massagetherapie voor lage rugpijn
26 januari 2022 
in Tips

massagetherapie voor lage rugpijn

Massagetherapie voor lage rugpijn nu aanbevolen vóór medicijnen

Lage rugpijn

Op 14 februari 2017 heeft het American College of Physicians (ACP) een klinische praktijkrichtlijn vrijgegeven waarin artsen worden aanbevolen massagetherapie en andere niet-opioïde interventies voor rugpijn voor te schrijven vóór opioïde medicijnen. Deze aanbeveling vertegenwoordigt een belangrijke verschuiving in de richtlijnen van de medische gemeenschap in de Verenigde Staten ten aanzien van massagetherapie en geneesmiddelen.

Volgens het Penn State Department of Orthopaedic Surgery zal meer dan 80% van de mensen op enig moment in hun leven lage rugpijn voelen. Artsen vinden het vaak moeilijk om de oorzaken van deze aandoening te identificeren, die een breed scala aan verwondingen en ziekten kan omvatten, zoals:

 • Spierpijn
 • Ligament schade
 • Gescheurde of uitpuilende schijven
 • Artritis
 • Scoliose
 • osteoporose

Vanwege de moeilijkheid om de oorzaak van lage rugpijn te identificeren en te behandelen, zijn pijnstillers een veel voorkomende behandeling voor het beheersen van de pijn. De meest effectieve pijnstillers, opioïden genaamd, brengen echter grote risico's met zich mee, waaronder overdosering en verslaving. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention is de verkoop van opioïden op recept verviervoudigd van 1999 tot 2014, en bijna 20% van de mensen die worden behandeld voor niet kankergerelateerde pijn krijgen opioïden voorgeschreven.

Wat zijn opioïden?

Opioïden komen van nature in uw lichaam voor als endorfines en verzenden berichten tussen uw zenuwcellen (en in uw spijsverteringsstelsel). Opioïde pijnstillers binden zich aan de opiaatreceptoren van cellen en blokkeren pijnsignalen die naar de hersenen gaan. In sterke concentraties kunnen deze chemicaliën euforie, verwardheid, slaperigheid, misselijkheid, constipatie en ademhalingsproblemen veroorzaken.

Omdat opioïden de hersengebieden aantasten met pijn, plezier en beloning, kunnen mensen verslaafd raken aan de drugs, vooral na recreatief gebruik. Patiënten die pijnstillers krijgen voorgeschreven, kunnen ook verslaafd raken aan deze chemicaliën. Ze kunnen opiaten blijven gebruiken nadat de pijn is verdwenen, meer dan de aanbevolen doseringen binnenkrijgen en deze medicijnen illegaal kopen als hun voorschriften opraken. Sommige mensen die verslaafd zijn aan voorgeschreven pijnstillers schakelen uiteindelijk over van voorgeschreven opioïden naar heroïne of andere opioïden zoals codeïne of morfine.

Massage bij lage rugpijn

Nieuwe behandelrichtlijnen van het American College of Physicians

Om de nieuwe aanbevelingen voor ACS behandelingen te begrijpen, moet u de drie termen kennen die artsen gebruiken om lage rugpijn te definiëren - niet hoe erg het pijn doet, maar hoe lang het duurt:

 • Acuut : pijn die minder dan 4 weken aanhoudt
 • Subacuut : pijn die 4-12 weken aanhoudt
 • Chronisch : pijn die langer dan 12 weken aanhoudt

Duur speelt een belangrijke rol bij behandelbeslissingen, omdat veel episodes van lage rugpijn vanzelf kunnen verdwijnen. Binnen een paar dagen of weken kan uw lichaam zichzelf genezen, waardoor verdere behandeling overbodig is.

Om het stijgende aantal opioïden voorschriften voor lage rugpijn in te dammen, doet de ACP drie suggesties:

 1. Patiënten met acute en subacute lage rugpijn die vanzelf overgaat, moeten massagetherapie, acupunctuur, warmte en spinale manipulatie proberen. Mensen die de voorkeur geven aan de farmaceutische benadering, kunnen ontstekingsremmende medicijnen en spinale spierverslappers proberen.
 2. Patiënten met chronische rugpijn moeten eerst op zoek gaan naar niet farmaceutische activiteiten zoals yoga en tai-chi en mentale interventies zoals cognitieve gedragstherapie.
 3. Patiënten met chronische rugpijn die niet verbetert nadat ze eerst niet farmaceutische behandelingen hebben geprobeerd, mogen alleen het gebruik van opioïde pijnstillers overwegen nadat ze niet steroïde of ontstekingsremmende geneesmiddelen hebben geprobeerd en de risico's met hun arts hebben besproken.

Nitin S. Damle, MD, MS, MACP, voormalig president en huidig bestuurslid van het American College of Physicians waarschuwt nog steeds tegen behandeling met opioïden.

"Artsen zouden opioïden moeten beschouwen als een laatste optie voor behandeling en alleen bij patiënten met chronische lage rugpijn bij wie andere therapieën hebben gefaald," zei Damle. "[Opioïden] worden in verband gebracht met aanzienlijke schade, waaronder het risico op verslaving of onbedoelde overdosis."

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design.Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien.Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design.Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<