Waarom sportmassage positieve invloed heeft
16 november 2022 
in Tips

Waarom sportmassage positieve invloed heeft

Drie redenen waarom sportmassage therapie een positieve invloed heeft op uw prestaties

Sportmassage therapie is essentieel voor actieve personen als het gaat om het verminderen van stress op gewrichten en spieren, het verbeteren van prestaties en het voorkomen van blessures. Het is aan te raden dat atleten en andere actieve personen regelmatige sportmassages in hun trainingsregime of levensstijl op te nemen om de prestaties en het uithoudingsvermogen positief te beïnvloeden.

Sportmassage verschilt voor een groot deel van een “klassieke” massage door de focus op bepaalde stressgebieden. In plaats van zich te concentreren op het hele lichaam, besteedt Sportmassage speciale aandacht aan gebieden die gevoelig zijn voor blessures en/of spanningen door middel van lichaamsgerichte technieken. Hoewel dit er anders uit kan zien, afhankelijk van het type sport of activiteit dat je doet, blijft het doel hetzelfde: positieve resultaten verbeteren zodat je kunt blijven doen waar je van houdt.

Sportmassage kan voor of na lichamelijke activiteit worden uitgevoerd, maar ook routinematig voor zelfzorg. Hier zijn slechts enkele van de voordelen van sportmassage:

1. Sportmassage vermindert opgebouwde spanning en pijn

Sportmassage en pijn

Een veelvoorkomend probleem dat optreedt bij atletische personen is iets dat spierpijn met vertraagde aanvang ontstaat. Dit gebeurt een dag of twee na een training en lichamelijke symptomen kunnen variëren van ernstige pijn/gevoeligheid tot een verminderd gewrichtsbereik en kortdurend verlies van spierkracht. Spierpijn of andere vormen van acute pijn of spanning kunnen van invloed zijn op hoe u zich voelt, en als u zich niet op uw best voelt, kunnen uw prestaties een deuk oplopen.

Sportmassage richt zich op verschillende delen van het lichaam die de meeste spanning voelen, terwijl het ook eventuele spierstijfheid en strakheid behandelt. Door bepaalde druk op het lichaam uit te oefenen, kan de bloedcirculatie toenemen, waardoor de spieren ontspannen en pijn wordt verlicht. Door deze gerichte aandacht te krijgen, heeft het lichaam de kans om sneller te herstellen en spelen spierpijn geen rol bij toekomstige prestaties.

2. Sportmassage verbetert de flexibiliteit en beweging

Sportmassage en flexibiliteit

Sportmassage kan sporters ook helpen voorafgaand aan een evenement. Rekken vóór lichamelijke activiteit heeft een grote invloed op de flexibiliteit en het bewegingsbereik in gewrichten, wat gespannen of stijve spieren helpt voorkomen. Als je een massage krijgt voor een evenement, krijgen je spieren de voordelen van stretching, maar op manieren die je niet altijd alleen kunt doen. De verschillende massagetechnieken die op spieren worden toegepast, kunnen de drukopbouw in de meest gebruikte gebieden verminderen, wat kan resulteren in betere prestaties in situaties met hoge intensiteit.

Het strekken van spieren en zachte weefsels door sportmassage zorgt voor ontspanning en verzachting. Hierdoor kan de temperatuur in deze gebieden stijgen, wat zorgt voor meer elasticiteit en minder beperking. Meer mobiliteit betekent een grotere kans op betere prestaties.

3. Sportmassage verbetert de geestelijke gezondheid

Sportmassage en geestelijke gezondheid

Massages staan bekend als zeer ontspannend en dat geldt ook voor sportmassage. Omdat geestelijke gezondheid net zo belangrijk is als lichamelijke gezondheid, zou het beoefenen van ontspanningstechnieken een belangrijke rol moeten spelen in uw routine. Het ontvangen van een sportmassage voor een wedstrijd of optreden zal je helpen om in de juiste flow te komen, omdat massagetherapie de serotonine (ons stemmingsregulerende hormoon) en dopamine (ons "gelukkige hormoon") niveaus met 30% kan verhogen! Het kan ook de bloeddruk verlagen, wat ook helpt bij het verbeteren van je humeur voor een wedstrijd of evenement.

Massagetafel Design is leverancier van ergonomische massagetafels van hout. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<