Waar moet je op letten bij massagetafels voordat je koopt?

Een massagetafel wordt niet elke dag gekocht en moet veel stress doorstaan. Het moet het liggen voor cliënten zo comfortabel mogelijk maken, zodat ze niet van de behandeling worden afgeleid door oncomfortabele drukpunten, onnatuurlijke ligposities of onaangename geuren. Een ideaal bed moet therapeuten in staat stellen om in een ergonomisch correcte houding te werken. Handig als de hoogte snel kan worden aangepast. Denk aan de volgende punten voordat u koopt:
  • Functionaliteit (heb ik extra features nodig of is een instapmodel voldoende?)
  • stabiliteit
  • Kwaliteit, materiaal (hout of metaal?) En het dagelijkse onderhoud
  • ontwerp

Grondig onderzoek voordat het te kopen loont.


 

Een kwestie van materiaal - comfortabel liggen, comfortabel werken


Zodat cliënten comfortabel op een massagetafel kunnen liggen, is een dikte van 6 centimeter ideaal. In het geval van mobiele massagetafel mag de dikte van de steun slechts 4 centimeter zijn. De dichtheid van het matrasschuim is ook belangrijk. Het biedt stabiliteit en ondersteuning. Hoe dichter het schuim, hoe minder snel het bed verslijt. Kunstleer kan goed worden gereinigd en voelt goed op de huid aan. Maar kwaliteit is hier erg belangrijk: goedkoop PU-leer kan erg snel ruiken of broos worden. De stabiliteit van een bank wordt aangegeven in het gewicht waarop deze is geladen. Omdat er bewegingen op de bank zijn tijdens het masseren, is het dynamische laadgewicht belangrijk bij het kopen. Het zou minstens 150 kilogram moeten zijn.


Individuele aanpassingen - kleine behandelingen, grote impact


De werkhoogte van een behandeltafel is afhankelijk van de lengte van de therapeut. Als echter meerdere therapeuten een behandelkamer delen, moet de massagetafel voor het werk worden bijgesteld. Het is ook mogelijk dat bepaalde behandelingstoepassingen of technieken een andere lichaamshouding van de masseur of therapeut vragen. Verrijdbare massagetafels zijn vaak alleen met de hand te verstellen, vaste massagetafels worden hydraulisch of elektrisch bediend. Het aanpassen van de hoogte moet eenvoudig zijn en de bedieningselementen moeten intuïtief en gemakkelijk te gebruiken zijn. Met de zones of secties van een massagetafel worden de individuele gestoffeerde oppervlakken bedoeld. Ze kunnen niet allemaal in hoogte of positie worden versteld. Voordat u tot aanschaf overgaat, moet u precies weten aan welke uw massagetafel moet voldoen. Multifunctionele behandelstoelen, zoals het model Cosima van Relax Sensation, zijn niet alleen geschikt voor massages, maar bijvoorbeeld ook voor cosmetische behandelingen dankzij de diverse instelmogelijkheden.Wat te doen met je hoofd en armen?

Massagetafels hebben een uitsparing voor het gezicht in het hoofdeinde. De cliënt ligt van nature in buikligging, kan de spieren in de nek en rug losmaken en toch normaal ademen. Een prettige bijkomstigheid is een extra arm gedeelte waarop de armen volledig ontspannen kunnen worden neergelegd, zonder te draaien of te spannen. Sommige massagetafels hebben een bevestigbare arm gedeelte dat ook in hoogte verstelbaar is.Vorm of functie? Waar je op moet letten bij massagetafels

Een ongestoorde, aansprekende sfeer is erg belangrijk voor een behandeling voor zowel de cliënt als de therapeut. Als de massagetafel harmonieus in het totaalconcept van de praktijk past, comfortabel, maar zorgt het voor  ontspanning. Een geslaagde mix van schoonheid en functionaliteit was dan ook de belangrijkste zorg van Klaus Rixner, die de massagestoelen ontwikkelde vanuit ontspannende sensaties. Rixner is niet alleen ontwerper, maar ook osteopaat. De ligstoelen van Relax Sensation zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor verschillende eisen. Het instapmodel Start is comfortabel, maar heeft een eenvoudig ontwerp en heeft een eenvoudig hoofdgedeelte. Met het model Pro heeft een gepatenteerd hoofdgedeelte, waarbij de boven- en onderarmen vlak over elkaar liggen en zo voor een zeer comfortabele positie zorgen en de schoudergordel volledig ontspannen is. Daarnaast heeft het model Pro een kniedakstand waarmee u ook nog eens zeer comfortabel de benen kunt positioneren. Beide massagestoelen zijn gemaakt van natuurlijk hout (berken, kleurloos geolied) en hebben zes centimeter dikke HQ-bekleding van SKAI Parotega met stiksels, die in onze eigen atelier is gemaakt. Alle gebruikte materialen zijn bekroond met de "Blue Angel" of het Ökotex-certificaat.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down