Vrouw op massagetafel bij steiger aan meer

Waar moet je opletten bij een massagetafels voordat je deze koopt?

Waar moet je op letten bij een massagetafel voordat je deze koopt!

Op deze pagina komt u alles te weten over het kiezen van de juiste massagetafel voor u en uw praktijk.

Naast de therapie vaardigheden die je in de loop van de tijd hebt verbeterd, is je massagetafel het belangrijkste hulpmiddel in je praktijk. Zonder een goede massagetafel kun je geen effectieve behandelingen geven, dus het is van vitaal belang dat je de juiste kiest.

Er zijn verschillende dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een massagetafel, dus laten we er meteen in duiken.

Een massagetafel wordt niet elke dag gekocht en moet veel doorstaan. 

Het moet het goed liggen voor cliënten en het de client zo comfortabel mogelijk maken, zodat ze niet van de behandeling worden afgeleid door oncomfortabele drukpunten, onnatuurlijke ligposities of onaangename geuren. Een ideaal behandeltafel moet therapeuten in staat stellen om in een ergonomisch correcte houding te werken. Handig als de hoogte snel kan worden aangepast

Basic Massagetafel met gepatenteerde hoofdgedeelteEen voorbeeld van een stabiele kwalitatieve massagetafel

Aandachtspunten voor massagetafel kopen!

Denk aan de volgende punten voordat u een massagetafel koopt:

  • Functionaliteit (heb ik extra features nodig of is een instapmodel voldoende?)
  • stabiliteit
  • Kwaliteit, materiaal (hout of metaal?) En het dagelijkse onderhoud
  • ontwerp
  • Grondig onderzoek voordat het te kopen loont. 

Een kwestie van materiaal - comfortabel liggen, comfortabel werken

Zodat cliënten comfortabel op een massagetafel kunnen liggen, is een dikte van 6 centimeter ideaal. In het geval van mobiele massagetafel mag de dikte van de steun slechts 4 centimeter zijn. De dichtheid van het matrasschuim is ook belangrijk. Het biedt stabiliteit en ondersteuning. Hoe dichter het schuim, hoe minder snel het bed verslijt. Kunstleer kan goed worden gereinigd en voelt goed op de huid aan. Maar kwaliteit is hier erg belangrijk: goedkoop PU-leer kan erg snel ruiken of broos worden. De stabiliteit van een bank wordt aangegeven in het gewicht waarop deze is geladen. Omdat er bewegingen op de bank zijn tijdens het masseren, is het dynamische laadgewicht belangrijk bij het kopen. Het zou minstens 150 kilogram moeten zijn.

Individuele aanpassingen - kleine behandelingen, grote impact

De werkhoogte van een behandeltafel is afhankelijk van de lengte van de therapeut. 

Als echter meerdere therapeuten een behandelkamer delen, moet de massagetafel voor het werk worden bijgesteld. Het is ook mogelijk dat bepaalde behandelingstoepassingen of technieken een andere lichaamshouding van de masseur of therapeut vragen. Verrijdbare massagetafels zijn vaak alleen met de hand te verstellen, vaste massagetafels worden hydraulisch of elektrisch bediend. Het aanpassen van de hoogte moet eenvoudig zijn en de bedieningselementen moeten intuïtief en gemakkelijk te gebruiken zijn. Met de zones of secties van een massagetafel worden de individuele gestoffeerde oppervlakken bedoeld. Ze kunnen niet allemaal in hoogte of positie worden versteld. Voordat u tot aanschaf overgaat, moet u precies weten aan welke uw massagetafel moet voldoen. De multifunctionele behandelstoelen, zoals het model PRO Beauty van Relax Sensation, zijn niet alleen geschikt voor massages, maar bijvoorbeeld ook voor cosmetische behandelingen dankzij de diverse instelmogelijkheden.

Wat te doen met je hoofd en armen?

Massagetafels hebben een uitsparing voor het gezicht in het hoofdeinde. 

De cliënt ligt van nature in buikligging, kan de spieren in de nek en rug losmaken en toch normaal ademen. Een prettige bijkomstigheid is een extra arm gedeelte waarop de armen volledig ontspannen kunnen worden neergelegd, zonder te draaien of te spannen. Sommige massagetafels hebben een bevestigbare arm gedeelte dat ook in hoogte verstelbaar is.


Vorm of functie? Waar je op moet letten bij massagetafels

Een ongestoorde, aansprekende sfeer is erg belangrijk voor een behandeling voor zowel de cliënt als de therapeut. 

Als de massagetafel harmonieus in het totaalconcept van de praktijk past, comfortabel, maar zorgt het voor  ontspanning. Een geslaagde mix van schoonheid en functionaliteit was dan ook de belangrijkste zorg van Klaus Rixner, die de massagestoelen ontwikkelde vanuit ontspannende sensaties. Rixner is niet alleen ontwerper, maar ook osteopaat. De ligstoelen van Relax Sensation zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor verschillende eisen. Het instapmodel Start is comfortabel, maar heeft een eenvoudig ontwerp en heeft een eenvoudig hoofdgedeelte. Met het model Pro heeft een gepatenteerd hoofdgedeelte, waarbij de boven- en onderarmen vlak over elkaar liggen en zo voor een zeer comfortabele positie zorgen en de schoudergordel volledig ontspannen is. Daarnaast heeft het model Pro een kniedakstand waarmee u ook nog eens zeer comfortabel de benen kunt positioneren. Beide massagestoelen zijn gemaakt van natuurlijk hout (berken, kleurloos geolied) en hebben zes centimeter dikke HQ-bekleding van SKAI Parotega met stiksels, die in onze eigen atelier is gemaakt. Alle gebruikte materialen zijn bekroond met de "Blue Angel" of het Ökotex-certificaat.

Reactie plaatsen
<