Trudy de Jonge: Van Zorgmedewerker tot Massagetherapeut
25 september 2023 

Trudy de Jonge: Van Zorgmedewerker tot Massagetherapeut

Trudy de Jonge: Van Zorgmedewerker tot Massagetherapeut

Stel je eens voor: Trudy de Jonge, een vrouw geboren in 1972, met een schat aan ervaring in de zorg sinds 1989. Haar reis begon als zorgmedewerker, maar in 2019 koos ze voor een nieuwe weg: ze besloot zich om te scholen tot massagetherapeut en startte haar eigen massagepraktijk.

Wat Trudy zo bijzonder maakt, is haar hart voor zorgmedewerkers en mantelzorgers. Ze begrijpt de druk en zorgen die ze dagelijks ervaren en biedt daarom speciale kortingen op haar behandelingen om hen een welverdiende vorm van ontspanning te bieden.

Trudy streeft voortdurend naar professionele groei en kennisuitbreiding. Haar behandelingsaanbod blijft evolueren.

Trudy bij haar Relax Sensation massagetafelTrudy de Jonge bij haar Relax Sensation PRO massagetafel

Laten we eens kijken naar enkele van de opleidingen en modules die Trudy al heeft voltooid:

  • Klassieke massage I & II: De basis van ontspanningsmassage.
  • Sportmassage (NGS-gecertificeerd): Voor atleten en sportliefhebbers die herstel en ontspanning nodig hebben.
  • Bindweefselmassage: Een diepere massagevorm die helpt bij spierspanning.
  • Oedeemtherapie/Manuele Lymfe Drainage: Voor de behandeling van vochtophoping.
  • Stoelmassage: Ideaal voor snelle ontspanning, vooral voor drukbezette zorgmedewerkers.
  • Haptische massage: Een intuïtieve benadering van massage.
  • Hoofdpijnklachten: Specifieke technieken om hoofdpijn te verlichten.
  • Nek- en schouderklachten: Gerichte massage voor deze veelvoorkomende probleemgebieden.
  • Rugklachten: Verlichting bieden aan rugproblemen.
  • Cupping: Een oude techniek om spierspanning te verminderen.
  • Massage bij Fibromyalgie: Aangepaste massage voor mensen met deze aandoening.
  • Dorn: Een holistische benadering van wervelkolomcorrectie.
  • Ayurvedische massage: Geïnspireerd door de eeuwenoude Indiase geneeskunde.
  • Voetreflexmassage: Masseren van drukpunten op de voeten voor algehele ontspanning en genezing.

En Trudy's reis stopt hier niet. Ze heeft nog veel meer scholing gepland.

Je ligt tijdens de massage comfortabel, bedekt onder een zachte doek of deken. Alleen het te behandelen lichaamsdeel wordt blootgesteld, en afhankelijk van de massage kun je op je buik of rug liggen.

Na de massage is hydratatie essentieel, en daarom krijg je na afloop een groot glas water en kun je rustig aankleden. Na de behandeling bespreken jullie de massage nog even na en kan er een nieuwe afspraak worden ingepland.

De Relax Sensation PRO massagetafel in de praktijkruimte van Momentum Massagetherapie

Ontspanningsmassage (Klassieke - of Zweedse massage)

Een van de meest bekende vormen van ontspanningsmassage is de Klassieke of Zweedse massage. Deze massage wordt uitgevoerd met massageolie op de blote huid en duurt standaard 60 minuten, maar langere afspraken zijn mogelijk.

Tijdens deze massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, wat leidt tot ontspanning van het lichaam en verbeterde bewegingsvrijheid. Het helpt ook bij de opname van voedingsstoffen in de spieren en de afvoer van afvalstoffen door een betere doorbloeding.

Deze massage kan diepe ontspanning brengen, het zenuwstelsel kalmeren, het immuunsysteem versterken en toxines in het lichaam helpen loslaten. De gebruikte massagetechnieken omvatten langzame, glijdende bewegingen en kunnen ook de gewrichten masseren om de bloedsomloop te stimuleren en de ontspanning te vergroten.

Trudy in haar praktijkruimte bij de Relax Sensation PRO behandeltafel

Nek-Schouder-Rugmassage

Veel mensen ervaren pijnklachten en beperkte beweging in hun nek, schouders en rug. Deze klachten kunnen uiteenlopende oorzaken hebben, maar een massage kan vaak helpen om de klachten te verminderen.

Bij dergelijke klachten is het echter belangrijk om eerst naar de huisarts of specialist te gaan voor een goede diagnose. Als je al onder behandeling bent bij een fysiotherapeut of een andere behandelaar, is het ook raadzaam om met hen te overleggen voordat je een massagetraject start.

Trudy begint altijd met een uitgebreide anamnese en eventuele onderzoeken om een behandelplan op te stellen. Dit kan onder meer functieonderzoeken van de schouder of knie en houdingsonderzoeken omvatten.

De klachtgerichte massage kan worden gecombineerd met een algemene ontspanningsmassage om de best mogelijke resultaten te bereiken.

Momentum Massagetherapie

Trudy's praktijk voor ontspanningsmassage en massage bij pijnklachten is toegewijd aan het bieden van hoogwaardige massages. Ze heeft zelfs geïnvesteerd in de Relax Sensation PRO massagetafel, die veelzijdigheid en comfort biedt.

Deze massagetafel heeft verschillende opties, waaronder een halfzit optie voor bijvoorbeeld voetreflexbehandelingen. 

Het hoofdeinde van de massagetafel is een slimme innovatie, met een uitsparing voor het gezicht en een armleuning die automatisch omhoog komt voor extra comfort.

Met clip-on onderdelen kan de massagetafel worden aangepast aan de behoeften van de patiënt, waardoor deze zowel voor brede massages als smalle behandelingen geschikt is.

Kortom, Trudy de Jonge heeft zich ontwikkeld van een zorgmedewerker tot een deskundige massagetherapeut met een passie voor het verbeteren van het welzijn van haar klanten. Haar toewijding aan voortdurende educatie en het bieden van aangepaste behandelingen maken haar praktijk tot een geweldige keuze voor iedereen op zoek naar ontspanning en verlichting van pijnklachten.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<