Massagetafel aan het meer

Wat is een massagetafel

Massagetafel

Een massagetafel wordt door massagetherapeuten gebruikt om de klant te positioneren voor een massage. 

De meeste massagetafels zijn vervaardigd met voor het comfort van de klant en de ergonomie van de therapeut. Een goede massagetafel heeft een gemakkelijk schoon te houden, gewatteerd oppervlak en een opening voor het gezicht waardoor de klant gemakkelijk kan ademen terwijl hij met zijn gezicht naar beneden ligt.

Massage Harbor GymMassagetafel met één Iigvlak

Verstelbare massagetafels

Verstelbare massagetafels kunnen een elektrisch middengedeelte, armleuningen met variabele positie en een verstelbaar hoofdgedeelte bevatten om een betere lichaamsmechanica voor de therapeut te creëren, zodat ze de klant beter kunnen behandelen.

Massagetafel Relax Sensation Pro van Lotte RodijkMassagetafel uit meerdere ligvlakken

Stationair of draagbare massagetafels

Massagetafels kunnen stationair of draagbaar zijn, afhankelijk van het beoogde gebruik. Extra vullingen of steunen, zoals specifieke steunen voor zwangerschapsmassage, kunnen als accessoire bij de basis massagetafel worden gebruikt. Veel voorkomende toevoegingen zijn ook speciale verwarmde kussens en spanlakens.

massagetafel PROMassagetafel gemaakt in kleur van de praktijk

Er zijn veel toepassingen voor massagetafels die verder gaan dan basis massagetherapie. Ze kunnen ook worden gebruikt als onderzoekstafel door artsen, en kunnen worden gebruikt door gespecialiseerde beoefenaars zoals: reflexologen, fysiotherapeuten, osteopaten, acupuncturisten, reiki-beoefenaars en zelfs schoonheidstherapeute voor  gezichtsbehandelingen.

Reactie plaatsen
<