Tips
Relax Sensation Benelux
Tips
07/14/2021
4 min
0

De 10 beste massagegrepen

07/14/2021
4 min
0

Spanning loslaten: de 10 beste massagegrepen

Het verlichten van spanning is heel eenvoudig met deze massagetechnieken. Dit zijn de tien beste massagegrepen voor alle soorten spanning.


Laat spanning los met deze massagetechnieken en massagegrepen

Hoe masseer je spanning weg? Met onze massagetechnieken voor zelf- en partnermassage kun je spanningen verlichten. Van massagetechnieken voor de rug, over de schouders tot de heupen.

1: Drukken


Fronsen en spanningshoofdpijn gaan meestal hand in hand. Dit helpt: Kruis je vingers en plaats je duimen op de brug van je neus. Oefen wat druk uit en trek je duimen omhoog richting je voorhoofd. Herhaal zes keer. De massage ontspant het gezicht en kan fijne lijntjes tegengaan.

2: Kneed spieren


Leg een hand op de tegenovergestelde schouder. Voel het schoudergebied voor verharding. Voel je iets? Hier zijn vooral kleine knobbeltjes te vinden. Druk ze ongeveer een minuut met je middelvinger in, net genoeg om ze een beetje pijn te doen. Buig je hoofd afwisselend naar rechts en links.

3: Wrijven


Een kleine massage is ook goed voor gestreste handen: wrijf de duim van de tweede hand in kleine spiralen van de vingergewrichten naar de pols. Veeg vanaf daar iets terug. Van kant wisselen. Herhaal drie keer. Tip: Gebruik pure kokosolie voor de massage. Dit heeft een regenererend effect, verzorgt handen en vingernagels.

4: Plukken


Buikpijn en indigestie kunnen voorzichtig worden weggeplukt. Neem hiervoor een huidplooi op de onderbuik tussen duim en wijsvinger, pluk deze voorzichtig en laat los. Dit stimuleert de bloedsomloop en verlicht krampen. Dagelijks plukken helpt de buikwand strakker te maken.

5: Rollen

Rollen

Nekspanning kan gemakkelijk en comfortabel worden verlicht met een massageroller. De apparaten zijn er in verschillende vormen. De balletjes zorgen voor een zachte druk die het weefsel vitaliseert, spanning loslaat, de spieren losmaakt en de bloedsomloop stimuleert. Door de eenvoudige toepassing kun je jezelf masseren zonder de andere arm te verkrampen.

6: Kneden


Stress en hectiek van alledag zijn voor velen verontrustend. Snelle hulp tussendoor: kneed voorzichtig met duim en wijsvinger de plooi van de linker oorschelp. Van kant wisselen. Dat kalmeert en ontspant.

7: Wielen


Pijnlijke benen kun je voorzichtig verlichten met een cellulitisroller. Rijd gewoon met het stekelwiel over je dijen. Na enkele minuten wordt de huid voorzien van rozig bloed en wordt de spanning losgelaten. Ook goed tegen sinaasappelschil.

8: Doorhalen


Het schoudergebied en de armen worden vaak bijzonder zwaar belast - het resultaat is spanning. Masseer zachtjes van de basis van de nek tot de ellebogen met de zachte druk van de hele hand. Herhaal meerdere keren.

9: Maak de nek los


De wijsvinger en duim van één hand masseren zachtjes de spieren langs het schedelbot - van buiten naar binnen. Schuif vervolgens je vingers langs de ruggengraat. Herhaal de twee handvatten elk vier keer.

10: Cirkels maken

Circels draaien

Plaats de middel- en wijsvinger van beide handen op de linker- en rechterslaap. Waarschuwing: dit gebied is erg gevoelig. Wees dus voorzichtig en oefen nauwelijks druk uit tijdens het masseren. Beweeg je vingers voorzichtig in kleine cirkels. Na een paar seconden voelt het alsof de bovenkant van de schedel een klein beetje omhoog komt- en ontspanning treedt in. Een halve minuut is voldoende voor deze oefening.

Massage is meer dan het verlichten van spanning

Miljoenen sensorische cellen op onze huid rapporteren het contact rechtstreeks aan de hersenen. Daar veroorzaken ze meerdere reacties tegelijk: Stress, spanning en angsten worden verlicht, pijn wordt verlicht en het immuunsysteem wordt versterkt. Massage heeft verschillende positieve effecten op onze mentale en fysieke gezondheid.

Het loont daarom de moeite om iets goeds voor jezelf te doen met een massage of je partner te verwennen met de nieuw aangeleerde massagetechnieken.

Reacties
Categorieën
<