De administratieve atleet: kantoorpersoneel en massagetherapie
28 september 2022 
in Tips

De administratieve atleet: kantoorpersoneel en massagetherapie

De administratieve atleet: kantoorpersoneel en massagetherapie

Kantoormedewerkers en massagetherapie

Kantoormedewerkers hebben net zoveel massagetherapie nodig als sporters. Misschien meer!

Het lijkt fysiek niet moeilijk, toch? Je zit acht uur per dag achter een computer. Misschien loop je naar de lunch, of door de gang naar een vergadering, maar dat is het dan ook. Nu vraag je je af, hoe kan dit schadelijk zijn voor je lichaam?

Het antwoord: dat is het, en om vele redenen.

Omdat het waar is, begint men zich enigszins bewust te worden van de risico's van een slechte houding. Maar ook als je een ergonomisch correcte stoel en werkplek hebt, blijven de risico's groot. Het is gewoon een kwestie van te veel uren zonder volledige beweging. Het is onvermijdelijk dat je naar de computer begint te leunen en onderuitgezakt in je stoel gaat zitten. Dit legt een verhoogde druk op uw onderrug en nek - het is onvermijdelijk. En als je dag na dag dezelfde fouten herhaalt, kan de structuur van je lichaam veranderen, waardoor er op de lange termijn meer uitlijning ontstaat. Ronde schouders, aanscherping van de borstspieren en meer aanhoudende pijn zijn enkele van de eerste tekenen die u zult opmerken.

Gelukkig is er een manier om ermee om te gaan: reguliere massagetherapiebehandelingen.

Voordelen zijn onder meer:

  1. Stress verminderen
  2. Verbeterde circulatie
  3. Verbeterde houding
  4. Minder hoofdpijn
  5. Verminderde spierspanning en pijn

Naast massagetherapie profiteert u van rekoefeningen, bewegingsoefeningen, goede voeding en gewoon elke dag de tijd nemen om uw lichaam te laten ontspannen en ontspannen.

Een professionele geregistreerde massagetherapeut kan niet alleen de massagetherapie bieden die u nodig heeft, maar zal ook met u samenwerken om uw eigen zelfzorgprogramma te ontwikkelen om uw lichaam op één lijn te houden en vrij van stress en pijn.


Graag schrijven wij blogs voor u over Relax Sensation Benelux en onderwerpen die daarbij passen. Wij waarderen het zeer als u reageert op de blogs.
Reactie plaatsen
<