Massage en de geestelijke gezondheid
20 oktober 2021 
in Tips

Massage en de geestelijke gezondheid

Massage en de geestelijke gezondheid

Massagetherapie wordt al duizenden jaren als geneesmethode gebruikt. Oude beschavingen over de hele wereld gebruikten hun eigen unieke massagetechnieken om verwondingen te genezen, pijn te verlichten en zelfs ziekten te genezen of te voorkomen. Zelfs vandaag de dag zijn we ons terdege bewust van de vele voordelen die massagetherapie biedt - afgezien van een uurtje rust en stilte aan het einde van een lange week.

Het is dan ook verrassend dat we massagetherapie nu pas echt gaan gebruiken als een methode om niet alleen lichamelijke aandoeningen te genezen, maar ook psychische aandoeningen.

Nu de dialoog rond geestesziekten meer open en ondersteund wordt, erkennen we dat geestesziekten helaas veel vaker voorkomen in de samenleving dan we wisten. We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen om psychische aandoeningen te bestrijden, en daarom is het begrijpen van de relatie tussen massage en geestelijke gezondheid een grote stap in een positieve richting.

Het groeiende probleem van geestelijke gezondheid

Het bewustzijn rond geestelijke gezondheid groeit - naarmate we ons meer bewust worden van geestelijke gezondheid en geestesziekten, denken we dat het veilig is om aan te nemen dat dit toegenomen maatschappelijke bewustzijn leidt tot een betere behandeling van degenen die lijden. Als dat het geval zou zijn, zou geestesziekte een neerwaartse trend vertonen - in feite is het verrassend genoeg het tegenovergestelde.

Psychische aandoeningen nemen toe. In feite schat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat depressie tegen het einde van het volgende decennium de meest voorkomende wereldwijde ziekte zal zijn.

Laten we voor de doeleinden van dit artikel eens kijken hoe de geestelijke gezondheid in het bijzonder Europeanen beïnvloedt.

Ontspanningsmassage tegen depressie

Geestesziekte in Europa

  • Elk jaar krijgt 1 op de 5 Europeanen te maken met een of ander psychisch gezondheidsprobleem of ziekte
  • Op 40-jarige leeftijd zal bijna 50% van de bevolking van het land een psychische aandoening hebben of hebben gehad.
  • Ongeveer 8% van de volwassenen zal op enig moment in hun leven een ernstige depressie ervaren
  • Angststoornissen 5% van de huishoudens
  • 10-20% van de jongeren heeft een psychische aandoening of stoornis
  • Slechts 1 op de 5 jongeren die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben, ontvangt deze

Dit zijn niet de statistieken die we willen horen, dus het is onze verantwoordelijkheid als samenleving om ons uiterste best te doen om oplossingen te vinden voor de geestelijke gezondheidscrisis (ja, crisis) waarmee we worden geconfronteerd.

Een techniek die nu wordt gebruikt om te helpen genezen, of op zijn minst de symptomen te verminderen bij mensen die lijden aan verschillende psychische problemen, is massagetherapie.

Massagetherapie biedt tal van voordelen voor mensen met lichamelijke aandoeningen en het is bekend dat het helpt om stress te verminderen en ons lichaam weer in balans te brengen - dus het is alleen maar logisch dat het dezelfde voordelen kan bieden aan mensen die worstelen met een psychische aandoening.

Hoe massagetherapie kan helpen

Het is zelfs bewezen dat massagetherapie mensen met een psychische aandoening op veel manieren helpt. Verschillende soorten massagetherapie blijken verschillende effecten te hebben, zoals het verminderen van symptomen, bij individuen, afhankelijk van het type psychische aandoening waarmee ze worstelen.

Twee van de meest voorkomende psychische problemen, depressie en angst, zijn twee problemen waarvan is vastgesteld dat ze veel baat hebben bij massagetherapie.

Massagetherapie voor depressie en angst

De hersenen en het lichaam zijn meer met elkaar verbonden dan we ons realiseren.

Er is een verscheidenheid aan onderzoeken gedaan, samen met het lopende onderzoek dat plaatsvindt, in een poging het verband tussen massagetherapie en psychische aandoeningen zoals depressie of angst te begrijpen.

Deze onderzoeken hebben een aantal nuttige conclusies opgeleverd met betrekking tot de vraag of massagetherapie in staat is om de symptomen die gepaard gaan met deze aandoeningen te verminderen, en hoe het dit doet.

  • Massage activeert het sympathische zenuwstelsel van de deelnemers, wat helpt bij het verminderen van angst en het verbeteren van de stemming
  • Massagetherapie activeert verschillende neurotransmitters die angst kunnen verminderen en de stresshormoonspiegels kunnen verlagen
  • Massagetherapie verhoogt de hoeveelheid "feel-good" hormonen in ons lichaam, zoals serotonine en dopamine, en vermindert tegelijkertijd de hoeveelheid cortisol, het stresshormoon
  • Massage kan veel van de stressveroorzakers factoren die we ervaren, zoals spanning, gewrichts- en spierpijn, vermoeidheid, slapeloosheid en hoofdpijn verlichten.

We wisten al dat massages ontspannend en stressverlagend waren - maar nu kunnen we zien dat ze zoveel meer zijn dan dat.

De manieren waarop massagetherapie ons zenuwstelsel en onze hormoonbalans op zo'n positieve manier verandert, maken het moeilijk om iets anders te geloven dan het idee dat het verband tussen massagetherapie en geestelijke gezondheid sterk is.

Geestesziekte brengt ons naar beneden - het creëert een wolk van negatieve gedachten en gevoelens die ons vermogen om van het leven te genieten overschaduwen. Het feit dat een massage zulke positieve chemische reacties in ons lichaam kan veroorzaken, reacties die biologisch bedoeld zijn om stress te verminderen en onze stemmingen te verbeteren, maakt massagetherapie een geweldige optie om mensen te helpen die worstelen met geestelijke gezondheidsproblemen.

Massagetherapie en acupunctuur

Het kan geen kwaad om te proberen

Velen geloven dat massagetherapie ons kan helpen onze verbinding tussen lichaam en geest te versterken en te genezen. Dit blijkt duidelijk uit de manieren waarop we hebben gezien dat massagetherapie de symptomen drastisch vermindert en de kwaliteit van leven opnieuw verbetert voor patiënten die worstelen met verschillende psychische problemen, zoals depressie of angst.

Als jij of iemand die je kent worstelt met een of andere vorm van geestesziekte, dan is massagetherapie misschien het antwoord dat je zoekt.

Praat vandaag nog met een masseur over uw zorgen en stel u open voor wat zij u te bieden hebben.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design.Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien.Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design.Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<