Wat is een ASMR massage

ASMR Massage

Wat is een ASMR massage?

asmr zintuigen  autonoom

Er wordt zelfs naar de sensatie verwezen als een soort euforische ervaring - met degenen die het hebben meegemaakt, noemden ze het plezierig, ontspannend en zelfs slaapverwekkend.

Het lijkt alsof we elke dag een ander soort techniek ontdekken die ronddrijft in de eindeloze zee die massagetherapie is.

Een van onze recentste ontdekkingen is de ASMR massage die, vergeleken met de meeste andere massagetechnieken, vrij nieuw is – maar het is iets wat je zelf wilt proberen.

Voordat u echter op zoek gaat naar uw dichtstbijzijnde ASMR masseur, vraagt u zich waarschijnlijk af: "Wat is een ASMR massage?" en gelukkig voor jou zijn we hier om je er alles over te leren .

Laten we bij het begin beginnen, oké?

Wat is ASMR?

Het zal je misschien verbazen - maar ASMR beschrijft helemaal geen soort massage. AMSR staat voor

Autonomous Sensory Meridian Response.


ASMR tingels

Hoezo?

Hier, laten we het voor je opsplitsen.

Autonoom betekent in dit geval spontaan en zelfsturend, met of zonder controle; Sensorisch heeft betrekking op de zintuigen of bepaalde gewaarwordingen; Meridiaan betekent een piek, climax of punt van hoogste ontwikkeling; en respons verwijst naar een ervaring die wordt veroorzaakt door iets externs of interns.

Autonome sensorische meridiaanrespons verwijst dan als geheel naar een ongecontroleerde ervaring die wordt gekenmerkt door statische of tintelende sensaties die worden veroorzaakt door een combinatie van verschillende stimulerende middelen.

In het geval van ASMR worden de tintelingen meestal gevoeld boven het hoofd, de achterkant van de nek en de bovenste wervelkolom.

Deze sensatie wordt zelfs wel een soort euforische ervaring genoemd - degenen die het hebben ervaren, noemen het plezierig, ontspannend en zelfs slaapverwekkend.


Hoe werkt ASMR?

Dit is het lastige deel. Er is echt geen concrete wetenschappelijke redenering over hoe ASMR werkt – of waarom het in de eerste plaats gebeurt.

Wat we wel weten is dat ASMR anders is voor iedereen die het ervaart – en dat sommige mensen ASMR helemaal niet ervaren.

Voor degenen die ASMR ervaren, worden de tintelende sensaties meestal veroorzaakt door een verscheidenheid aan zowel auditieve als visuele stimuli. Dit betekent niet dat onze andere zintuigen er niet bij betrokken zijn. Afhankelijk van de persoon kan het zelfs aanraking of geur zijn die de gewaarwordingen opwekt.

Momenteel worden video's die naar ASMR worden getriggerd enorm populair op internet - met visueel aantrekkelijke bewegingen, ontspannende of repetitieve geluiden, enz. Deze video's zijn bedoeld om de audio- en visuele stimuli te activeren.

In een meer directe benadering worden ASMR massages ook behoorlijk populair. Massages zijn erop gericht om in wezen al onze zintuigen te prikkelen.

ASMR slapen

Dus wat is een ASMR massage?

Een ASMR massage is bedoeld om de prikkels aan te pakken die de gewenste tintelingen en een intense staat van ontspanning teweegbrengen.

Wat te verwachten

Dit is waar ASMR massages behoorlijk verschillen van andere vormen van massagetherapie - ze zijn meer divers en experimenteel en hebben niet één bepaalde manier om dingen te doen.

Bij het betreden van de kamer voor uw ASMR massage, wordt u hoogstwaarschijnlijk begroet door een soort zachte muziek of ontspannende geluiden die op de achtergrond spelen. De masseuse begint meestal met het aanbrengen van een combinatie van speciaal gekozen oliën op uw gezicht, nek en schouders.

De massage zal zich voornamelijk op deze gebieden concentreren, met een combinatie van lichte veerachtige aanrakingen, repetitieve bewegingen en gebiedsspecifieke massages. Gewoonlijk kiest de masseuse tijdens een ASMR massage gebieden zoals de oorlellen, neus, slapen en hoofdhuid om op te focussen - gebieden die misschien minder vaak voorkomen tijdens andere soorten massage.

Je masseuse kan ook zachtjes met je haar spelen, zachtjes tegen je fluisteren of zelfs in een andere taal tegen je praten.

De fysieke aanraking, of het nu gaat om het masseren van de slapen, het wrijven van de hoofdhuid, het zachtjes trekken aan het haar of het licht tikken op je gezicht, werkt om de spanning in je lichaam te verminderen. Combineer deze fysieke aanrakingen met de aroma's in de kamer, de achtergrondmuziek en het onbegrijpelijke, maar slaapverwekkende geluid van een andere taal die je wordt toegefluisterd en het is geen verrassing dat je voelt dat je al je gedachten loslaat en gewoon in het moment bent .

ASMR relax

Voel de tinteling vandaag

Als je weet dat je ASMR ervaart, is dit type massage zeker iets voor jou; maar zelfs als u niet zeker weet of u in staat bent om deze bijna euforische staat van tintelende, slaapachtige ontspanning te bereiken, is een ASMR massage nog steeds de moeite waard.

Misschien ontdek je dat je inderdaad reageert op de ASMR stimuli; of misschien niet... maar dat betekent niet dat de massage zonde was - het lijdt geen twijfel dat je er op een andere manier baat bij hebt gehad. Je hebt nog steeds een heerlijk en ontspannend uurtje weg van de echte wereld - dus het is hoe dan ook een win-winsituatie.

Reactie plaatsen
<