Sportmassage verhoogt de prestaties van sporters
16 juli 2020 
in Tips

Sportmassage verhoogt de prestaties van sporters

Velen van ons kennen massages van wellness of de spa. Wat echter niet iedereen weet, is dat massages ook specifiek in de sport worden gebruikt. Deze speciale massagetechniek wordt niet alleen gebruikt voor professionele sporters voor wedstrijden, maar ook voor het verlichten van spanning, het regenereren van spieren en het behandelen van pijnlijke spieren.  Sportmassage bevordert niet alleen het welzijn, maar beïnvloedt het ook de training van sporters.

Inhoud:

  • Hoe verschilt de sportmassage van een normale massage?
  • Wie profiteert er van sportmassages?

Sportmassage is een klassieke massage

Hoe verschilt de sportmassage van een normale massage?

De sportmassage komt oorspronkelijk uit de klassieke massage . In tegenstelling tot de klassieke massage richt de sportmassage zich niet op het hele lichaam. Hoewel de massage in het beste geval tot ontspanning leidt, is het niet de focus van de sportmassage. Het gaat veel meer om het losmaken van gespannen spieren, het stimuleren van de bloedcirculatie en daarmee het voorkomen van blessures en pijn. Gespannen spieren worden gemasseerd. Ook al klinkt dit in het begin niet bijzonder prettig, de spieren zijn ontspannen en de lymfevocht kan sneller wegvloeien.

Sportmassage voor sporters

Wie profiteert er van sportmassages?

Ondertussen heeft sportmassage zich echter verspreid, en amateursporters kunnen hiervan profiteren, evenals mensen die last hebben van een strakke nek als gevolg van computerwerk. De spieren die overbelast worden door fysieke inspanning profiteren echter het beste van de sterke grip en het kneden van de sportmassage. Deze techniek kan ons lichaam dus niet alleen versterken na fysieke activiteit of fitheid. Zelfs degenen die ontspannen na een massage. Zoals verwacht is hier niets aan de hand: als de spieren ontspannen zijn, ontspant het hele lichaam, wat ook leidt tot psychisch welzijn en vermindering van stress .

Welkom bij ons op de blogpagina, waar we gepassioneerd schrijven over Massagetafel Design, Relax Sensation en alles wat onze klanten boeit. Onze blogs zijn op maat gemaakt om u te informeren, inspireren en een dieper inzicht te geven in de wereld van ontspanning en design.Bij elke post streven we ernaar om een meeslepende kijk te bieden op de laatste trends, en we delen ook boeiende verhalen en ervaringen van onze gewaardeerde klanten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons - of het nu lof is voor wat we goed doen of constructieve kritiek die ons helpt groeien.Wij geloven in een interactieve dialoog met onze lezers en streven naar het leveren van inhoud die relevant is voor u. Dus voel je vrij om te reageren, jouw gedachten te delen en zelfs suggesties te doen voor toekomstige onderwerpen. Samen bouwen we aan een gemeenschap gewijd aan welzijn, comfort en design.Bedankt voor het lezen en we kijken uit naar uw betrokkenheid bij onze blogs!
Reactie plaatsen
<