Hoe massage helpt bij marathon

Hoe massage uw trainingsdoelen voor marathons kan ondersteunen

Voorbereiden op een marathon is geen sinecure. 

Als je midden in een marathontraining zit, weet je al hoeveel er nodig is om je lichaam en geest voor te bereiden op de racedag. Effectieve marathontraining vereist veel aandacht voor voeding, uren hardlopen en voortdurend onderhoud van uw spieren, gewrichten en algehele gezondheid. Of u nu wel of geen prioriteit geeft aan dit soort zelfzorg, kan uw prestaties de dag van de dag maken of breken. 

Daarom raden we elke marathonloper aan om massage in zijn training op te nemen. Terwijl u uw lichaam en geest voorbereidt op optimale prestaties, moet massage een essentieel onderdeel zijn van uw conditionering en herstel. 

Laten we eens kijken waarom. 

Massage is een must voor marathonlopers

Voordelen van massage voor hardlopers

Massage conditioneert spieren en gewrichten. 

Hardlopen is geweldig voor je algehele gezondheid, maar marathontraining is ook zwaar voor je spieren en gewrichten. Onderzoek toont aan dat massage helpt om de spierkracht te verbeteren en de gewrichten te verzorgen, omdat ze tijdens de training constant worden belast. Het is de wetenschap achter waarom massage gunstig is voor mensen met artritis en andere gewrichtsgerelateerde ziekten. 

Het masseren van delen van het lichaam in de buurt van stijve of artritische gewrichten verbetert de bloedsomloop en vermindert ontstekingen. Deze verbeterde bloedstroom vermindert pijn en verbetert het bewegingsbereik. En zodra bewegen gemakkelijker wordt, kunt u de activiteitsniveaus verhogen, waardoor uw kansen worden verkleind om weer zittend, stijf en pijn te worden. 

Als je aan het trainen bent voor een marathon, triatlon of ander atletisch evenement, is massage misschien precies wat je nodig hebt om de gezondheid van spieren en gewrichten te behouden. 

Marathon training

Massage vermindert stress. 

Wanneer je aan het trainen bent voor een marathon, kun je verschillende vormen van stress ervaren. Het is mogelijk dat u psychologische stress voelt van de komende race of zorgen over het dagelijks leven. Je lichaam ondergaat ook enorme fysieke stress door herhaalde trainingen en bewegingen. Gelukkig pakt massage beide soorten stressoren aan. 

Terwijl je traint en de stress van het dagelijks leven ervaart, stijgt je cortisol. Wanneer je een massage krijgt, neemt het cortisol af en maakt je lichaam de feel good hormonen serotonine en dopamine aan. Dit is een van de redenen waarom je je na een massage ontspannen, kalm en misschien zelfs slaperig voelt. 

Marathon lopers over brug

Massage kan hardloopblessures helpen voorkomen of verbeteren. 

Houden strakke hamstrings je tegen van progressie? Zorgen pijnlijke heupen ervoor dat u niet volledig kunt bewegen tijdens het hardlopen? Massagetherapie pakt dit soort hardloopblessures aan en helpt nieuwe blessures te voorkomen. 

Waarom? Regelmatige massages zijn de sleutel tot het vergroten van de flexibiliteit en het verbeteren van de prestaties. Massage stuurt de bloedstroom naar gebieden waar uw massagetherapeut druk en beweging uitoefent, waardoor de mobiliteit binnen uw spieren en gewrichten vrijkomt. Dit verbetert op zijn beurt niet alleen je hardloopprestaties, maar voorkomt ook blessures die optreden zonder goed onderhoud.

Om deze reden moedigen we hardlopers aan om regelmatig een sportmassage te ondergaan. Net als andere massages manipuleert sportmassage zachte weefsels, waaronder pezen, ligamenten, spieren en fascia. Maar het gaat nog een stap verder door diep weefselwerk, geassisteerd rekken en andere ontstekingsremmende technieken op te nemen. Tijdens een sportmassage evalueert uw therapeut uw flexibiliteit en spanningsniveaus. Vervolgens werk je door een reeks geleide rekoefeningen om de spierspanning te verminderen en het bewegingsbereik te vergroten. 

De gerichte aanpak verbetert de algehele functie aanzienlijk en vermindert uw kans op toekomstige verwondingen. 

Marathon lopers langs weg

Massage vermindert ontstekingen en helpt bij het herstel van het lichaam.

Als je je ooit gezwollen of opgezwollen voelde na een intensieve training, is daar een reden voor.

De meeste inspannende activiteiten, vooral intensieve oefeningen zoals marathontraining, veroorzaken tijdelijke ontstekingen in het lichaam. Wanneer u uw spieren traint tijdens zware inspanning, veroorzaakt dit microscheurtjes en een ophoping van melkzuur. Als uw training intensief is, heeft u mogelijk een snellere energieproductie nodig dan uw lichaam zuurstof kan leveren. Bijgevolg vertrouwt het op melkzuur als brandstof tijdens inspannende activiteit, en uiteindelijk vermoeit het zich. Dit leidt, naast de beschadigde microvezels, tot spierpijn en spierontsteking. 

U kunt zich niet alleen gezwollen voelen na een lange duurloop, maar u kunt ook last krijgen van pijnlijke spierkrampen of spasmen. Dit is een teken dat je lichaam ontstoken is. Uiteindelijk, als je herstelt, zullen de microtranen zich herbouwen om sterkere spieren te vormen, maar niet zonder de juiste voeding, rust en zorg. Gelukkig voor sporters is wetenschappelijk bewezen dat massage ontstekingen vermindert. 

Met name diepe weefselmassage oefent de juiste hoeveelheid druk uit die nodig is om stijve spieren te herstellen, knopen los te maken en de bloedsomloop te vergroten. Massagetherapeuten gebruiken deze technieken vaak als hardlopers herstellen van marathons, triatlons en algemene training. 

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<