Wat kost een massage?

Een massage is niet alleen ontspannend, het kan ook pijn verlichten of zelfs permanent verlichten. Het wordt voornamelijk gebruikt voor nek- en rugspanning, blokkades of gewoon voor fysieke en mentale ontspanning. Het wordt uitgevoerd door massagetherapeuten of fysiotherapeuten.

Inhoud:

 1. Massage kosten
 2. Overzicht massage kosten
 3. Effecten van massages
 4. Soorten massage
 5. Massagehandvatten
 6. Klassieke massage / Zweedse massage
 7. Lymfedrainage
 8. Acupressuur
 9. Klankschaal massage
 10. Hotstone massage
 11. Vergoeding van kosten door de zorgverzekeraar

Kosten van een massage

De kosten van een massage variëren afhankelijk van de masseur, het type massage en natuurlijk de duur. U kunt zowel massages van 30, 90 minuten of meer nemen.

Kortom, je kunt zeggen dat de gemiddelde prijs van een massage rond de 1 tot 1,50 euro per minuut ligt.

Een Ayurvedische massage is vaak wat duurder

Overzicht massage

Duur van de massage en de kosten:

 • 15 minuten ongeveer 15 tot 25 euro
 • 30 minuten ongeveer 30 tot 45 euro
 • 45 minuten ongeveer 45 tot 70 euro
 • 60 minuten ongeveer 60 tot 90 euro
 • 90 minuten ongeveer 90 tot 135 euro

Effecten door massages

Een essentieel effect van massages is ontspanning. Dit geldt voor zowel de spieren als de psyche. Het lichaam kan zichzelf uitschakelen en rustiger worden, wat op zijn beurt ook de hartslag en bloeddruk verlaagt.

Bovendien verbetert het stimuleren van de relevante delen van het lichaam de bloedcirculatie, wat tal van positieve effecten heeft.

Dankzij deze effecten werken massages met tal van ziekten zoals aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals aandoeningen van de wervelkolom en blokkades, aandoeningen van de luchtwegen, neurologische aandoeningen en stress gerelateerde symptomen.

Er zijn echter ook ziekten waarbij een massage niet mag worden gebruikt, bijvoorbeeld vaatziekten.

Voetreflex massage is vaak een betaalbare massage

Soorten massages

Er zijn verschillende soorten massages.
Er zijn gedeeltelijke lichaamsmassages, zoals de meest voorkomende rugmassage, maar ook volledige lichaamsmassages waarbij bijna alle lichaamsdelen betrokken zijn.

Een directe massage behandelt precies de plaats waar een effect moet worden bereikt.

De handvatten in het schoudergebied worden expliciet gebruikt om de spanning in het schoudergebied te verminderen.
Dit omvat de klassieke massage.

Andere soorten directe massage:

 • Lymfedrainage
 • Ritmische massage
 • Shiatsu-massage
 • Thaise massage

Vergeleken met de directe massage begint de esoterische massage op andere plaatsen. Bovenal volgt de theorie dat de behandeling van bepaalde delen van het lichaam ook een positief effect kan hebben op de organen en het hele lichaam kan worden bereikt. Reflexbogen en energielijnen, de zogenaamde meridianen, worden gebruikt om de impulsen naar de organen over te brengen.
Een bekend voorbeeld zijn voetreflexmassages  en handreflexmassages.

Andere voorbeelden van esoterische massages:

 • Acupressuur
 • Ayurvedische massage
 • Klankschaal massage
 • Hotstone-massage

Massage grepen

De meeste massagetechnieken gebruiken meestal de volgende handvatten:

 • Het effleurage, de zogenaamde deletie. Het dient voornamelijk om te ontspannen aan het einde van de massage en om te ontspannen tussen hardere grepen.
 • De Petrissage, het kneden wordt voornamelijk gebruikt voor het loslaten van spanning. Dit wordt gedaan door te kneden en druk uit te oefenen op de getroffen gebieden, wat ook de bloedcirculatie verbetert.
 • De wrijving, dat wil zeggen de wrijving, wordt in cirkelvormige bewegingen aangebracht en dient om de spieren los te maken.
 • Tapotement, het tikken, wordt meestal uitgevoerd met de platte hand of de rand van de hand. Het tikken bevordert de bloedcirculatie en slijm op de longen.
 • Trilling, trilling, is krampstillend. Net als de meeste andere handvatten is de trilling ook ontspannend.

Klankschaal massage is betaalbaar

Klassieke massage / Zweedse massage

De klassieke massage wordt ook wel Zweedse massage genoemd omdat deze is ontwikkeld door de Zweed Henri Peter Ling. Bepaalde massagehandgrepen worden gebruikt om spanning te verlichten. Het is goed voor de spieren en wordt gebruikt bij klachten aan het bewegingsapparaat. Daarbij wordt een lichte druk uitgeoefend op de betreffende gebieden. Dit wordt gedaan door borstelen, kneden, wrijven, tikken en schudden.

Lymfdrainage

Lymfedrainage wordt ook vaak gebruikt bij fysiotherapie . Het behandelt voornamelijk de lymfeklieren die vloeistoffen filteren die er doorheen stromen. Als deze functie beperkt is, kan water zich ophopen. Om dit tegen te gaan of te voorkomen, wordt lymfedrainage gebruikt. Het is bijvoorbeeld nuttig tegen acne en voor en na de operatie.

Het heeft een ontgiftende en drainerende werking. Het ontspant ook de spieren.

Acupressuur

Acupressuur lijkt erg op klassieke massage. Ze richt zich echter op bepaalde acupressuurpunten die worden behandeld in verschillende variaties van deze massagetechniek. Ze worden er bijvoorbeeld op gestoten, of er wordt een paar seconden sterke druk op uitgeoefend.

De huid wordt gerevitaliseerd en de spieren ontspannen.

Klankschaal massage

De klankschaalmassage komt uit de Aziatische cultuur.
Bij klankschaalmassage worden klankschalen van verschillende toonhoogtes op het lichaam geplaatst. Dan worden ze getrild.
Deze trillingen gaan over op het lichaam en bereiken ook interne blokkades, die kunnen worden vrijgegeven. De trilling zorgt ook voor ontspanning.

De schalen bestaan ​​meestal uit meerdere metalen. Dit zijn meestal goud, koper, ijzer, zilver, kwik, tin en lood.
Diepe ontspanning wordt bereikt met de klankschaalmassage, het verlicht de spanning en voorkomt energieblokkades.

Hotstone massage

De hot stone massage wordt, zoals de naam al doet vermoeden, uitgevoerd met hotstones. Dit zijn vulkanische basaltstenen die warmte opslaan. Ze worden verwarmd in een waterbad en vervolgens langs de ruggengraat op het lichaam geplaatst, waar ze de opgeslagen warmte afgeven. Dit bereikt en maakt ook diepere gebieden los, versnelt de bloedcirculatie en stimuleert het lichaam. Naast diepe ontspanning, verbeterde doorbloeding en spanningsverlichting, worden weefsels en bloedvaten ook versterkt.

Massage techniek, Omschrijving  en effect:

 • Klassieke massage
  • Handgrepen met verschillende bewegingen Verbetert de bloedcirculatie
   • Versterkt de bloedsomloop
 • Lymfedrainage
  • Handgrepen op de lymfeklieren
   • Aftappen en zuiveren
 • Klankschaal massage
  • Trillingsopwekking door klankschalen
   • Diep ontspannend, geeft energieblokkades vrij, harmoniseert de ademhaling
 • Hotstone massage
  • Ontspanning door verwarmde vulkanische stenen
   • Stimulerend, diep ontspannend, bloedsomloop bevorderend, versterkt weefsels en bloedvaten

Vergoeding van de kosten door de zorgverzekeraar

Massage wordt niet standaard vergoed door de zorgverzekering. Als de massage in de eerste plaats bedoeld is om te ontspannen, kunt u niet rekenen op vergoeding.

Als er een medische indicatie is en dus een doorverwijzing, kan een deel ervan worden geaccepteerd of vergoed. De hoogte van de kosten of eigen bijdrage is afhankelijk van de zorgverzekeraar en kan daar worden opgevraagd.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design.Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien.Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design.Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<