Hoe kies je de juiste therapietafel?
25 januari 2023 
in Tips

Hoe kies je de juiste therapietafel?

Hoe kies je de juiste therapietafel of massagetafel?

PRO Osteo BehandeltafelRelax Sensation PRO Osteo behandeltafel

De keuze voor een therapietafel of massagetafel is een zeer belangrijke beslissing en een investering voor een professionele carrière. De volgende vragen zouden u moeten helpen om de beste keuze te maken.

Hoeveel secties moet mijn tafel hebben?

Drie sectie op de elektrische massagetafelDe Relax Sensation PRO behandeltafel heeft maar liefst drie secties

Bent u een masseur, fysiotherapeut, chiropractor? Combineer je verschillende aanpakken? Therapietafels hebben een-, twee- of meer secties en u moet kiezen op basis van uw specifieke behoeften. Masseurs en manueel therapeuten hebben een comfortabele en uniforme ondergrond nodig die patiënten comfort biedt. Sportmassages en fysiotherapie vereisen exacte patiëntposities tijdens de behandeling, wat alleen mogelijk is met meerdelige therapietafels. Chiropractie, osteopathie en andere veeleisende therapieën vereisen een therapietafel met nog meer secties. Als zodanig zorgt het voor een volledige ontspanning van het lichaam en stelt het de behandelaar in staat om gemakkelijker toegang te krijgen tot de patiënt.

Is de behandeltafel of massagetafel stabiel en wat is het draagvermogen?

Groot draagvermogen voor massagetafelRelax Sensation PRO is superstabiel en heeft een groot draagvermogen

De therapietafel moet perfect stabiel zijn zodat behandelaars sterke druk kunnen uitoefenen. Een tafel mag tijdens de behandeling niet buigen of bewegen. De basis moet stevig en stabiel zijn om uw ongestoorde prestaties en de zekerheid van uw patiënten te garanderen.

Vergeet niet te denken aan de patiënten die naar uw praktijk komen. Zijn het volwassenen of kinderen? Met een groter gewicht kunt u elke patiënt accepteren die uw hulp nodig heeft.

In hoogte verstelbaar of niet?

Hoogte verstelling van elektrisch verstelbare massagetafelRelax Sensation PRO heeft een hele elektrische hoogte verstelling

Een therapietafel of massagetafel moet het uitvoeren van behandelingen ondersteunen en tegelijkertijd helpen uw gezondheid te beschermen. Uw rug mag er niet onder lijden, aangezien uw professionele werk afhankelijk is van uw gezondheid en welzijn. Kies indien mogelijk een tafel met elektrische hoogteverstelling, dat is de eenvoudigste manier om de hoogte te verstellen. Het helpt u mogelijke schade aan uw gezondheid te voorkomen en zorgt ervoor dat uw patiënten gemakkelijk toegang hebben.

Hoe breed moet mijn massagetafel zijn?

Relax Sensation Massagetafel model Pro praktisch in gebruikRelax Sensation PRO heeft variabele breedtes voor een perfecte ergonomie

De breedte van therapietafel en massagetafels varieert van 60 tot 80 cm. Overweeg voordat u een beslissing neemt welke breedte bij uw figuur past, zodat u nog steeds gemakkelijk bij uw patiënten kunt komen en houd er rekening mee dat uw patiënten zich moeten omrollen. Vergeet niet hoe de vulling is ontworpen en gevormd. Het ligvlak is breder als de vulling in een rechte hoek is afgewerkt. De vorm voegt extra centimeters toe die er echt toe doen wanneer uw patiënten zich omrollen.

Wat zijn de belangrijkste punten van de opvulling?

dikte van het schuim is belangrijkComfortabele vulling van de Relax Sensation PRO

Het welzijn van uw patiënt staat voorop. De vulling van de therapietafel moet zeer comfortabel zijn, aangezien het succes van de behandeling ook afhangt van de ontspanning van de patiënt.

Dikte

Ondanks de schuimkwaliteit moet de vulling dik genoeg zijn, omdat patiënten vaak tijdens de hele therapie in dezelfde houding liggen. Wat betekent dat in cm? Een vulling van 6 cm dik zou voldoende moeten zijn om patiënten het nodige comfort te bieden. Als u meer dan 6 kiest, probeer het dan uit als het ligvlak te zacht is voor het uitvoeren van behandelingen.

Ademhalingsgat

ademhalingsgatAdemgat van de Relax Sensation PRO is ruim en comfortabel

Omdat patiënten vaak in buikligging liggen, is het noodzakelijk dat het hoofdgedeelte een ademgat heeft. De vorm van het gat doet er minder toe dan hoe de randen zijn opgevuld. De rand moet zachter zijn dan de rest van het ligvlak. Ongewenste afdrukken op het gezicht van de patiënt kunnen worden voorkomen door een gezichtskussen te gebruiken.

Schoonmaak

Het ontwerp van de therapietafel moet eenvoudig en strak zijn. De oppervlakken van het onderstel van de tafel moeten glad zijn, zodat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. De vulling moet zijn bekleed met kwaliteitsleer en moet naadloos zijn over het hele ligvlak. Omdat naden rond het ademgat niet kunnen worden vermeden, voorkomen gelaste en afgeplakte naden het binnendringen van vloeistoffen en vergemakkelijken ze het schoonmaken enorm.

Hoe zit het met de prijs?

We kunnen onszelf niet voor de gek houden dat prijs niet zo'n grote rol speelt bij beleggen. Zelfs als de input erg groot lijkt, moet u er rekening mee houden dat een therapietafel DE onmisbare uitrusting is voor een behandelaar. Het is een investering op lange termijn en zal uw werkomstandigheden elke dag op maat maken.

Meer nodig om een beslissing te nemen

We hopen dat de bovenstaande vragen je enkele aspecten hebben laten zien waar je nog niet aan hebt gedacht. Natuurlijk bent u meer dan welkom om contact met ons op te nemen voor gratis professioneel advies. We hopen dat u een therapietafel of massagetafel kiest die volledig aansluit bij uw professionele behoeften en voldoet aan alle behandelingseisen.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design. Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien. Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design. Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<