Stretchen na een massage

Stretch technieken na de massage om uw behandeling te verbeteren

vrouw, yoga, rekken en strekken

Als u regelmatig lichamelijke activiteit verricht of aan lichaamsbeweging doet van welke duur of intensiteit dan ook, is u waarschijnlijk geadviseerd om voor en na te stretchen. Door stretchoefeningen op te nemen in een regelmatige warming-up voorafgaand aan het sporten, wordt het risico op scheuren, overbelasting of andere blessures van spieren en gewrichten verminderd. Het helpt ook de spieren af te koelen na lichamelijke activiteit, wat later kan beschermen tegen stijfheid en pijn.

Rekken na het sporten helpt in zekere zin de effecten van inspanning te behouden door te voorkomen dat spieren vastlopen en hun kracht en elasticiteit verliezen. Op dezelfde manier helpt stretchen de effecten van massage te behouden, inclusief ontspanning en flexibiliteit. Hoewel atleten en anderen die een zeer actief leven leiden wellicht het meeste baat hebben bij stretchen na bodywork , kan iedereen de effecten van een behandeling versterken door te stretchen. Raadpleeg eerst uw massagetherapeut om te zien of zij specifieke stretch oefeningen aanbevelen nadat u uw persoonlijke gezondheidsprofiel heeft overwogen.

Rekken en strekken op het gras

Waarom stretchen na uw massage?

Diepe massage en lichaamsbeweging kunnen de spieren op vergelijkbare manieren beïnvloeden. Massage verhoogt de bloedstroom en bloedsomloop en kan wrijving in de weefsels veroorzaken, zoals krachtige bewegingen dat doen. Tijdens de massage worden weefsels en spieren van elkaar weggetrokken, waardoor het “losse” gevoel ontstaat na een behandeling. U kunt zich ook langer voelen, omdat massage helpt de dagelijkse compressie en zwaartekracht die we ervaren tegen te gaan.

Rekken na een behandeling kan de gewrichten mobiel houden, de losheid in spieren en weefsels behouden en de flexibiliteit verbeteren. Het zal ook je tolerantie voor strekken vergroten - hoe meer je rekt, hoe gemakkelijker het na verloop van tijd wordt. Verstandige massagetherapeuten strekken zich ook uit voor en na het geven van een massage om de lichaamsmechanica tijdens de behandeling te optimaliseren en hun eigen risico op letsel, spanning en pijn te verminderen.

Rekken en strekken na het sporten

Eenvoudig stretchen na de massage thuis

Uw routine zal variëren, afhankelijk van de beperkingen van uw lichaam, de richtlijnen van uw massagetherapeut en uw eigen doelen. Houd bewegingen langzaam, behoud een stabiel ademhalingspatroon en aarzel niet om rekoefeningen aan te passen voor meer comfort. De meeste rekoefeningen zijn ontworpen om alleen te worden uitgevoerd, maar je kunt ook een vriend of partner inschakelen om te helpen als je hulp wilt bij het balanceren, verdiepen van de rekoefening of het creëren van weerstand om kracht op te bouwen.

  • Staande arm trekken + buigen: sta met een goede ruggengraat uitlijning (heupen over enkels met ontspannen knieën, staartbeen ontspannen, schouders over heupen en oren over schouders). Strek je armen boven je hoofd en wissel afwisselend de vingertoppen van elke hand nog hoger uit. Houd je armen gestrekt boven je hoofd, leun heen en weer. Je zou de rek in je ribben en schuine spieren moeten voelen. Om dit stuk te verdiepen, pak en trek je je rechterpols terwijl je naar links buigt, en trek je aan je linkerarm terwijl je naar rechts buigt.
  • Voorwaartse vouw: Buig langzaam in de taille en houd je schouders en armen ontspannen. In plaats van druk uit te oefenen om je tenen of de vloer aan te raken, laat je je bovenlichaam gewoon op zijn plaats bungelen en laat je de zwaartekracht werken om je ruggengraat te decomprimeren. Je kunt langzaam heen en weer zwaaien om de spanning los te laten. Je kin moet naar je borst vallen, zodat je nek niet werkt om je hoofd vast te houden. Wanneer u weer gaat staan, doe dit dan heel langzaam en houd uw knieën gebogen. Leid deze beweging met je heupen, zodat je schouders en hoofd het laatste zijn dat omhoog gaat en bovenop je ruggengraat wordt gestapeld.
  • Kniegreep: Terwijl u op uw rug ligt, brengt u een knie naar uw borst en houdt u deze op zijn plaats met gevouwen handen. Wissel na 30-60 seconden van knie. Dit alleen al is voor veel mensen een behoorlijke opgave; om het te verdiepen, zou je je knie in je handpalmen kunnen drukken om weerstand te creëren. Voor andere variaties, breng je je knie naar de zijkant, weg van je lichaam (heupopener), of kruis je hem over je andere been (twist).
  • Kat – koe: zorg er op handen en voeten voor dat je rug evenwijdig is aan de vloer alsof je een tafel vormt. Terwijl je inademt, zak je met je rug naar de grond en strek je je stuitje en voorhoofd omhoog naar de lucht. Adem uit en buig je ruggengraat, vouw je neus naar je knieën. Houd je handpalmen en knieën de hele tijd op de grond en herhaal met je ademhaling als richtlijn.

Bekijk de meegeleverde YouTube-video's voor meer tips over stretchen. Als je wilt blijven zoeken naar of een andere aangepaste stretchroutine wilt maken, richt je dan op bewegingen met weinig impact die niet worden beperkt door kleding, ruimte of tijd. Stem uw routine af op uw behoeften en voorkeuren, rekening houdend met eventuele aanbevelingen van uw massagetherapeut, de huidige pijn of blessure die u ervaart en waar u gaat stretchen.

Voorzorgsmaatregelen voor rekoefeningen

Duw jezelf nooit naar een hoger bewegingsniveau dan comfortabel is. Je bewegingsbereik zal in de loop van de tijd op natuurlijke wijze toenemen en je zult je lichaam geen plezier doen door dat proces te overhaasten. Als iets pijn veroorzaakt, is het het beste om te stoppen met het proberen van dat specifieke stuk en uw massagetherapeut om verdere aanwijzingen te vragen.

Deze stukken kunnen het beste worden gebruikt met massagetherapie. Hoewel elke stretch op de een of andere manier gunstig voor je zal zijn, kun je deze combineren met lichaamswerk behandeling om het beste van alle werelden te krijgen en je overal beter te gaan voelen.


Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design.Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien.Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design.Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<