzonder vatbaar voor burn-out bij zorgverleners vanwege de buitengewone hoeveelheid tijd en aandacht die ze steken in het voorzien in de behoeften van anderen en de neiging om die van henzelf te verwaarlozen. Maar burn-out is geen doodvonnis voor je carrière of levensonderhoud. Als je eenmaal aandacht hebt besteed aan de uitputting die je voelt, kun je het aanpakken en eraan beginnen.


Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<