Geniet nog meer van uw zwangerschap met massage
07 augustus 2020 
in Tips

Geniet nog meer van uw zwangerschap met massage

Geniet nog meer van uw zwangerschap met massage

Om een massage tijdens de zwangerschap te krijgen is comfortabel voor veel vrouwen en versterkt het lichaam te voelen tijdens deze spannende tijd. Met een zwangerschapsmassage zijn er enkele dingen om te overwegen om de gezondheid van de aanstaande moeder en de baby niet in gevaar te brengen. Met een speciale constructie voor de massagetafel kunt u niet alleen genieten van op uw buik liggen zonder klachten, maar ook van een massage tot kort voor de bevalling.

Inhoud:

 1. Wat doet een massage?
 2. Verbeter lichaamsbewustzijn en weefsel: de voordelen van een massage tijdens de zwangerschap
 3. Zwangerschap: Welke symptomen kan een massage verlichten?
 4. Waar moeten zwangere vrouwen op letten tijdens massages?
 5. How to: Een kussen maakt zwangerschapsmassages gemakkelijker

Zwangere vrouw kan massage hebben

Wat doet een massage?

Massages zijn aangenaam voor lichaam en geest . Alleen al de mogelijkheid om bijna een uur niets anders te doen dan zich te ontspannen, is voor veel mensen ontspanning genoeg. Deze kleine onderbreking van stress en het dagelijks leven is ook erg ontspannend voor zwangere vrouwen. Maar massages hebben niet alleen een wellness-functie. Ze maken ook deel uit van fysiotherapie. Kneden, wrijven, borstelen en plukken stimuleert de bloedcirculatie en het transport van de lymfe . Spanningen en knopen in het weefsel kunnen worden vrijgegeven. Massages zijn ook een goed alternatief voor sport. Ze houden de huid elastisch en spieren, ligamenten, gewrichten en fascia zacht.

Zwangere vrouw wil zwangerschapsmassage

Zwangere vrouw

Verbeter lichaamsbewustzijn en weefsel: de voordelen van een massage tijdens de zwangerschap

Een vrouw die een baby verwacht, beleeft een zeer opwindende tijd tijdens de zwangerschap. Naarmate het kind opgroeit, verandert niet alleen de buik: het hele lichaam reageert op de nieuwe huisgenoot. De huid op de buik begint te rekken en heeft speciale vereisten. De rug wordt ook uitgedaagd door het extra gewicht van het kind en waterretentie.

Een massage kan het nieuwe lichaamsgevoel van een zwangere vrouw positief versterken en bijdragen aan welzijn. Als de partner de zwangere vrouw masseert, kan hij bijzonder intensief deelnemen aan de zwangerschap . Regelmatige massages met olie op de buik, borsten en dijen kunnen lelijke huidscheuren en striae voorkomen . Een massage van het perinatale gebied kan de bevalling vergemakkelijken en kan voorkomen dat het perineum scheurt.

Zwangere vrouw in het bos

Zwangerschap: Welke symptomen kan een massage verlichten?

Zwangerschap heeft ook zijn nadelen, die de vreugde op het kind kunnen bederven. Een massage kan een gunstig effect hebben op de volgende typische symptomen:

 • Zware benen: door de gewijzigde hormoonhuishouding zijn de bloedvaten flexibeler dan normaal. De gewichtstoename tijdens de zwangerschap belast de aderen ook. Een massage stimuleert de bloedsomloop.
 • Rugpijn: het vrijgegeven hormoon Relaxin zou plaats moeten maken voor het kind. Dit maakt de ligamenten, pezen en spieren op het ondersteunende apparaat elastischer en zachter. Dit kan rugpijn veroorzaken.
 • Vermoeidheid en uitputting: de fysieke en hormonale veranderingen kunnen migraine of hoofdpijn veroorzaken . Het hormoon progesteron zorgt voor verhoogde bloedcirculatie, verdikking van het baarmoederslijmvlies en voorkomt contracties in de baarmoeder. Dit ontspant niet alleen bepaalde spiergebieden, maar vaak ook het hele lichaam. De zwangere vrouw wordt moe. Sommige zwangere vrouwen hebben ook moeite met slapen op hun rug of zijkant.
 • Spanning: Het zwaartepunt verschuift naar voren tijdens de zwangerschap. De baby in de baarmoeder heeft ruimte nodig en beweegt organen. Het kan pijn veroorzaken. Sommige zwangere vrouwen nemen daarom een houding aan, die spanning veroorzaakt.

Het feit dat zwangere vrouwen na een bepaald tijdstip niet meer op hun buik kunnen liggen, is voor velen een last. Door speciale zwangerschap kussen maakt comfortabel liggend op de buik weer mogelijk. Als er dan ook nog een ontspannende massage is, staat niets de vreugde voor de nakomelingen in de weg.

Zwangere vrouw met ketting

Waar moeten zwangere vrouwen op letten tijdens massages?

Behandeling door een getrainde massageprofessional tijdens de zwangerschap zorgt voor welzijn en ontspanning. Om veiligheidsredenen moet een gynaecoloog worden geraadpleegd. Er zijn een paar dingen om te overwegen, vooral in de laatste paar weken van de zwangerschap:

 • Het heiligbeen en het bekkengebied zijn meegaand en instabiel in de laatste paar weken vóór de geboorte. De lendenstreek mag gedurende deze tijd niet meer worden gemasseerd. Onder bepaalde omstandigheden kan vroegtijdige bevalling leiden.
 • Sterke druk op de arm- en beengebieden is ook niet optimaal. Zachte druk is voldoende.
 • Spataderen op de benen kunnen zich tijdens de zwangerschap vormen. Een massage wordt ook niet aanbevolen in dit gebied.
 • Bij duizeligheid en misselijkheid is ook voorzichtigheid geboden.

In een gevorderde zwangerschap kan het voor een zwangere vrouw erg ongemakkelijk of onmogelijk zijn om op haar buik te liggen. Om het kind geen schade te berokkenen, wordt zwangere vrouwen geadviseerd om alleen in de zijpositie te masseren of helemaal niet. Een volledige rugmassage is dan helaas niet meer mogelijk. Het is dan dat veel zwangere vrouwen een toegenomen verlangen naar lichamelijke ontspanning hebben. Het Duitse bedrijf Relax Sensation ging op dit onderwerp in en maakte een ingebouwd element voor hun massagetafels van natuurlijk hout.

Een kussen-constructie van Relax Sensation maakt het gemakkelijker om zwangere vrouwen te masseren. Het kan worden geïnstalleerd in de Relax Sensation Vario + massagetafel en kan snel worden gewisseld…

Zwangerschapskussen van Relax Sensation

Zwangerschapskussen van Relax Sensation

How to: Een kussen maakt zwangerschapsmassages gemakkelijker

De massageprofessionals van relax-sensation hebben speciaal voor zwangere vrouwen een kussen-element ontwikkeld . Op deze manier kan een massagetafel in een handomdraai worden omgezet in een comfortabel massagetafel voor de massage van een zwangere vrouw. Met dit kussen kunnen massagetherapeuten zwangere patiënten die op hun buik liggen tot kort voor de geboorte behandelen. De speciale onderconstructie in combinatie met de extra zachte neopreen-vulling zorgt ervoor dat de buik diep zinkt zonder te samentrekken of te drukken, maar nog steeds een aangename ondersteuning biedt

Wilt u meer weten over het zwangerschapskussen of de massagetafels van Relax Sensation neem dan contact met ons (06 – 48 13 62 50) of stuur een e-mail naar info@massagetafel.design

Belangrijke opmerking: dit artikel geeft alleen algemene informatie, het vormt geen basis voor zelfdiagnose! Raadpleeg in elk geval een specialist.

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design.Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien.Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design.Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<