Tips voor Zwangerschapsmassage
22 september 2021 
in Tips

Tips voor Zwangerschapsmassage

17 do's en don'ts van het krijgen van een zwangerschapsmassage

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunt u zich laten masseren. Houd echter rekening met het volgende om complicaties te voorkomen:

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je een massage krijgen terwijl je zwanger bent. Het is therapeutisch, kan je helpen te ontspannen en beter te slapen. U moet echter het volgende in gedachten houden.

Zwangerschapsmassage is ontspannen

 1. Uw massagetherapeut moet goed zijn opgeleid in de technieken van het geven van een zwangerschapsmassage.
 2. Vermijd een massage in het eerste trimester, omdat dit het risico op een miskraam kan vergroten.
 3. U kunt voor uw massage een zachte vochtinbrengende crème of kokos/olijf/saffloer/druivenpit of mosterdolie gebruiken.
 4. Sommige vrouwen zijn allergisch voor bepaalde massageoliën. Het is dan aan te raden om een test van de olie op je huid te doen voordat je gaat masseren.
 5. Vermijd het gebruik van bepaalde oliën zoals rozemarijn, oregano, pepermunt, tijm en salie, omdat deze kunnen leiden tot samentrekkingen van de baarmoeder.
 6. Vermijd het indrukken van bepaalde drukpunten in uw polsen en enkels, omdat het masseren ervan de baarmoeder kan stimuleren om samen te trekken.
 7. Een zijligging is het meest comfortabel, vooral in het tweede en derde trimester. Gebruik voor de buikligging alleen  massagetafels met een uitgebalanceerde ondersteuning voor de zwangere buik. Omdat de buik ongesteund kan hangen en uitrekken van de baarmoederbanden kan veroorzaken.
 8. Beëindig de massage als u zich licht in het hoofd voelt, misselijk wordt of als u de massage niet prettig vindt.
 9. Begeleid de massagetherapeut met betrekking tot de druk tijdens het masseren. Vraag hen om zachte bewegingen of zoveel druk uit te oefenen als voor u comfortabel is om te ontspannen.
 10. Als u diabetes of hoge bloeddruk heeft, neem dan contact op met uw arts voordat u een zwangerschapsmassage krijgt.
 11. Een Zweedse massage wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap, omdat deze mild is en tot doel heeft de spierspanning te ontspannen, de bloedcirculatie te verbeteren en gewrichts- en rugpijn te verlichten.
 12. Als alternatief kunt u uw partner vragen u te masseren - vooral uw schouders, rug, armen en benen. Zachte strelingen op je buik zijn geweldig om als ouders een band met je ongeboren baby te krijgen.
 13. Een zelfmassage samen met een langzame ontspannen ademhaling gedurende een paar minuten voordat je in bad gaat, zal je helpen om contact te maken en een band met je baby te krijgen.
 14. Pas op voor symptomen van bloedstolsels en spataderen.
 15. Een zwangerschapsmassage duurt ongeveer een uur. U kunt er echter voor kiezen om er een voor een kortere duur te hebben, afhankelijk van uw comfort.
 16. Vermijd een zwangerschapsmassage als je een hoog risico op een miskraam hebt.
 17. Neem geen massages als u een huidletsel, open wonden, huidinfectie of eczeem heeft.

Geniet van je zwangerschapsmassage

Of u nu een massage krijgt van een professional, uw partner of uzelf een massage geeft, het moet ontspannend, rustgevend en verjongend zijn.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design.Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien.Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design.Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<