Onderhoud voor uw massagetafel
22 februari 2023 
in Tips

Onderhoud voor uw massagetafel

Vijf tips voor een mooie uitstraling van uw behandeltafel

massage-tafel gepatenteerd hoofdgedeelte

Hier zijn vijf tips om de bekleding van de behandeltafel te verzorgen. Regelmatig onderhoud, zelfs bij consistent gebruik dag in dag uit, zal u helpen een lange en productieve levensduur van de massagetafel in uw praktijk te garanderen.

1. Maak je massagetafel regelmatig schoon

massagetafel PRO

Regelmatig schoonmaken is in meerdere opzichten belangrijk. Door strikte normen te handhaven, wordt de verspreiding van ziekten voorkomen, wat vooral voor ouderen of patiënten met een onderdrukt immuunsysteem erg belangrijk is. Tegelijkertijd is de netheid van de praktijk vaak de doorslaggevende factor of de patiënten/cliënten tevreden zijn en voor verdere behandeling komen. We raden aan om regelmatig schoon te maken met alleen een mengsel van zeep en water en vergeet niet om het volledig te laten drogen. 

2. Verwijder de vlekken

Massagetafel Pro Beauty


Regelmatige reiniging van de behandeltafel voorkomt vlekken die met de dag hardnekkiger worden en het uiterlijk van de tafel bederven. In massage- of schoonheidsstudio's komt het vaak voor dat er druppels olie of een ander cosmetisch product op de bekleding terechtkomen. Deze vlekken moeten zo snel mogelijk worden verwijderd met een mengsel van zeep en water. Ook moeten eventuele bloeddruppels onmiddellijk worden verwijderd, maar met koud water.

3. Niet gebruiken

voordelen-massage-tafel-vario

Alle behandelaars en ander personeel in uw massagestudio, schoonheidssalon of fysiotherapiepraktijk dienen bekend te zijn met de verzorging van de bekleding. Schuurmiddelen, oplosmiddelen, aceton of zuren mogen niet worden gebruikt, omdat deze de bekleding kunnen beschadigen.

4. Desinfectie

desinfecteer massagetafel

Sinds de epidemie is desinfectie nog belangrijker geworden. De bekleding moet vóór de desinfectie volledig worden gereinigd en gedroogd. 

5. Accessoires ter ondersteuning van de hygiëne

Denk bij het kopen van een behandeltafel aan accessoires die een goede hygiëne ondersteunen. Het toevoegen van een rolpapierhouder zorgt ervoor dat er snel een schone ruimte klaar staat voor al uw klanten en dat de bekleding wordt beschermd. Een PVC-hoes voor het beengedeelte is vooral handig als uw klanten op tafel gaan zitten zonder hun schoenen uit te doen. Dit kan met name van belang zijn bij gecombineerd gebruik van behandeltafels.

Graag schrijven wij blogs voor u over Relax Sensation Benelux en onderwerpen die daarbij passen. Wij waarderen het zeer als u reageert op de blogs.
Reactie plaatsen
<