Top 5 redenen waarom mensen een massage nemen
29 december 2021 
in Tips

Top 5 redenen waarom mensen een massage nemen

Top 5 redenen waarom mensen een massage nemen

Veel mensen nemen een massage om lichamelijke en geestelijke gezondheidssymptomen aan te pakken. Onderzoekers van de American Massage Therapy Association (AMTA) hebben aangetoond dat massage meer is dan alleen een luxe. Tegenwoordig zien de meeste mensen massagetherapie als een waardevolle gezondheids- en welzijnspraktijk. Hier zijn de top vijf redenen waarom een persoon een massage zou kunnen zoeken:

Reden 1: Stressvermindering, Ontspanning

Massage voor stressvermindering:  een team van onderzoekers van het Australische Orygen Research Center ontdekte dat mensen die dagelijkse massagetherapie kregen samen met standaardbehandelingen voor angst meer positieve resultaten hadden dan degenen die alleen standaardzorg kregen. Deelnemers aan de studie die massages kregen, rapporteerden lagere niveaus van angst, vijandigheid en depressie dan die in de andere groep. Het onderzoeksteam constateerde ook lagere hartslagen en cortisolspiegels in de massagegroep dan in de controlegroep.

Massage voor ontspanning:  Massage kan mensen helpen ontspannen, zelfs in tijden van hoge stress. Een studie onderzocht 30 patiënten in een hospice die langzame rugmassages kregen. Deze patiënten vertoonden veel voorkomende tekenen van ontspanning, zoals een lagere bloeddruk, een tragere hartslag en een hogere huidtemperatuur. Massage voor hospices kan een kosteneffectieve, aanvullende behandeling zijn om ontspanning en kwaliteit van leven te vergroten.

Ontspanningsmassage

Reden 2: pijnverlichting en -beheer

Massage voor pijnverlichting:  een onderzoeker van het Crocker Institute in South Carolina ontdekte dat massage onmiddellijk positieve effecten had op mensen met musculoskeletale pijn. Na slechts één massagesessie van een uur voelden 116 cliënten die voor het eerst kwamen minder lichamelijke pijn. Ze meldden ook een verlichting van negatieve emoties rond de pijn.

Massage voor pijnbeheersing:  in een overzicht van veel eerdere onderzoekspapers benadrukte een team van Italiaanse en Oostenrijkse onderzoekers de rol van massagetherapie bij pijnverlichting voor kankerpatiënten in een gevorderd stadium. De onderzoekers onderzochten vijf experimenten op het gebied van massage en pijnverlichting; in vier van deze onderzoeken vonden ze dat massage de pijn aanzienlijk verminderde.

Reden 3: Pijn, stijfheid en spasmen

Massage voor pijn:  Onderzoekers van het Deense Nationale Onderzoekscentrum voor de Werkomgeving bestudeerden een groep van 22 gezonde mannen om de effecten van massage op aan gewichtheffen gerelateerde pijn te begrijpen. Ze vroegen de mannen om 10 sets (van elk 10 herhalingen) van de deadlift met stijve benen te doen, om spierpijn te veroorzaken. Deelnemers aan de studie die 10 minuten rolmassage kregen, ervoeren een significante vermindering van de hamstringpijn.

Massage voor flexibiliteit:  in 2011 voerde een massagetherapeut uit Texas een case study uit van een vrouw met spondylitis ankylopoetica (AS), een reumatische aandoening die ontstekingen in de wervelkolom en gewrichten veroorzaakt en kan leiden tot fusie van de wervels. Deze lichaamswerker observeerde verbeteringen in de flexibiliteit van de patiënte, vermindering van haar pijn en minder vermoeidheid. De case study benadrukte het potentieel van massage als aanvullende behandeling voor AS-patiënten.

Massage voor spasmen/krampen:  Een groep deskundigen van de Case Western Reserve University bestudeerde een groep van 26 nierdialysepatiënten die last hadden van krampen in de benen (een veelvoorkomende bijwerking van dialyse). Sommige studiedeelnemers kregen beenmassage van 20 minuten tijdens hun dialysebehandelingen (drie dagen per week gedurende twee weken); anderen kregen reguliere zorg. Degenen die massages kregen, rapporteerden een vermindering van krampen, zowel tijdens hun dialysebehandelingen als thuis.

Pijnherstel massage

Reden 4: herstel en revalidatie van blessures

Massage voor herstel van spierblessures:  Veel mensen gebruiken massagetherapie om spierblessures aan te pakken en hersteltijden te versnellen. Onderzoek naar het potentieel van massagetherapie om spiergenezing te bevorderen heeft enkele veelbelovende resultaten opgeleverd. Een team van de Ohio State University bestudeerde een groep konijnen die mechanische massages kregen na overbelasting en beschadiging van hun beenspieren. Deze onderzoekers vonden massagetherapie direct na spierbeschadiging het grootste positieve effect op spierkracht (kracht) en oedeem (zwelling). Massage verminderde ook het aantal immuuncellen van de konijnen in deze spieren, evenals hun ontstekingssnelheid.

Massage voor revalidatie:  een team van de Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences in Iran bestudeerde een groep mensen met multiple sclerose die gedurende een periode van vijf weken 15 massagesessies kregen. Ze zagen significante toenames in de dynamische balansvaardigheden en loopsnelheden van de deelnemers aan de studie, evenals een substantiële vermindering van pijn. Het team ontdekte dat massage grotere voordelen had dan oefentherapie, hoewel ze ook de blijvende waarde van lichaamsbeweging benadrukten. De studiedeelnemers deden het iets beter wanneer ze de twee therapieën (massage en lichaamsbeweging) tegelijkertijd gebruikten.

Massage voor kanker

Reden 5: Verwennerij en ontspanning

Massage voor plezier:  een onderzoeksteam van de University of Hertfordshire en University College London ontdekte dat langzame, zachte aanraking iemands zelfgevoel kan versterken. In een onderzoek onder 52 gezonde volwassenen ontdekten ze dat zachte, langzame aanraking niet alleen plezierige sensaties veroorzaakte, maar ook een hoge mate van belichaming produceerde (lichaamseigendom). Aangeraakt worden versterkte de interoceptiesignalen van de studiedeelnemers (hun innerlijke tastzintuigen). Deze signalen versterken de relatie tussen lichaam en geest die bekend staat als het 'zelfgevoel'.

Degenen die massagetherapie krijgen voor verwennerij, ontspanning of gewoon om zich goed te voelen, krijgen nog steeds essentiële gezondheidsvoordelen. Mensen die genieten van de aangename sensaties van massagetherapie, zonder opzettelijk fysieke of mentale kwalen aan te pakken, kunnen hiervan profiteren door de tijd te nemen om te ontspannen en te genieten van fysieke aanraking. Wat uw reden ook is om een massage te zoeken, uw lichaam zal waarschijnlijk van de voordelen genieten.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<