Kan massagetherapie gebruikt worden voor lupus?
02 maart 2022 
in Tips

Kan massagetherapie gebruikt worden voor lupus?

Kan massagetherapie worden gebruikt om lupus te behandelen?

Vrouw zit op rots na te denken

Lupus, een chronische aandoening, kan buitengewoon pijnlijk en onvoorspelbaar zijn en een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit van leven van een persoon. Het is echter mogelijk om goed met de aandoening te leven en tegelijkertijd maatregelen te nemen om opflakkeringen te voorkomen. 

De rol van een gezond immuunsysteem is om vreemde bacteriën en virussen te bestrijden om ons te beschermen tegen dreigende ziektekiemen en ziektes. Maar als het immuunsysteem niet werkt, kan het een aanval op zichzelf veroorzaken. Dit resulteert vaak in extreme ontstekingen en mogelijke orgaanschade. Deze aandoening wordt lupus erythematosus of gewoon lupus genoemd.

Er is momenteel geen remedie bekend voor lupus. Veel medicijnen en veranderingen in levensstijl kunnen echter de symptomen verlichten en de kwaliteit van leven verbeteren voor degenen die met de ziekte leven. Afhankelijk van de ernst van de symptomen en de gevolgen van een opflakkering, kan de behandeling variëren van vrij verkrijgbare ontstekingsremmende medicijnen tot een operatie, als inwendige organen zijn aangetast.

Massage gebruiken om klanten met lupus te behandelen

Op het eerste gezicht lijkt massagetherapie misschien een geschikte behandeling voor lupus, omdat het routinematig pijn verlicht, ontspanning bevordert en de mobiliteit verbetert. Maar acute lupussymptomen kunnen laesies of zoveel pijn veroorzaken dat een persoon die ze ervaart, geen aanraking kan verdragen. Lupus tast eerst het lichaamsweefsel aan en veroorzaakt bloedvatontsteking. Pijn kan overal aanwezig zijn, van de bovenste lagen van de huid tot diep in de gewrichten. Voor sommigen kan de gedachte aan massage voor iemand die pijn heeft als gevolg van lupus ontmoedigend lijken, of ronduit afstotend.

Massage mag nooit worden gebruikt als een complete behandeling van lupus of als vervanging voor andere medische zorg. Bovendien kunnen sommige massagetechnieken de vloeistofcirculatie in het lichaam bevorderen, wat sommige problemen met betrekking tot lupus aanvallen zelfs kan verergeren. Diepe weefselmassage is bijvoorbeeld bijna nooit geïndiceerd bij iemand die lupus heeft, vooral tijdens of direct na de opflakkering. Het is essentieel om goedkeuring te krijgen van het medische team voordat u een massage volgt als onderdeel van een behandelplan voor lupus.

Voordelen van massage voor lupus

Aangezien massage niet kan dienen als onmiddellijke of acute zorg voor iemand met lupus, zijn de effecten ervan - hoewel niet minder heilzaam - grotendeels secundair. Lichaamswerk wordt het best gebruikt om gelijktijdig voorkomende psychische problemen of gezondheidsproblemen aan te pakken die niet direct het gevolg zijn van een lupus aanval.

Een persoon met lupus kan bijvoorbeeld depressie of stress ervaren die verband houdt met hun diagnose of als bijwerking van sommige medicijnen. Depressie kan leiden tot slecht slapen, vermoeidheid en zelfs algemene pijntjes en pijn. Het is bewezen dat massage niet alleen de effecten van depressie behandelt, waaronder vermoeidheid en pijn, maar ook de serotoninespiegel verhoogt. Regelmatig lichaamswerk ontvangen kan betekenen dat een persoon met lupus verlichting kan ervaren van depressieve symptomen en tegelijkertijd de chemische onbalans in de wortel aanpakt die verband houdt met depressie.

Een andere veel voorkomende uitkomst van lupus is frequente hoofdpijn. Mensen met lupus kunnen vaker hoofdpijn krijgen en hoofdpijn kan samenvallen met volledige lupusopflakkeringen. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat massagetherapie, met name de Trager-benadering en craniosacraaltherapie , het aantal en de intensiteit van chronische spanningshoofdpijn bij sommige personen kan verminderen.

Tips voor het gebruik van massage in een behandelplan voor lupus

De risico's van massagetherapie voor mensen met lupus zijn veel lager tijdens remissie. Op dit moment is het over het algemeen veilig om carrosserie te krijgen, na goedkeuring van een eerstelijnszorgverlener.

Houd rekening met het volgende om welzijn te garanderen en massage optimaal te gebruiken in uw gezondheidsplan:

  • Leer zoveel mogelijk van uw zorgteam. Hoe meer u weet over uw gezondheidsgeschiedenis en huidige toestand, hoe meer u uw masseur kunt vertellen.
  • Communiceer, communiceer, communiceer. Laat uw arts weten wanneer u met massagebehandelingen begint en geef uw massagetherapeut zoveel mogelijk informatie over uw ervaring met lupus. Dit omvat huidige symptomen, eerdere operaties (indien van toepassing), huidige medicijnen en eventuele andere ziekten die u heeft.
  • Wees niet verlegen om uw behoeften te vermelden. Een massagetherapeut kan u alleen ontvangen als u transparant bent over uw comfortniveau. Misschien wilt u bijvoorbeeld liever gekleed of zittend in een stoel gemasseerd worden. Een goede carrosserieprofessional zal u opvangen en u helpen zich op uw gemak te voelen.
  • Stel een doel of intentie voor je sessies en deel dit doel met je massagetherapeut. Het verbeteren van de mobiliteit, het verminderen van stress en het krijgen van meer slaap zijn allemaal voorbeelden van waardevolle doelen die kunnen worden aangepakt in massagebehandelingen.
  • Blijf met uw massagetherapeut praten over uw verwachtingen. Kom na en tussen de sessies na over hoe de therapie werkt en of deze beter kan worden aangepast aan uw behoeften.

Er zijn veel soorten lichaamswerk die, wanneer ze zorgvuldig worden gebruikt, mensen met lupus kunnen helpen. Als u een massagebehandeling overweegt voor uzelf of een geliefde die lupus heeft, raadpleeg dan altijd een arts voordat u een afspraak maakt. Met deze goedkeuring mogen masseurs lichaamswerk gebruiken op het comfortniveau van de cliënt, zolang dit veilig blijft en er geen directe risico's aanwezig zijn.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<