Mythen over massagetherapie ontkracht
09 november 2022 
in Tips

Mythen over massagetherapie ontkracht

Mythen over massagetherapie ontkracht 

Mythen over massage

De 5 massage mythen ontkracht

Omdat massagetherapie in de loop van de jaren populairder is geworden als therapeutische praktijk, is het in verband gebracht met talloze claims van verschillende nauwkeurigheid. Hoewel massage enorm veel bewezen voordelen heeft, zijn er enkele veelvoorkomende mythes die er vaak mee worden geassocieerd. Om de zaak recht te zetten, ontkrachten we vijf veelvoorkomende mythes over massagetherapie die je misschien hebt gehoord.

Onthoud dat het belangrijk is om met uw arts of een gediplomeerde massagetherapeut te praten om eventuele vragen over massage te beantwoorden. 

Alle massages zijn het zelfde

Mythe #1: Massages zijn allemaal hetzelfde

Dit kan niet waar zijn! Therapeutische, Deep Tissue, Zweedse, Sport- en verschillende andere soorten massages richten zich op verschillende delen van het lichaam en worden vergezeld door verschillende technieken die specifiek zijn voor de massage. Hoewel de opzet van een massage er vaak hetzelfde uitziet, kunnen de feitelijke methoden nogal verschillen, en het hangt allemaal af van wat je wilt bereiken of behandelen.

Een Deep Tissue massage oefent bijvoorbeeld een stevigere hoeveelheid druk uit met langzamere bewegingen om de diepere spierlagen te bereiken. Ondertussen zorgt een Zweedse massage voor een lichte tot gemiddelde hoeveelheid druk terwijl er meer glijdende en knedende bewegingen op het lichaam worden gebruikt.

Bepalen welke massage het beste voor u is, kan worden bereikt door te praten met een massagetherapeut. Als u bijvoorbeeld een atleet bent, kan een sportmassage de beste manier zijn om u voor te bereiden op een wedstrijd of om daarna te herstellen, vooral omdat dit soort massage een positieve invloed kan hebben op uw prestaties, het herstel kan bevorderen en problemen zoals vertraagde spierpijn kan verminderen, de flexibiliteit verbeteren en meer.

Als u een specifieke spieraandoening of een specifiek lichaamsdeel heeft dat aandacht nodig heeft, kan een therapeut met u samenwerken om te bepalen wat moet worden behandeld en om het juiste type massagetherapie aan te bevelen.

Massages zijn verwennerij

Mythe #2: Massage is alleen bedoeld voor verwennerij

Hoewel massagetherapie een geweldige vorm van zelfzorg kan zijn, zijn er talloze redenen waarom iemand zich tot massage wendt. Velen zullen het gebruiken om gezondheidsproblemen te behandelen, terwijl anderen zich verwend willen voelen. Het is echter belangrijk op te merken dat massage een onderdeel van uw routine kan zijn en dat het handhaven van de consistentie van de massage wonderen kan doen voor uw gezondheid en welzijn.

Als het je doel is om je meer ontspannen te voelen, kan massage daar zeker bij helpen. Wanneer het lichaam te maken krijgt met stressvolle situaties, treden er verschillende reacties op, waaronder symptomen die we fysiek kunnen voelen, evenals een interne afgifte van chemicaliën (d.w.z. cortisol) die, wanneer ze te vaak worden geactiveerd, zorgen op de langetermijn kunnen veroorzaken. Stress kan in het lichaam verschijnen als pijntjes en kwalen, spierspanning, uitputting, enzovoort. Massage kan zich richten op die spanningsgebieden, helpen bij het loslaten van de strakke knopen die zich in spieren opbouwen en het vrijgeven van 'feel-good'-hormonen (d.w.z. dopamine) om u te helpen een algeheel gevoel van ontspanning te voelen.

Massage kan ook helpen bij mensen die last hebben van ernstige hoofdpijn en migraine. Door zich te richten op specifieke triggerpoints in het hoofd en de nek en tegelijkertijd de bloedsomloop te bevorderen, kunnen velen die lijden aan de moeilijke symptomen veroorzaakt door migraine vaak verlichting vinden van massagetherapie.

Andere veel voorkomende gezondheidsproblemen die massage kan helpen behandelen, zijn spierspanning en chronische pijn, kaakpijn, artritis en meer. Massage kan het lichaam ook helpen het genezingsproces na een blessure te versnellen, te helpen bij revalidatiebehandelingen en kan helpen bij het behoud van uw gezondheid en welzijn, zelfs als u geen pijn ervaart.

massages verwijderen gifstoffen

Mythe #3: Massage verwijdert gifstoffen

Dit is een algemeen geloof dat al jaren de ronde doet. Er is echter geen medisch bewijs om te bewijzen dat massage daadwerkelijk opgeslagen gifstoffen uit het lichaam kan verwijderen.

Wat massage kan doen, is helpen om de bloed- en lymfecirculatie door het lichaam te verbeteren, en een goede bloedsomloop doet een aantal positieve dingen voor het lichaam, waaronder hulp bij het verwijderen van gifstoffen en afval uit het lichaam. Dit helpt ook om de spieren sterk te houden en minder snel te verzwakken tijdens activiteit.

massage doet pijn

Mythe #4: Je lichaam zou de volgende dag pijn moeten hebben

Iedereen beleeft dingen anders, ook massage. Sommige mensen kunnen de dag na een massage wat pijn voelen, vooral als het type massage diepere druk met zich meebrengt. Anderen voelen daarna misschien geen pijn, wat niet betekent dat de massage niet "werkte" of dat het niet gunstig was.

Elke vorm van pijn na een massage is sterk afhankelijk van het type massage dat werd uitgevoerd, wat de focus van de massage was en hoe uw lichaam doorgaans reageert. Sommige mensen zoeken een stevige hoeveelheid druk om specifieke gebieden van zorg te behandelen, zoals spierspanning, en anderen zouden veel liever een lichtere aanraking hebben, vooral als de massage bedoeld is om te ontspannen of om stress te verlichten. Hoe dan ook, elk van onze lichamen is uniek en zal het anders ervaren, en pijn staat niet gelijk aan de effectiviteit van de massage.

massage verlicht pijn

Mythe #5: verlichting van massage is van korte duur

De overtuiging dat massagetherapie alleen op korte termijn verlichting van pijn of spanning biedt, is onjuist. Hoewel massage in sommige opzichten zeker onmiddellijke verlichting kan bieden, is het belangrijk om te onthouden dat als het op welke vorm van behandeling dan ook aankomt, u de behandeling mogelijk meerdere keren moet ondergaan om verlichting te voelen - hetzelfde geldt voor massage.

Met herhaalde sessies kunnen therapeuten helpen de spieren in het lichaam te trainen om na verloop van tijd flexibel, sterk en pijnvrij te blijven. Dankzij wat we spiergeheugen noemen, kan massage helpen om je spieren meer ontspannen en gestrekt te laten voelen, en uiteindelijk zullen je spieren voor langere tijd in deze meer ontspannen toestand blijven. Dit is de reden waarom regelmatige massage uiterst belangrijk is en waarom velen het voortdurend gebruiken om ofwel beter te presteren, sneller te herstellen of een algemeen beter gevoel van welzijn op de lange termijn te bieden.

Massagetafel Design is leverancier van ergonomische massagetafels en behandeltafels van hout. 

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<