Massage voor juveniele artritis

Massagetherapie om symptomen van juveniele artritis te verlichten

Juveniele artritis massage

Juveniele artritis verwijst naar de reeks auto-immuun- of ontstekingsaandoeningen die kinderen en adolescenten onder de 16 jaar treffen. Momenteel ervaren bijna 300.000 kinderen in de Verenigde Staten een bepaalde ziekte onder de paraplu van juveniele artritis, waaronder juveniele lupus, de ziekte van Kawasaki, fibromyalgie, idiopathische artritis en anderen. Naarmate er meer informatie over deze problemen naar boven komt, blijft het bewijs het gebruik van alternatieve therapieën ondersteunen, zoals massage, om symptomen aan te pakken en de kwaliteit van leven van de getroffen mensen te verbeteren.

Symptomen en effecten van juveniele artritis

Afhankelijk van de diagnose kunnen verschillende vormen van juveniele artritis (JA) de gewrichten, spieren, organen, bindweefsel en huid aantasten. JA kan heel moeilijk te diagnosticeren zijn - er is geen enkel onderzoek of bloedtest die kan onthullen welk type een persoon heeft. Een arts zal waarschijnlijk een specifieke test aanbevelen, afhankelijk van de symptomen van een kind.

Elk van de verschillende reumatische aandoeningen die verband houden met JA zal op verschillende manieren tot uiting komen. Juveniele idiopathische artritis (JIA), de meest voorkomende vorm, wordt idiopathisch genoemd omdat het geen bekende oorzaak of voorspelbaar begin heeft. Symptomen lijken op die van artritis die vaak oudere personen treft: gewrichtsontsteking, veranderingen in de botstructuur en ongemak of pijn.

JIA kan gepaard gaan met oogontsteking (oligoarticulaire JIA), psoriasis op de huid rond de gewrichten (juveniele artritis psoriatica), koorts en uitslag (systemische JIA) of andere problemen die wijzen op verschillende vormen van JA. Net als JIA omvat de ziekte van Kawasaki een ontsteking van de gewrichten, maar wordt ook gekenmerkt door een ontsteking van de bloedvaten en kan leiden tot hartaandoeningen. Hoewel lupus niet vaak voorkomt bij kinderen en adolescenten, kan het de huid, longen, bloedvaten, gewrichten, hersenen en nieren aantasten en mogelijk schade aanrichten aan bijna elk orgaansysteem in het lichaam.

Ongeacht de manier waarop artritis zich manifesteert of de symptomen die worden ervaren, het kan een aanzienlijke invloed hebben op de adolescentiejaren en het latere leven van een kind, evenals op het leven van de familie en geliefden van het kind. Getroffen kinderen hebben een grotere kans om school te missen en minder deel te nemen aan sport of lichamelijke activiteiten, wat problemen kan verergeren, aangezien is aangetoond dat inactiviteit de symptomen van artritis verergert. Ze kunnen ook psychologische en sociale problemen ervaren, zoals depressie, een laag zelfbeeld of negatief beïnvloede relaties met leeftijdsgenoten.

Behandelingsopties voor kinderen met juveniele artritis

Er is geen remedie bekend voor JA, maar remissie is mogelijk met vroege detectie en proactieve behandelmethoden. Onderzoekers raden aan zoveel te bewegen als het vermogen van het kind toelaat, regelmatig rekken, goede voeding, fysiotherapie en ergotherapie. In extreme gevallen kunnen spalken, orthesen en chirurgie helpen om groeiverschillen veroorzaakt door JA te corrigeren.

Complementaire therapieën, waaronder massage en andere vormen van lichaamswerk, zijn effectief gebleken bij kinderen en adolescenten. In feite kunnen mensen met artritis van elke leeftijd baat hebben bij lichaamswerk, zolang de symptomen niet acuut zijn en er geen complicaties optreden die aanrakingstherapie uitsluiten.

Massage- en lichaamswerktherapieën voor JA

Kinderen die slechts 15 minuten per dag massage kregen, vertoonden verbeteringen in verminderde pijn gerelateerd aan artritis. Ze ervoeren ook minder stress en angst als gevolg van massage. In dit onderzoek dienden ouders de massage toe, dus de therapie was kosteneffectief en efficiënt voor gezinnen. Een professionele massage kan grondiger en uitgebreider zijn.

Een lichaamswerktherapeut kan bijna elke modaliteit kiezen om JA aan te pakken, hoewel de meeste therapieën niet zijn geïndiceerd voor directe lokale toepassing. Met andere woorden, de therapeut zal waarschijnlijk niet de knokkels masseren als een kind artritis heeft aan de handen, maar zal een methode gebruiken die het lymfestelsel en het immuunsysteem ondersteunt voor meer algemeen comfort en gewrichtsdecompressie.

Verschillende soorten hydrotherapie , waaronder zowel warmte- als koudetherapie, kunnen helpen bij het verlichten van pijn en ongemak veroorzaakt door artritis. Warme kompressen en ijspakkingen kunnen rechtstreeks op artritische delen van het lichaam worden aangebracht, of individuele lichaamsdelen kunnen worden ondergedompeld in een contrastbad (afwisselend in warm en koud water) om pijn te verlichten en ontstekingen te verminderen.

Contra-indicaties van massage voor JA

Massage of lichaamswerk gericht op het specifieke gebied dat door artritis is getroffen, kan mogelijk de pijn doen toenemen of de symptomen verergeren tijdens opflakkeringen en wordt niet aanbevolen. Personen die typen JA hebben die de huid aantasten of irritatie en ontsteking veroorzaken, moeten overwegen hun arts te raadplegen voordat ze lichaamsbehandelingen gaan ondergaan.

Naast het verlichten van de pijn en directe symptomen van JA, bieden aanrakingstherapie en andere vormen van lichaamswerk ook voordelen door het verhogen van de niveaus van serotonine en dopamine - de chemicaliën die de stemming verbeteren. Jongeren die massage krijgen voor JA kunnen daardoor meer geluk en kwaliteit van leven ervaren, en relaties met leeftijdsgenoten en gelijktijdig voorkomende psychische problemen kunnen verbeteren.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<