Oorzaken van ischias en de holistische rol van massage
17 augustus 2022 
in Tips

Oorzaken van ischias en de holistische rol van massage

Oorzaken van ischias en de holistische rol van massage

Ischias en de rol van massage

Heeft constante pijn invloed op uw rug, heup en de buitenkant van uw been? Heeft u pijn in uw rug die erger wordt terwijl u zit? Dit zijn een handvol symptomen die gepaard gaan met ischias, een milde tot ernstig pijnlijke aandoening (meestal ernstig) veroorzaakt door een heupzenuw aandoening.

Wat is ischiaszenuw?

Het is de grootste zenuw in het menselijk lichaam die wordt gevormd door de combinatie van vijf zenuwwortels in de onderrug. De heupzenuw loopt diep in de billen, reist door de achterste dij en bereikt de hiel en zool. Het verbindt het ruggenmerg met de spieren en de huid van de dij, het been en de voet.

Deze zenuw stuurt en regelt verschillende spieren en hun functies in de onderbenen, en geeft het gevoel aan de huid in de ondervoet en het onderbeen. In verschillende gevallen is ischias geen aandoening, maar een symptoom van een andere onderliggende aandoening van de heupzenuw.

Symptomen van ischias

Het belangrijkste symptoom van ischias is een schietende pijn die overal langs de heupzenuw wordt gevoeld die van de onderrug naar de voeten in beide benen gaat. Andere symptomen zijn onder meer:

  • Pijn in uw onderrug of billen die erger wordt als u zit
  • Pijn in de heupen
  • Een branderig of tintelend gevoel langs het been of in de voeten
  • Een gevoel van zwakte in de voet of het been gepaard gaande met beperkte beweging
  • Een stekende pijn die het moeilijk maakt om op te staan

Oorzaken van ischias

Lymfedrainage en ischias zijn nauw verwant, en heupzenuw aandoening kan de werking van uw lymfestelsel beïnvloeden. De aandoening wordt veroorzaakt door verschillende aandoeningen van de wervelkolom, waaronder spinale of heupzenuw tumoren. Andere veel voorkomende oorzaken van ischias zijn:

  • Hernia's waar de demping in het kraakbeen verzwakt en scheurt als gevolg van overmatige druk. Het comprimeert de heupzenuw die pijn in de onderste ledematen en gevoelens van gevoelloosheid veroorzaakt
  • Spinale stenose is de degeneratie van de wervels van de wervelkolom die het wervelkanaal vernauwt. Het oefent extreme druk uit op het ruggenmerg en de heupzenuwwortels
  • Spondylolisthesis of een degeneratieve schijfaandoening waarbij een ruggengraatbeen of een wervel zich uitstrekt over de andere die de heupzenuwen beknelt Piriformis-syndroom is een aandoening waarbij de piriformis-spieren het onderste deel van de wervelkolom verbinden met de dijbeenderen. Het kan enorme druk uitoefenen op de heupzenuw
  • Andere belangrijke oorzaken van deze slopende aandoening zijn zwangerschap en spierspasmen in de onderrug of de billen.

Holistische therapie om ischias te behandelen

Ischias is een chronische aandoening die een uitgebreide behandeling vereist om de symptomen te elimineren en een herstellend effect te bieden. Verschillende soorten medicatie, fysiotherapie of chirurgie hebben tot doel optimale resultaten te bieden met langdurige effecten. Het proberen van een holistische massagetherapie kan echter de oplossing bieden die u zoekt, die ook andere voordelen biedt voor lichaam en geest.

Massage kan op verschillende manieren op ischias werken en is een bewezen techniek om ontstekingen te verminderen, de bloedsomloop te stimuleren om vers bloed in de onderrug, de weefsels en spieren te induceren, wat de functionaliteit van de heupzenuwen verbetert.

De massagesessies stimuleren ook het lymfestelsel om de verwijdering van gifstoffen, overtollig vocht en witte bloedcellen uit de ontstoken gebieden te reguleren. De state of the art massagetypes verbeteren en ontspannen gespannen spieren en verhogen de spiertonus en kwaliteit op de meest natuurlijke en effectieve manieren.

Exclusieve massagetherapieën

Een slechte houding kan ervoor zorgen dat de aandoening verergert, terwijl overmatig of te weinig gebruik van bepaalde spieren ervoor kan zorgen dat ze strakker worden en tot ischiaszenuwproblemen leiden.

De gespecialiseerde massagetherapeut helpt deze spieren los te maken die de tonus en kwaliteit van de omliggende spieren verbeteren om de houding te verbeteren en ischiaspijn te elimineren. U kunt kiezen voor Deep Tissue massage en andere neuromusculaire technieken die een rustgevend effect hebben op ontstoken spieren. Als alternatief kan een hotstone-massage in combinatie met andere technieken werken om gespannen spieren op natuurlijke manier te verlichten zonder bijwerkingen.


Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design.Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien.Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design.Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<